reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u ginekologa.

reklama
Wiecie co ja czegos nie rozumie-w jednym miesie jest a w innym nie ma tego becikowego????????????????????????? PARANOJA

pozwolicie ze sie wtrace w sprawie becikowego;
do tej pory bylo tak ze to w gesti miasta bylo przyznawanie tych pieniedzy - albo dadza albo nie - no i kwota;
obecna dyskusja w sejmie ma doprowadzic do tego zeby becikowe bylo ustalone raz i w tej samej kwocie dla calego kraju; ale czy to przejdzie ???

Buziaki!!!

Właśnie wróciłam od gina, z usg, maluszek zdrowy, wszystkie narządy na miejscu, zdrowe. Do dodatkowej diagnozy mam serduszko, bo mój robaczek był tak ruchliwy, że lekarz nie mógł sprawdziś pracy serduszka jakims specjalnym programem kardiologicznym.
Najwazniejsze, że kręgosłup ok, nie ma rozszczepu podniebienia, nerki, główka ok. USG było cudowne, mój mąż jest pod wielkim wrażeniem. Mamy kasetę, wydrukowane zdjęcia i najważniejsze:

MAMY CÓRECZKĘ!!!!!!

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

no to fajnie osinka !!! ja też czekam z utęsknieniem na dokładne usg i upewnienie się że to dziewuszka :)

z tym becikowym..no cóż mydlą ludziom oczy i tyle. ja tam bym wolała mieć pewność że będę mogła normalnie po macierzyńskim wrócić do pracy, albo znaleźć inną.
Bądźmy szczerzy- gdybyśmy zarabiali normalnie- to mogliby sobie te 500 czy 1000 zl w buty wsadzić. a oni robią wiele szumu, żeby ludzie się nie zajmowali prawdziwymi problemami. gra polityczna i nic więcej. wkurza mnie już to ich gadanie..
niech lepiej ochronią kobiety ciężarne w pracy, żeby ich nikt przed porodem nie wywalał na ullicę. mi na razie to nie grozi, ale wokół mnóstwo jest takich przypadków..zresztą..szkoda słów bo to i tak niczego nie zmieni

to becikowe to jakaś podpucha i tyle - patologia zacznie rozmnażać się jak króliki, zgarna kasę a to i tak nic nie zmieni w ich zyciu i sytuacji kraju - nadal będzie masa ludzi bez pracy, coraz więcej biednych, korzystających z pomocy mops-ów - widzę to po naszym ośrodku, w/g mnie becikowe nie rozwiąże żadnych problemów, a wręcz je pogłębi...
lepiej zajęliby się gospodarką, pomyśleli co zrobić by zmniejszyć bezrobocie

byłam wczoraj na krzywej cukrowej, tym razem wyniki są OK... HUUURRRRAAAA nie musze przechodzić na dietę !!!!!!!!!!

Azik, fajnie że już jesteś po i że wyniki ok. Ja się zbieram do tych badań jak pies do jeża :) i ciągle przede mną

Osinka ja też się obawiam, że tak będzie. To, że w miarę rozsądny człowiek planuje liczbę dzieci a czasem nawet zastanawia się nad ich posiadaniem, jest zwykle spowodowane brakiem stabilnej pracy i niepewnością co do przyszłości. i tu akurat kilku stówek niewiele zmieni. A oni rozprawiają nad tym, jakby to była sprawa kluczowa..

reklama
Do góry