reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u ginekologa.

reklama
sama się pocieszam że Mirka siostra urżnęła się kilka razy zanim zorientowała się że jest qw ciąży nafaszerowała się przez 4 dni ibupromem i pyralginą bo jak ją brzuch bolał to myśłała że przed okresem a później brała duphaston i nospe, a potem dostał a4o stopni gorączki i zapalenia nerek i 3 tyg antybiotyk doustnie btrała
a chłop jak dąb rośnie jak na drożdżach i zdrowy jak ryba

chyba jestem przewrażliwiona

agao nie strasz prosze. Ja byłam chora we wrześniu na przeziębienie, w październiku angina (z antybiotykami) w listopadzie 2 tygodnie w szpitalu bo miałam kamienie zchodzące i straszne bakterie - ampicylina duża strzykawa przez 10 dni 3 X dziennie oraz duomox. A ty mówisz o jakichś laskach co urodziły chore dzieci :mad: :( :( :( :( :( :( :(

Azik ma rację...Naczytamy się, naczytamy, a potem wyobraźnia działa... Myślę sobie czasem, że wystarczyłaby nasza intuicja + wizyty u lekarza.

Kiedyś jedna z połoznych opowiedziała mi taką historię - z jakiejś wsi (ale takiej prawdziwej wsi) trafiła do nich kobieta. Lekarz pyta kiedy było usg - ona mowi, że nie było. No to on pyta kiedy pierwsze ruchy - ona, że nie pamięta. Lekarz - na kiedy ma pani termin porodu - na to ona, że teraz (nie podała daty, tylko powiedziała "TERAZ")...Kilka godzin później urodziła.

Chodzi mi o to, że chyba czasem jesteśmy przeładowane informacjami. ( tylko nie pomyslcie proszę, że neguję wartość wiedzy). Nie wiem czy nie zamotałam za bardzo...

Aga: ja też się raz ululałam na imprezie klasowej. a antybiole brałam dwa razy, nie wiem czy od jutra nie dostanę po raz trzeci.

naczytałm się ostatnoi o dzieciach autystycznych i mam schizy na maksa.

Ja z moimi schizami to już przesadzam. Co tydzień przydałaby się wizyta u gina. Sama sobie nie sprawdze czy wszystko ok. Już pomału schylać się nie mogę to jak mam pozaglądać?? :). Sama poprosiłam gina o wizyte co 2 tygodnie. Bo nerwowo nie wytrzymuje a nie chce żeby przeze mnie dzidzia ucierpiała. Mam tylko nadzieje że to sie na nią nie przerzuci. ???

reklama
w głowie mi się pieprzy jestem zła że te prochy brałam mam schizy jak 150 do psychiatry muszę iść

czy wszystkie ciężarówki tak mają????

apropos antybiotyki z grupy penicylin są od dawna stosowane u kobitek w ciąży duomox też

ja dopochwowo brałam klindamycynę tam jest napisane że w II i III trym można jak lekarz stwierdzi że trzeba
pocieszam się że to inaczej się wchłania niż z krwi doustnie iże na wszystkich praiwe jest napisane jak lekarz zaleci

kurdę sama się pocieszam chce już marzec i zdrowego bobasa

bu uuuuuuuuu

Do góry