reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pobudki na nocne karmienie. jak to zmienić?

reklama
U nas to na pewno nie ząbki, bo mała nie śpi odkąd skończyła około 9 miesięcy a teraz ma 16, przez ten czas nie przespała ani jednej nocy a zęby cały czas jej nie wychodzą, ma ich tylko 6.

Michał nie przespał ani jednej nocy dopóki nie przestałam go karmić w nocy. Mając rok potrafiła się budzić 3 i więcej razy!:szok: Powiedziałam dość i problem w sumie zniknął. Jeszcze od czasu do czasu się budzi, ale daje mu pic i jest ok. Czasami budzi się bo cos mu się przyśniło, albo po prostu bo tak. Wstaję, przykrywam go kołderką i bez problemu zasypia. Gorzej jest rano, bo wstaje o 6 albo przed i niezadowolony z niewyspania marudzi okropnie. Ale do spania nie da się namówić. pPozdrawiam

Ja też Lene odstawiłam od cyca bo miałam dość wstawania co godzinę bo taki był jej kaprys, w dzień cyca nie a w nocy co chwilkę, nie dawałam rady, myślałam, że coś się zmieni, gdy się budziła dostawała pić i wcale nie protestowała, nie tęskniła za cycem. Jeśli chodzi o sen to pomimo to nadal nie śpi. Zwalałam ciągle na zęby ale tak jest od zawsze a pierwsze zęby wyszły jej jak miała 11 miesięcy a dopiero teraz wyszły 4 i idą następne, teraz moge winić zęby, ale jak to jest, że w dzień nie odczuwamy tego wychodzenia? Odzwyczajam ją też od smoka od kilku dni ale nie protestuje jakoś bardzo, usypia sama, gorzej jest później. Dziś w nocy przyszła do nas sama dwa razy i krzyczała, przytulałam ją i nic, stwierdziłam, że musi się wykrzyczeć, krzyczała, krzyczała aż usnęła przytulona i dopiero ją odniosłam ale za dwie godziny to samo... Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy :)

my tez mamy nocny problem, Biaka budzi sie srednio co 2-3 godz, myslalam na poczatku ze nie dojada bo na piersi, ale przestawila sie na butle juz ponad 2 tyg temu i wciaz jest to samo, na noc dosypuje nawet kaszki do mleka ale Bianka budzi sie pierwszy raz po ok 3 godz, nie chce jesc ale placze dopoki nie wezme jej na rece, pozie pobudka miedzy 24 a 1 na jedzonko, wypija ok 100ml, pozniej pobudka ok 4 na jedoznko, znowu ok 100ml a pozniej juz nie moze w lozeczku zasnac, dopiero jak polozymy ja do naszego lozka, przy czym jak ja przeloze spowrotem to budzi sie po ok 15minz placzem i tak wkolo dopoki jej nie zostawi u nas, wtedy spi do ok 7-8. Nie wiem co z tym zrobic, zabki chyba nie bo nie zasypialaby spowrotem tak latwo i szybko po butli albo na rekach, a glodna...czy ja wiem 100ml, moze powinna wiecej w dzien jesc....

witam :-)

prosze poradzcie mi cos. moje dziecko ma 9 miesiecy i nadal budzi sie w nocy na jedzenie (1 raz sie budzi). probowalam dawac wode, ale nic... nie zasnie dopoki nie zje.
dzidzia pije mleko modyfikowane. daje mu malutko, bo 60ml i do tego tylko 1 miarke mleka, wiec jest to dosc maly posilek. no ale pobudka jest obowiazkowo... a ja chcialabym sie w koncu wyspac.
dajcie jakies sprawdzone rady prosze :tak::tak::tak:

Ja spróbowałabym przesunąć wieczorne karmienie albo zrobić większą porcję lub dodać kaszkę do mleka, z drugiej strony niektóre maluszki mają już taki rytm, że ciężko je przestawić i wykluczyc nocne karmienie :-(

reklama
Znam dzieci co majac 3-4 miesiace nie budzily sie w nocy, ale sa i takie co maja rok i nadal sie budza na jedzonko.

Do góry