Poczekaj z tymi wózkami. Ja kupiłam najlepiej wyposażoną chicco Cortinę przecenioną z 2200 na 1650 zł. Ma wszystko, moskitiera, wywietrznik, podnoszone oparcie, koszyk, torbę, ceratkę do przewijania, spacerówkę. (Tyle tylko,że Jacek nie chciał jeździć i w wieku 5 m-cy przełożyłam na spacerówkę. :laugh Co prawda pięć lat temu, ale cena wyjściowa się nie zmieniłą. Mamy to szczęście ,że dzieciaczki urodzimy po największych wyprzedażach
reklama
pytia
Fanka BB :)
agao, nie załamuj się cenami, bo przedziały cenowe są naprawde bardzo różne. Chicco to akurat bardzo droga firma. Taki sam wózek (tzn. z tymi samymi funkcjami) innej firmy (np. Tako, Deltim, Polak, itp.) kupisz już poniżej 1000zł. Łóżeczka Drewexu są po ok. 250-350 zł. Jeśli w Warszawie masz wygórowane ceny, to zamów przez internet - towar idenczny, a cena niższa.
A
agao
Gość
kaśka 74 a w którym tygodniu jesteś? jak można zapytać?
mówuią mi że z zakupami zaczekać do 20 tygodnia albo dalej
co to za różnica?
pytia chyba będę musiała tak zrobić bo te ceny tutaj to 1 wielka tragedia a jescze jak dziedziak będzie rósł tak jak ja i mój Mirek w dzieciństwie to wózek przyda się na krótko jak się urodziłam miałam 63cm teraz mam 178 cm a mój mąż jak się urodził miał 61cm a teraz 189cm :
mówuią mi że z zakupami zaczekać do 20 tygodnia albo dalej
co to za różnica?
pytia chyba będę musiała tak zrobić bo te ceny tutaj to 1 wielka tragedia a jescze jak dziedziak będzie rósł tak jak ja i mój Mirek w dzieciństwie to wózek przyda się na krótko jak się urodziłam miałam 63cm teraz mam 178 cm a mój mąż jak się urodził miał 61cm a teraz 189cm :
Masz rację, że są drogie, pewnie bym się nie zdecydowała, wiedząc ile Jacek będzie w nim jeździł. Normalne spacery rozpoczął w czerwcu a dokładnie 21.09 przesadziłam Go w sapcerówkę, bo tak krzyczał, że nie chce leżeć. Ale mam pamięć .
A
agao
Gość
no więc sama widzisz chyba poszukam tańszego :
pytia
Fanka BB :)
agao, różne są "szkoły" zaopatrywanie się w wyprawkę. Tradycyjnie kupowało się wszystko pod sam koniec ciąży, żeby nie zapeszać i nie zostać potem z urządzonym pokoikiem dziecięcym, gotowym łóżeczkiem, ciuszkami, a bez dzieciątka, bo coś poszło nie tak Ale oczywiście tak patrząc, trzeba by nic nie kupować aż do porodu, bo przecież i przy samym porodzie zdarzają się różne nieszcześcia. Wiele kobiet większe zakupy (wózek, łózeczko, mebelki, wanienka, itp.) zostawia na ósmy, dziewiąty miesiąc - bo to jeszcze sporo czasu, zeby zdążyć się zaopatrzyć, a ryzyko jednak mniejsze niż w czwartym czy piątym miesiącu, kiedy dzidzia nie jest jeszcze w stanie samodzielnie żyć. Ale wyboru każda z nas musi dokonać sama.
Pewnie, że można . Jutro zaczynam 15 tydzień. Nie umiem wkleić suwaczka, musze to zgłębić.
Są różne przesądy z tym kupowaniem. Ja na razie nic nie kupuję, ale to nie z powodu z przesądów. Jakoś nie potrafię tak wcześnie. Chociaż nauczona doświadczeniem i porodem w Święta Wielkanocne, nie można czekać do ostatniej chwili. Wybiorę się na pierwsze zakupy w styczniu.
Są różne przesądy z tym kupowaniem. Ja na razie nic nie kupuję, ale to nie z powodu z przesądów. Jakoś nie potrafię tak wcześnie. Chociaż nauczona doświadczeniem i porodem w Święta Wielkanocne, nie można czekać do ostatniej chwili. Wybiorę się na pierwsze zakupy w styczniu.
A
agao
Gość
pytia masz rację
narazie będę sobie oglądać bo znając życie jak sobie kupię coś teraz to i tak za chwilę zobaczę coś fajniejszego :
jak przechodz ę koło ciuszków takich małych kolorowych i mięciutkich to aż się fajnie robi ;D
narazie będę sobie oglądać bo znając życie jak sobie kupię coś teraz to i tak za chwilę zobaczę coś fajniejszego :
jak przechodz ę koło ciuszków takich małych kolorowych i mięciutkich to aż się fajnie robi ;D
ja stwierdziłam, że sobie pokukam co jest ciekwaego w sklepach. jakaś przesądna jestem - ugadam się z panią w sklepie coby mi odłożyła upatrzone ciuszki a Krzysiek odbierze i zapłaci. mam taką miłą panią w hurtowni niedaleko. wózek upatrzę wcześniej a Krzysiek później kupi. w grudniu przyjedzie moja psiapsiółka ze świeradowa i już zapowiedziała, że mi jakieś rzeczy przytarga.
a kiedy są wyprzedaże na dzieciowe rzeczy, bo ja się chyba z księżyca urwałam i nie wiem ???????????????
a kiedy są wyprzedaże na dzieciowe rzeczy, bo ja się chyba z księżyca urwałam i nie wiem ???????????????
reklama
A
agao
Gość
siostra męża powiedziała że wszystko mi pożyczy dopóki nie zrobiąsobie drugiego bobaska no ale ja nie lubię pożyczać bo jak coś się zniszczy to będzie masakra :
Podziel się: