reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u ginekologa.

wiesz wodniczko ja chodze do przychodni zapytam o usg,jezeli nawet to wyznaczy mi termin.
wybieram sie prywatnie w tym tygodniu,po cichutku licze ze malenstwo nam sie ladnie pokaze :D

reklama
3kg na plus,dzidzia rosnie macica na wysokosci pepka, serducho bije,wyznaczyl mi termin usg.mam prowadzic bardzo oszczedny tryb zycia,co nie bardzo sie da przy moich urwisach.

no i ja byłam dziś u mojego gina...
dzidziol ciężki na 382 gramy serducho bije tylko nie pokazał co ma między nogami ( po cichu z mężem liczymy na syna) za to pomachał łapkami, ech przypomniało mi się pierwsze USG z córcią..

fajnie, pewnie żeby była równowaga w przyrodzie będzie chłopak ;)
a nasz bobo przy przyłożeniu głowicy usg rozłożył nogi (ekshibicjonista !!!!) ;D

wróciłam od lekarz no i okazało się że morfologia poprzednia coś szwankuje bo niegrzeczna dzidziunia zabiera mamie całe żelaz, lekarz zapisął mi SORBIFER DURULES-bierze to kt óraś z Was ???
ciekawe jak wyjdą dzisiejsze badania :(

ja biore tardyferan fol - zelazo z kwasem foliowym - na ulotce jest napisane ze zalecane dla kobiet w ciazy i karmiacych;
niestety nic nie slyszalam o twoim specyfiku :( wiec nie pomoge
wlasnie znalazlam w internecie ze oba leki sa lekami z tej samej grupy - wiec chyba ok :)

TARDYFERON ma mniej żelaza niż sorbifer jedno i drugie zawiera siarczan żelaza tyle że to moje ma jeszce wit.c a twoje kw.foliowy , ale myślałam raczej o dolegliwościach przy braniu i tolerowaniu go ;)

reklama
Do góry