reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

reklama
dydek sama ciekawa jestem jak to sie sprawdzi u mnie.....mocz wskazuje na dziewczynke- metny, tetno na chlopca, chec do slodkiego na dziewczynke, wyglad brzucha na chlopca.....
Rybko ja za toxo...musialam placic kolezanka farmaceutka powiedziala mi ze do 2005 roku jeszcze bylo dofinansowanie a teraz nie ma...no ale skoro Ty nie placilas to cos tu nie gra , ale juz nie wnikam...wazne ze wyniki dobre :-)

Myfa - tak na moje oko to będzie chłopiec ;) ;) ale zobaczymy. Może jakieś zakłady przyjmiemy - trochę hazardu nie zaszkodzi ;) ;)

Ja toxo miałąm jakoś tak w wakacje coś koło tego i normalnie ze skierowaniem za free ale masz racje, że dobrze że wyniki ok.

Co do tych badń o których pisałam, to znalzłam taniej ;D ;D pod Warszawą w Piasecznie i to duużo taniej:
- CMV (IgG IgM) za 54 zł a nie 100 lub 70 zł bo różnie chcą,
- Bilirubina 6 zł,
- ALAT 6 zł,
- ASPAT 6 zł,
- TSH 18 zł,
- FT4 22 zł,
- Hbs Ant. 19 zł.

Ale przeszperałam pół netu ;D

Rybko ja w do Legionowa jedzilam na te drozsze , bo tam tansze...... a teraz wogole tanio mam te badanka w Radomiu w porownaniu do Wawy

Mi to włosy dęba stanęły - a już chyba jednym z droższych jest centrum Damiana ::) ::) nie polecam drogo, że chocho. A i w W-wie w prywatnych klinikach porónywalne ceny z Damianem - boshe jak tak można przebicie na niektórych prawie 2 krotne a czasem 3 krotne :-[ :-[

Wczoraj byłam u gina, mam dalej brać leki- co najmniej do 28tyg. Pozwolił na powrót do pracy, ale baaaardzo ostrożnie i jakby cos siędziało to mam wracać na zwolnienie. A za tydzień idę na usg szyjki- zobaczymy co się z nią dzieje, mam nadzieję, że nie będzie tak źle.

Na www.noworodek.pl wg kalkulatora mi wyszło że sznasę na chłopiec/dziewczynaka mam 50/50.
Natomiast na stronie (cos z kulą), którą kiedys podała niejaka "Amaretat" w wątku Ciekawe stronki (ale widzę że juz jej listów w ogóle nie ma) wyszło mi raz chłopiec, raz dziewczynka. Tylko, że nie jestem pewna czy dobra dane podawałam. Czy któras z Was robiła tę zabawę. I jakie dane tam podawałyście (miałam problem w rozszyfrowaniu z angielskiego o co dokładnie chodzi). A może pamiętacie tę stronkę?

Zrobiłam sobie test w kalkulatorze ze strony noworodek i wyszło mi na 55% chłopiec, na USG w 19 tygodniu nie było wyraźnych przymiotów żadnej z płci, więc w dalszym ciągu na dwoje babka wróżyła. I chyba dopiero po 30 tygodniu, na USG, jeśli małe zechce to się ujawni. Ale jeśli będzie przekorne jak mamusia to do końca się będzie tajniaczyć.

reklama
odebralam wyniki i myslalam ze spadne z krzesla.....hemoglobina jak z przed ciazy prawie 13,5 a bylo 11,7....mysle ze wplyw na to mial magnez....martwi mnie tylko cukier zrobilam sobie z rana i wyszlo 60 a min to 70 ... pocieszam sie tym ze w ciazy skoki cukru to normalka dlatego w glowie sie kreci albo mdlosci sa co prawda ja tych objawow nie mam...fakt ze teraz spalam cukier za dwoje :-)

Do góry