reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pobudki na nocne karmienie. jak to zmienić?

reklama
U nas to na pewno nie ząbki, bo mała nie śpi odkąd skończyła około 9 miesięcy a teraz ma 16, przez ten czas nie przespała ani jednej nocy a zęby cały czas jej nie wychodzą, ma ich tylko 6.

Michał nie przespał ani jednej nocy dopóki nie przestałam go karmić w nocy. Mając rok potrafiła się budzić 3 i więcej razy!:szok: Powiedziałam dość i problem w sumie zniknął. Jeszcze od czasu do czasu się budzi, ale daje mu pic i jest ok. Czasami budzi się bo cos mu się przyśniło, albo po prostu bo tak. Wstaję, przykrywam go kołderką i bez problemu zasypia. Gorzej jest rano, bo wstaje o 6 albo przed i niezadowolony z niewyspania marudzi okropnie. Ale do spania nie da się namówić. pPozdrawiam

Ja też Lene odstawiłam od cyca bo miałam dość wstawania co godzinę bo taki był jej kaprys, w dzień cyca nie a w nocy co chwilkę, nie dawałam rady, myślałam, że coś się zmieni, gdy się budziła dostawała pić i wcale nie protestowała, nie tęskniła za cycem. Jeśli chodzi o sen to pomimo to nadal nie śpi. Zwalałam ciągle na zęby ale tak jest od zawsze a pierwsze zęby wyszły jej jak miała 11 miesięcy a dopiero teraz wyszły 4 i idą następne, teraz moge winić zęby, ale jak to jest, że w dzień nie odczuwamy tego wychodzenia? Odzwyczajam ją też od smoka od kilku dni ale nie protestuje jakoś bardzo, usypia sama, gorzej jest później. Dziś w nocy przyszła do nas sama dwa razy i krzyczała, przytulałam ją i nic, stwierdziłam, że musi się wykrzyczeć, krzyczała, krzyczała aż usnęła przytulona i dopiero ją odniosłam ale za dwie godziny to samo... Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy :)

my tez mamy nocny problem, Biaka budzi sie srednio co 2-3 godz, myslalam na poczatku ze nie dojada bo na piersi, ale przestawila sie na butle juz ponad 2 tyg temu i wciaz jest to samo, na noc dosypuje nawet kaszki do mleka ale Bianka budzi sie pierwszy raz po ok 3 godz, nie chce jesc ale placze dopoki nie wezme jej na rece, pozie pobudka miedzy 24 a 1 na jedzonko, wypija ok 100ml, pozniej pobudka ok 4 na jedoznko, znowu ok 100ml a pozniej juz nie moze w lozeczku zasnac, dopiero jak polozymy ja do naszego lozka, przy czym jak ja przeloze spowrotem to budzi sie po ok 15minz placzem i tak wkolo dopoki jej nie zostawi u nas, wtedy spi do ok 7-8. Nie wiem co z tym zrobic, zabki chyba nie bo nie zasypialaby spowrotem tak latwo i szybko po butli albo na rekach, a glodna...czy ja wiem 100ml, moze powinna wiecej w dzien jesc....

witam :-)

prosze poradzcie mi cos. moje dziecko ma 9 miesiecy i nadal budzi sie w nocy na jedzenie (1 raz sie budzi). probowalam dawac wode, ale nic... nie zasnie dopoki nie zje.
dzidzia pije mleko modyfikowane. daje mu malutko, bo 60ml i do tego tylko 1 miarke mleka, wiec jest to dosc maly posilek. no ale pobudka jest obowiazkowo... a ja chcialabym sie w koncu wyspac.
dajcie jakies sprawdzone rady prosze :tak::tak::tak:

Ja spróbowałabym przesunąć wieczorne karmienie albo zrobić większą porcję lub dodać kaszkę do mleka, z drugiej strony niektóre maluszki mają już taki rytm, że ciężko je przestawić i wykluczyc nocne karmienie :-(

reklama
Znam dzieci co majac 3-4 miesiace nie budzily sie w nocy, ale sa i takie co maja rok i nadal sie budza na jedzonko.

Do góry