reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po wizycie u ginekologa.

Poczekaj z tymi wózkami. Ja kupiłam najlepiej wyposażoną chicco Cortinę przecenioną z 2200 na 1650 zł. Ma wszystko, moskitiera, wywietrznik, podnoszone oparcie, koszyk, torbę, ceratkę do przewijania, spacerówkę. (Tyle tylko,że Jacek nie chciał jeździć i w wieku 5 m-cy przełożyłam na spacerówkę.  :laugh:) Co prawda pięć lat temu, ale cena wyjściowa się nie zmieniłą. Mamy to szczęście ,że dzieciaczki urodzimy po największych wyprzedażach

reklama
agao, nie załamuj się cenami, bo przedziały cenowe są naprawde bardzo różne. Chicco to akurat bardzo droga firma. Taki sam wózek (tzn. z tymi samymi funkcjami) innej firmy (np. Tako, Deltim, Polak, itp.) kupisz już poniżej 1000zł. Łóżeczka Drewexu są po ok. 250-350 zł. Jeśli w Warszawie masz wygórowane ceny, to zamów przez internet - towar idenczny, a cena niższa.

kaśka 74 a w którym tygodniu jesteś? jak można zapytać?
mówuią mi że z zakupami zaczekać do 20 tygodnia albo dalej
co to za różnica?

pytia chyba będę musiała tak zrobić bo te ceny tutaj to 1 wielka tragedia a jescze jak dziedziak będzie rósł tak jak ja i mój Mirek w dzieciństwie to wózek przyda się na krótko jak się urodziłam miałam 63cm teraz mam 178 cm a mój mąż jak się urodził miał 61cm a teraz 189cm ::)

Masz rację, że są drogie, pewnie bym się nie zdecydowała, wiedząc ile Jacek będzie w nim jeździł. Normalne spacery rozpoczął w czerwcu a dokładnie 21.09 przesadziłam Go w sapcerówkę, bo tak krzyczał, że nie chce leżeć. Ale mam pamięć :).

agao, różne są "szkoły" zaopatrywanie się w wyprawkę. Tradycyjnie kupowało się wszystko pod sam koniec ciąży, żeby nie zapeszać i nie zostać potem z urządzonym pokoikiem dziecięcym, gotowym łóżeczkiem, ciuszkami, a bez dzieciątka, bo coś poszło nie tak :( Ale oczywiście tak patrząc, trzeba by nic nie kupować aż do porodu, bo przecież i przy samym porodzie zdarzają się różne nieszcześcia. Wiele kobiet większe zakupy (wózek, łózeczko, mebelki, wanienka, itp.) zostawia na ósmy, dziewiąty miesiąc - bo to jeszcze sporo czasu, zeby zdążyć się zaopatrzyć, a ryzyko jednak mniejsze niż w czwartym czy piątym miesiącu, kiedy dzidzia nie jest jeszcze w stanie samodzielnie żyć. Ale wyboru każda z nas musi dokonać sama.

Pewnie, że można :). Jutro zaczynam 15 tydzień. Nie umiem wkleić suwaczka, musze to zgłębić.
Są różne przesądy z tym kupowaniem. Ja na razie nic nie kupuję, ale to nie z powodu z przesądów. Jakoś nie potrafię tak wcześnie. Chociaż nauczona doświadczeniem i porodem w Święta Wielkanocne, nie można czekać do ostatniej chwili. Wybiorę się na pierwsze zakupy w styczniu.

pytia masz rację
narazie będę sobie oglądać bo znając życie jak sobie kupię coś teraz to i tak za chwilę zobaczę coś fajniejszego  ::)
jak przechodz ę koło ciuszków takich małych kolorowych i mięciutkich to aż się fajnie robi  ;D

ja stwierdziłam, że sobie pokukam co jest ciekwaego w sklepach. jakaś przesądna jestem - ugadam się z panią w sklepie coby mi odłożyła upatrzone ciuszki a Krzysiek odbierze i zapłaci. mam taką miłą panią w hurtowni niedaleko. wózek upatrzę wcześniej a Krzysiek później kupi. w grudniu przyjedzie moja psiapsiółka ze świeradowa i już zapowiedziała, że mi jakieś rzeczy przytarga.

a kiedy są wyprzedaże na dzieciowe rzeczy, bo ja się chyba z księżyca urwałam i nie wiem ???????????????

reklama
siostra męża powiedziała że wszystko mi pożyczy dopóki nie zrobiąsobie drugiego bobaska no ale ja nie lubię pożyczać bo jak coś się zniszczy to będzie masakra ::)

Do góry