reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pobudki na nocne karmienie. jak to zmienić?

Moj w tej chwili sporo spi w ciagu dnia.... na noc zaspia ok 21 a budzi sie na jedzenie dopiero o 5 a tak to gdy zgubi smoka wybudza sie zaczyna stekac albo plakac i uspokaja sie od razu... tak jest kilka albo kilkanascie razy w nocy i tez tego nie przewidze :tak:
w ciagu dnia ma tak ze bawi sie godzine i godzine spi itd

reklama
Witam.Mam problem z moja 8 mies.coreczka.Czesto budzi sie w nocy.Jest na butli.Jej dzienny jadlospis to o 9 rano 210ml mleka o 11 deserek o 13ej 210 mleka,16 zupka mojej roboty,18 kaszka,na noc o 20.30po kapieli 210 mleka.Nie ma jeszcze zadnych zebow ale wydaje i sie ze zabkuje.Wstaje do niej nawet 10 razy w nocy.Daje jej tak o 4 w nocy 180 mleka ale zbytnio nie chce jesc.Czy macie jakies sposoby na to zeby dziecko przespalo cala noc.Bardzo prosze o rady.Dodam ze w dzien spi roznie od 1 do 3 godzin.
Z gory dziekuje

wiolkaj córeczka na pewno nie jest głodna mój Krzyś wypija 210 ml mlek z kaszką o 20 i śpi do 9 rano:). Też przechodziliśmy przez to co ty. Postanowiłam nie wstawać do synka na początku płakał nawet pół godzinki. Przetrzymałam go tak dwa dni i teraz śpi bez płakania a nawet jak się w nocy obudzi to po marudzi chwilkę i sam zasypia. Jest to drastyczna metoda ale działa. Jeśli się na nią zdecydujesz posmaruj córce ząbki bobodentem nakarm i połóż do łóżeczka chodz do niej tylko jak jest spokojna by zobaczyć czy śpi dbaj o to by cię nie zobaczyła. U nas się to sprawdziło teraz i ja jestem wyspana mogę rano bez problemu wstac do pracy i Krzyś jest pogodniejszy.

U mnie jak się tak budził to zaczęłam go brać do łóżka do nas i przesypiał wtedy noce. Albo spróbuj przetrzymać w łóżeczku córcię może sama zaśnie...

U mnie jest ten sam problem, mała ma prawie 7 miesięcy ani jednego zeba i w nocy nie daje mi spac. Zasypia koło 19 ze smoczkiem , czasem je kolo 2godz. 90ml mleka dodam, że w dzien je po tyle samo. Wstaje do niej po sto razy bo jak sie przebudzi i nie poczuje smoczka to jest taki placz, ze pol bloku ja slyszy. Wróciłam juz do pracy wiec rano wstaje niewyspana i zla na wszystko i na wszystkich oczywiście mala wstaje juz ze mna bo sie wyspała. Po którejs pobudce z kolei biore mała do siebie do łózka bo nie mam juz sily wystawac nad jej łóżeczkiem. Dodam, że w dzien tez sie zrobila bardzo marudna wiec moze to jednak wszystko przez te ząbki?

Kochane mam dokładnie ten sam problem. Moja córcia ma 8, 5 miesiaca. Dawniej dawałam jej jeść około 4 i spoała dalej, albo spała ładnie do rana tzn szóstej, siódmej. Od około trzech tygodni coś ją opętało. Budzi sie co chwila i ciągle muszę jej dawać to smoczek, to pić, to jeść (chociaż z tym jedzenim dwa razy w nocy to lekka przesada). Też nie ma zębów i myślę, ze to może być przyczyną.
Dzisiaj byłam już u kresu wytrzymałości fizycznej i psychicznej. Cały dzień w pracy, potem jeszcze różne rzeczy do załatwienia, wymagające ode mnei wysiłku intelektualnego, podczas gdy mój mózg z niewyspania odmawia mi posłuszeństwa. Z tego wszystkiego poryczałam się przed chwilą i aż sie boje dzisiejszej nocy (mąż obrażony wyniósł się do drugiego pokoju:zawstydzona/y:)
Dzisiaj kupiłam czopki homeopatyczne i taką kaszkę bobovity z melisą. A od piątku koniec z jedzeniem!

dziewczyny u nas jest to samo. mój synek ma 8 miesięcy i ani jednego ząbka. od 2 tygodni budzi mi zię w nocy i marudzi, czasem go ponoszę i zaśnie, a czasem daję mu jeść- jest jeszcze na piersi. jeśwczeniej dostawał "cyca" tak koło 21 i spał do 6 nawet 7 rano. ja myślę, że to jednak te ząbki idą:tak::tak::tak:

Moja 7-miesieczna Lea tez tak ostatnio miala. Zawsze dostaje butle na noc ok 19 i przesypia do 4 rano i potem po piersi do ok 6. Ale ostatnie dwie nocy budzila sie co 2 godziny i za kazdym razem uspakajala sie przy piersi. Maz i ja wykonczeni, myslalam juz, ze nie dojada i jest glodna. Dzisiejsza noc znowy "normalna" - 3rano piers i 6 pobudka. Tez nie ma jeszcze zabkow, wiec moze to jest to.

reklama
I ja dołączam do grona niewyspanych. Kwestię zębów wykluczę bo ma już ich 8, chyba że idą następne ale wcześniej nie miałam problemów ze spaniem w nocy. Mały ma już 9 m-cy i śpi z nami, niestety próby układania do snu w jego łóżeczku niestety kończą się histerią :wściekła/y:

Do góry