reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u ginekologa.

a ja do 12,30 a tak mnie w nocy napieprzał krzyżowy odcinek kręgosłupa źe nie mogłam się przekręcać

reklama
Nie wiem skąd ale też znam to uczucie tyle tylko że mnie łupie chyba rwa kulszowa. Jak dłużej pochodze to koniec. A co sądzicie o specjalistycznych masażach dla kobiet w ciąży - to nieco inna odmiana i niektórzy gin wysyłają babki na takie masaże.

mnie mąż masuje
a co do masazy specjalistycznych nie mam pojęcia jeżeli chodzi o rozmasowywanie to jak najbardziej oki ale jeżeli o wciskanie i przzestawianie to napewno nie dla kobiet w ciąży

A ja byłam dziś u swojego ginekologa. Dostałam skierowanie do szpitala na badania, czyli do soboty znikam. Na szczęście nic się ze mną nie dzieje (oprócz dzisijeszego doła, zmęczenia...normalnych dolegliwości) ani z dzidzią (choć Maleństwo ma dziś dzień odpoczynku - i nie martw się kobieto :( ). Ponieważ chodzę do gina prywatnie, musi mieć podkładkę na dłuższe L4 dla mnie, a jak mi zapowiedziała zaczynam WAKACJE!!! Do szkoły wrócę we wrześniu 2006 r. ;D ;D ;D Czyż to nie brzmi pięknie?

aż tyle czasu bedziesz na badaniach??? strasznie długo

Ja po moich kilkunastu dnaich w robocie pomyslałam o tej swietnej "wakacyjnej" perspektywie - micha mi się ucieszyła jak nie wiem co... No i korzystam :D

A może dłużej bedzie nam dane pobyć z maleństwami ???

Nie znam się na tym, ale z reguły po 5 dniowym leżeniu można bez problemów dawać długie L4. Koleżanka tak miała 2 lata temu...Nie wnikam, idę, bo mi gin kazała, a po cichu liczę na USG i że tym razem dowiem się kto to jest to moje Maleństwo ;D
Może jednak będzie te 20 tygoni macierzyńskiego...byłoby miło...marzenia!

reklama
Kasiula, to u Was pewnie jest becikowe!
strasznie bym chciała dłuższy urlop macierzyński... martwię się co będzie z moim maleństwem w sierpniu - po macierzyńskim i urlopie wypoczynkowym, jeśli dadzą mi od razu caly

Do góry