reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

Hej, dawno sie nie odzywałam. Jestem od dziś na L4 - juz do końca, nareszcie! i mam nadzieję że się uda pisać częściej :)

To ja pisałam żę maluch się nie chce ruszać. No i nadal tak jest, są dni że go prawie wcale nie czuję. Na dodatek jakoś się tak poobracał, że kopie do środka przez co na zewnątrz nie czuję kopniaków tylko lekkie wiercenie, a i to jak leżę spokojnie. Przed Sylwestrem byliśmy kolejny raz na ktg bo się strasznie martwiłam, ale zapis jest idealny, lekarz mówił że widocznie mam małego leniuszka w brzuchu. Oby tak grzecznie spało po urodzeniu :)

reklama
Byłam dziś u gina badania ok ;D W czwartek idę na USG do szpitala i na omówienie przebiegu porodu a tu dziś miła niespodzianka mój lekarz prowadzący dał mi również skierowanie na USG i jutro idę na nie więc będę miała 2 jedno w środę a jedno w czwartek - no ale cóż trudno - mam nadzieję że Piotruś się nie pogniewa ;D

Ja powiem szczerze, że poję się iść na KTG bo co pójdę to w szpitalu ląduję ;D

Karola 7 ja tez slyszalam tetno bobaska przez stetoskop,
podczas swiat,u mamy .Ale najlepiej bylo slychac na samym dole
przy lewej pachwinie.Na poczatku myslałam ze to moje tetno,ale okazalo sie
ze moje bylo duzo wolniejsze.. :)

Karola7 ja tez czuje tak jak Aneta z tym ze troszke wyzej z lewej strony a moj nawet jak ucho przylozy to slyszy.....szybciej bije niz moje nie slychac tak bardzo glosno jak u gina ale slychac :-)dzisiaj czkawke podsluchiwalam ..... a co do ruchliwosci jak mala ruchliwa to i male tak mowia...a polozna powiedzoiala zebym sie turlala z boku na bok i wiecie co male zywsze :-)

Dziewczynki pisałyście ze ilość wód płodowych może sie jeszcze zwiększyć mam nadzieje że to prawda i w moim przypadku
tak bedzie bo zawsze było ich w normie a tu taka niespodzianka :(
mężuś nawet powiedział bym wiecej piła czyli pewnie z 5 litrów dziennie ale gin wytłumaczyłam mu że nie tedy droga
bo i tak to wysiusiam a wód może przez to wcale nie przybyc, mam nadzieje ze 9-tego w szpitalu okarze sie ze wsio OK
nie chce wylądowac na patologii :(
no i na hasło suchy poród jakoś mi sie słabo robi brrr :-[

Mi się nie udaje stetoskopem wysłuchać tętna a mężunio przykładając ucho słyszy tylko i wyłącznie bulgotanie ;D ;D

moze ma na to wplyw ilosc wod ja mam wrazenie ze mam bardzo malo....moze dlatego tak slychac zreszta zauwazylam ze czasem jakby cos mi tam hmmm tak dziwniepukalo strzealo taki dziwny odglos...

reklama
No Myfa, a myslalam, ze ja mam zwidy. Mnie tez dopadla jakas akustyka dziwna :-) Czasami jak mala tak porzadnie kopnie to slychac takie jakby pukniecie, czy chlupniecie. Jak pierwszy raz tak mialam, to sie wystraszylam, ze to pecherz plodowy wystrzelil ;-)
Mam nadzieje, ze tak moze byc. Ja mam to juz od ponad 3 tygodni, a w miedzyczasie bylam na usg i wsio bylo ok. Wiec pewnie juz taka nasza "akustyczna" uroda ;-)

Do góry