reklama
No to jestem. Wizyta bardzo przyjemna, wszystko w porządeczku, Bejbiś zachwycił wszytkich pięknym soundem bicia serduszka , tetno ma w porządku, moje wyniki tez dobre, wieć sie ciesze, zę ok. Najwazniejsze teraz bedzie uSG - mam 21 października - licze na to, ze z okazji moich urodzin Bejbiś pokaże czy jest Dziewczynką czy Chłopczykiem
Mąż bardzo zadowolony z wizyty, zero stresu no i faktycznie - chyba przyjemniej być tam razem. W końcu to nie sa "normalne" wizyty u gina
No i przytyłam w sumie, od początku 5 kg co niezwykle ucieszyło mnie i gina
Mąż bardzo zadowolony z wizyty, zero stresu no i faktycznie - chyba przyjemniej być tam razem. W końcu to nie sa "normalne" wizyty u gina
No i przytyłam w sumie, od początku 5 kg co niezwykle ucieszyło mnie i gina
Kurcze jak sie nie ujawni to chyba pomyslę, że jest złosliwa po mnie
Dziewczyny podjęłyście decyzje co do szkół rodzenia? Ja tak średnio. Mam dośc sceptyczne podejście do tej sparwy.Nie wiem czy to coś da - w końcu teoria to jedno, a poród to drugie.Nie wiem sama.
Dziewczyny podjęłyście decyzje co do szkół rodzenia? Ja tak średnio. Mam dośc sceptyczne podejście do tej sparwy.Nie wiem czy to coś da - w końcu teoria to jedno, a poród to drugie.Nie wiem sama.
Ja ostatnio na wizycie u gin rozmawiałam z położną która pracuje u niej no i sie dowiedziałam że w szpitalu w którym chce rodzic od 28tyg można sie zapisac do szkoły rodzenia ja chciałabym chodzic tylko na ćwiczenia oddychania i takie rozciągające dla ciężarnych no i można sobie pozwiedzac
oddział i sale oraz poznać położne tam pracujące a w sumie o to mi najbardziej chodzi żeby sobie u kogoś zamówic opiekę przy porodzie!!
oddział i sale oraz poznać położne tam pracujące a w sumie o to mi najbardziej chodzi żeby sobie u kogoś zamówic opiekę przy porodzie!!
W Warszawie są bezpłatne szkoły rodzenia w wybranych placówkach medycznych - finansuje to miasto ponadto jest porgram dla matek i dzieci, którym objęte są kobiet w ciąży dzisiaj idę do gina to coś moze więcej się dowiem a dla zaciekawionych polecam strone m.st. W-wy www.um.warszawa.pl ;D
Myfa80
mama Hubcia i Wojtusia
kolezanka mi mowilam ze praktyka czyli cwiczenia oddychania sa naprawde bardzo przydatne ...teoria niekonieczni sie przyda ... ona w 8 miesiacu chodzila...... ja tez zamiezam w 8 miesiacu zaczac chodzic ale to juz w nowym miiejscu zamieszkanka...
reklama
Tez dowiadywalam sie o przydatnosc szkoly rodzenia i najbardziej przekonal mnie fakt, ze niektore szpitale (nie wiem jak moj), wymagaja zaswiadczenia o ukonczeniu szkoly, jesli chce sie miec porod rodzinny...
I rozmawialam z mama. Ona miala oba nieslychanie lekkie porody (moj brat z waga 4350 urodzony w godzine od pierwszego skurczu), ale zalowala, ze nikt nie nauczyl jej wczesniej, jak powinna oddychac, bo miala z tym mimo wszystko problemy.
Niby polozna w trakcie mowi, ale nie kazda kobieta umie oddychac torem przeponowym.
Z kolei zona znajomego chodzila do szkoly i byli super zadowoleni, bo wlasciwie polozna nie byla im pozniej w trakcie prawie do niczego potrzebna. Wiec ja sie wybieram
Cos mi sie tylko nie zgadza, bo gin mi mowil, ze zajecie sa dopiero od 34 tygodnia. Troche pozno mi sie to wydaje.
I rozmawialam z mama. Ona miala oba nieslychanie lekkie porody (moj brat z waga 4350 urodzony w godzine od pierwszego skurczu), ale zalowala, ze nikt nie nauczyl jej wczesniej, jak powinna oddychac, bo miala z tym mimo wszystko problemy.
Niby polozna w trakcie mowi, ale nie kazda kobieta umie oddychac torem przeponowym.
Z kolei zona znajomego chodzila do szkoly i byli super zadowoleni, bo wlasciwie polozna nie byla im pozniej w trakcie prawie do niczego potrzebna. Wiec ja sie wybieram
Cos mi sie tylko nie zgadza, bo gin mi mowil, ze zajecie sa dopiero od 34 tygodnia. Troche pozno mi sie to wydaje.
Podziel się: