reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u ginekologa.

nie wiem różnych rzeczy się nasłuchałam w aptece od stzrszych farmaceutów
poza tym to lek starej generacji

ale może ta gin wie co i jak

zobaczymy co mój mi oznajmi w piatek po wizycie

reklama
mam nadzieję bo mnie martwiło że jakaś ginekolog zły antybiotyk dopochwowo mi zapisąła
widocznie zboczenie zawodowe i we wszystkim się czegoś dopatruje ::)

Kasia, leki takie jak twoje (bez relanium) zapisują u mnie dziewczynom (tylk ow szpitalu) jak skurcze są 4-5 na godzinę i rozwarcie obustronne - to bardzo mocna dawka.

słyszałam o relanium bardzo dużo złego i nigdy nie przepisanu u mnie na patologii relanium.

jak bierzes ispotin i scopolan - to uważaj na siebie - ciśneinei moze Ci bardzo polecieć i mozesz gdzieś zasłabnąć.

ja słyszałam że isoptin trzeba pół godziny wcze śniej żeby wyciszyć drżenia kołatania i skoki ciśnienia

isoptin w ogóle jest cholerniesilnym lekiem - i nizbyt polecanym w ciazy. ja która mam nadciśnienie nie moge go stosować. mimo że poza ciązą stosuje go regularnie.

takie działanie jak opisałaś agao, to przy braniu równoczesnie z fenoterolem...

nie wiem po co dają go razem ze skopolanem - wkoncu skopolan nie ma takich działań ubocznych jak fenoterol.
no chyba że Kasia, ma naprawde wysokie cisnienie - ale stawiam na to ze mnie nie pobija...
a ja biorę dopegyt i dihydralazynę - które sa o wiele słabszymi lekami niż ispotin.

no tak razem z fenoterolem isoptin mi dali 3 dawki no i mam oczywiście schizy że zrobiło dzidzi kuku

ale relanium to dla mnie dziwna rzecz

trzeba ufac lekarzom,
ale relanium bym nie wzięła - jakby było tak źle - to by mnie ze szpitala nie wypuscili. - tak sobie tylko myslę.

reklama
zastanawiam się nad tym fenoterolem podobno jest dość długo stosowany na ciężarówkach i sprawdzony dużo babek na nim jedzie

ale boję się że te 3 dawki kuku zrobiły

a ty słyszałąś tak źle o tych lekach???

Do góry