reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina.

Magduska trzymam kciuki. Jejku jak jej superowo. ja to już straciłam nadzieję :( . nie udało się do dzisiaj, więc od jutra żaden termin mi nie pasuje. Bo albo mąz na szkoleniu, albo w pracy, albo może być kłopot z opieką do Mata. Mam już dość

reklama
Karola - jezlei Ci to pomoze - mocno Cię przytulam i łaćze sie z Tobą w cierpieniu - u mnie też nie jest najlepiej z formą (dół doła dołem pogania)

;) hej antares77 dziewczyno, przecież ty sie nigdy nie poddajesz :laugh: NEVER :D TWOJA DZIDZIA PRZYJMUJE TERAZ STANY EMOCJONALNE MAMUSI, WIĘC ODWAGI :laugh: :laugh: :laugh: na pewno juz niedługo zobaczycie sie po drugiej stronie brzuszka , tylko troszkę cierpliwości. Twoja malutka córeczka na pewno też juz nie może sie doczekać spotkania z Wami ( aż przebiera nóżkami ;) ) USZY DO GÓRY WSZYSTKIE 2 W 1 :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

A zapomniałam się zapytać: co właściwie zrobic jak odejdzie czop? Mi jeszcze nie odszedł, ale jakies mam "śluzy" na wkładce...A wizytka u gina dopiero w środę, dzis byłam na badaniach, standard - morfologia, mocz no i tarczyca, którą muszę regularnie badac, bo mi jakaś niedoczynność wyskoczyła.

Taaaa strasznie mi superowo. jesteśmy w domku. BYłam dziś u lekarki bo ruchów nie czułam i lekarka stwierdziła, ze jest słabe tętno i jechać na ktg. No to pojechaliśmy i wszystko w porządku poza bardzo krótką szyjką. Ale nie kwalifikowałam się jeszcze na porodówkę ani patologię.
Zrobili nam w szpitalu USG i wszystko jest ok. NO i teraz kwestia paru dni.
A też już myślałam, że zostanę w tym szpitalu i będzie po wszystkim,
Moja córka waży w tej chwili ok 3950.
Dzięki za kciuki

Karola, mój lekarz mówił że nie chce czekać do końca, woli zebrać ekipę i umówić się na konkretny termin na cc, bo wtedy można spokojnie ciachać a jak jest akcja skurczowa i jeszcze jak odejdą wody to trzeba się spieszyc bardzo. Dzidzia nie jest duza, bo ma ok. 2700g, ale od początku zapowiadała się na niewiekiego dzieciaczka. Wszystkie akcesoria typu łożysko są dojrzałe i wskazujące na donoszoną ciążę...
Obydwoje z mężem cały czas zastanawiamy się, czy nie lepiej by było jednak jeszcze zaczekać, może malutek dorósłby do 3 kg, ale z drugiej strony ufamy naszemu lekarzowi. Niech się dzieje wola nieba :)

Mam pytanie do Mam po cesarkach - jak jest z karmieniem? Zabierali Wam dzieciaczki na noc, dokarmiali czymś? Tego się najbardziej boję, zależy mi bardzo na karmieniu piersią. I jak jest z pokarmem po cc? Pocieszcie, proszę :)

Aga26ka nic nie robić czekać na skurcze albo wody. A to może troszkę potrwać...

No to super Magduśka, że wszystko ok. A tak w ogóle to niezłego wielkoluda masz w brzuszku.... ;D

Jeszcze jedno - Karola, w poniedziałek będzie u mnie 38 tyg i 6 dni, czyli prawie skończone 39 tygodni. Dziś jeszcze sprawdzaliśmy z moim lekarzem poszczególne usg, wychodzi termin na 20 lutego więc 13.02 będzie równy tydzień przed terminem...
Nie wiem sama co o tym myśleć...

Wstałam z łóżka, żeby może przeczytać jakieś wieści od Magduśki, bo mnie strasznie korciło :) Może troche innych się spodziewałam, ale co tam :) Dzidzia wielka- super, a te kilka dni to jeszcze spokojnie sobie wytrzymasz :)

reklama
no to magduska coreczka slicznie duza ja tez juz myslalam , ze to juz dlatego napisalam jaki mialas opis mam nadzieje , ze juz niedlugo

Do góry