reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

A ja kawke piję moze z 3 w tygodniu jakoś mi nie smakuje ale winogronka to co innego mogę je jeść kilogramami
i wszystkie soczyste owoce - brzoskiwnie, gruszki itp pychotka

reklama
Co do fruktozy to niestety w nadmiarze może zatrzymywać wodę ale tyle co jem to nie sądzę, żeby szkodziło ;D

Jaka ja szcześliwa jestem, że kawy nie piłam - nie mam tego problemu.

A ja jak mi się chce pić to piję troszkę coli lub pepski - przed ciążą nie przepadałam za tym a teraz trochę na pewno nie zaszkodzo dzidzi, zwłaszcza, że piję ją raz na 2-3 tygodnie :D

Rybka ja tak samo kawy nigdy nie pilam i teraz mi jej tym bardziej nie brakuje ... pepsi to samo nie pijalam gazowanych napojow a teraz wstyd sie przyznac gdyby nie fakt ze to nie zdrowe pila bym co dnia....
buziaczki dla Was i maluszkow
ps. nie wiedzialam ze fruktoza wode zatrzymuje w organizmie...kurcze to nie dobrze ale nie moge oprzec sie winogronom :-)

No niestety wiem bo mam alergię pokarmową i nie mogłam słodzić cukrem więc wykombinowałam fruktozą bo ile można miodem - moja pani dietetyk powiedziała, żebym to odstawiła bo fruktoza zatrzymuje wodę. Prawdę mówiąc to wtedy waga skoczyła mi do góry o dobre 2 kg a używałam jej może ze 4 dni :(

A co do owoców to najlepiej je jeść w pierwszej części dnia - wieczorem odradzam bo wtedy organizm gorzej je przyswaja ;D

Co prawda ja jem kiedy mi się chce - gdybym nie była w ciąży to bym tego przestrzegała ale skoro juz jestem to niech dzidzia je z mamusią kiedy chce ;) ;)

reklama
Do góry