reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u ginekologa.

reklama
słyszałam że jak dzidi tuż przed porodem ma ułożenie pośladkowe to dobry lekarz jest w stanieje obrócić - z zewnątrz oczywiście.

no jak by dzidzi zrozumiało i słuchało to może, ale wiem że coś rękami machają, brzuch naciskają. Musi boleć ale jak ma pomóc.

My wczoraj byliśmy u naszej dr - wszystko z nami w porządku! Wyniki badań mamy bardzo dobre i byle tak do końca :) Poza tym dr powiedziała, że już czas naprawdę się oszczędzać - nie podbiegać tylko spokojnie chodzić i spacerować, nie włazić na żadne wysokości, korzystać tylko z windy i samochodu :), polegiwać tyle ile czujemy potrzebę. Bardzo mi takie porady odpowiadają, zwłaszcza że nie chodzę do pracy! Poza tym dr stwierdziła, że Szymuś waży ok. 900g i mierzy ok. 30cm :)

super ivka oszczedzaj sie w takim razie zwłaszcza jak zalecenia podobają się tak bardzo

ja do gina tocze się w piattek :) :) :)

reklama
wróciliśmy od ginki. Fasola sięułożyła tylkiem chyba do ginki, bo się śmiała, że mam śmieszny kształt brzucha. tętno ok. szyjka dalej krótka, ale zamknięta i nie skróciła się w ciągu dwóch tygodni.
z tabletek dostałam idoptin i scopolan - mam to brać stale. i relanium do brania na noc. a i na szkole rodzenia nie mogę ćwiczyć.

Do góry