reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

To ja się zgłaszam na ochotnika. Gin mówi, że jak dzidziuś będzie ważył 2,5 kg to już może za niecay miesiąc wychodzić i będzie zdrowiusi :) A już mnie dobijają te żebra. cały czas mni przyszczypyję Janek od środka i muszę mu te nóżki wyciągać spod żeber.

reklama
No i ja też jestem po wizycie pytałam o te bóle wiązadeł, o drętwienia wszystko to jest urokiem końca naszej ciaży
i trzeba niestety wytrzymać;)

Moja mała nadal główką w dół,brak rozwarcia szyjka ciut skrócona no i kurcze fix Olcia waży 3135gram mega dużo, ;D :D wszystkie wymiary są wieksze wychodzi 36-37 tydzi jest jedno ale, mam za mało wód płodowych lekarz dokładnie je badała w jakś 3 czy 4 punktach no o w jednym miejscu
w ogóle ich nie ma a w pozostałych jest bardzo mało, dobrze że łożysko dobrze pracuje ale gin
kazała mi przyjść 9 stycznia do szpitala na badanie NST czy jakoś tak mają sprawdzić co i jak z tymi wodami dokładnie
jeśli badanie wykarze że cos nie tak to na patologie mnie chce położyc by obserwoawac dzidzie mam
nadzieje że wszystko sie unormuje, kolejna wizyta już 16 stycznia czyli za 2 tyg bo trzeba trzymac reke na pulsie tak usłyszałam :(
No i jeśli mała bedzie rosła w takim tempie to do 4kg na bank dojdzie i jeśli wód nadal bedzie tak mało to gin mówiła
że kwalifikuje sie do cc bo wtedy grozi mi tzw poród suchy czyli brak poślizgu dzidzi z powodu braku wód buuu znowu coś
jak nie bakterie to wody płodowe o matko, no wiec tak wstepnie gin mówiła że w moim przypadku ciaży nie moge przenosić
bo do 10 lutego maksymalnie powinna sie urodzic, i tak bedzie duża, jeśli okarze sie że musi byc cc to po 28 stycznia mam sie przygotowywac
ech zobaczymy co z tego wyjdzie .

Wymiary małej
BPD 8.98 CM
HC 32.19 CM
AC 33.66 CM
FL 7.24 CM

Karolla mała już nie jest wcale mała ;) a co do wód to słyszałam, że potrafią sie samoistnie odtwarzać, więc miejmy nadzieje, ze u ciebie też tak bedzie. W każdym razie ja trzymam kciuki.

:)
Antares trzymaj się i Dzidzię w środku,jeszcze troszkę.
A co do wagi dzidzi,gdy leżałam na patologii ciąży na sali byla ze mną pani,która wyglądała może na 4-5 mies,w rzeczywistości to był juz 8 i jej druga ciąża-brzuszka prawie nie było.Jej pierwsze dzieciątko urodziło się z wagą 2800,a drugie szukowało się niewiele większe.I wszystko było OK.
pozdrawiam

Karolla trzymam kciuki za nadrobienie wód płodowych :) mała nie jest już taka mała :D

Myfka ja mam straszną tkliwość nawet jak mąż dotyka brzuszka, tzn nic mi się nie kurczy, ale boli mnie po prostu i nie jest to przyjemne, więc jakby mnie tak ginka "powciskała" na maxa to chyba bym zeszła... :D

oj Misia wczoraj brzuch mialam taki khmm nie moglam zapanowac nad jego ruchami byl tak rozluzniony potem :-) bujal sie jak zgodnie z przeciwnym ruchem ciala...rozmawialam tez ze znajoma polozna i powiedziala mi ze ucisk taki - dretwienie paluchow to wynik nacisku macicy na nerwy, ale to przejdzie po porodzie...tak samo jak opuchlizna - a trzeba pic nawet jak puchniemy...
KOBITY CO Z ANTARES?(wystraszylam sie) musze poczytac forum cos przegapilam?
nie martw sie wielkoscia dzidzi wazne ze zdrowa poza tym pamietaj ze usg niestety nie jest wiarodajne jesli chodzi o wage malca znam przypadki w obie strony bobas mniejszy byl w rzeczywistosci i odwrotnie...a co do wod plodowych to moja znajoma mialam bardzo malo a mala zdrowiusia sie uropdzila i szybciutko 3 dni przed terminem :-) ja tez musze miec bardzo malo bo to widac po brzuszku, ale nie boje sie cc czasem nawet nachodzi mnie mysl ze moze i lepiej...

Misia pozdrów Antares ode mnie niech się nie przemęcza i leży jak kłoda-wszystko będzie dobrze. :-*
Miałyśmy się spotkać i ja akurat jadę do szpitala omówić przebieg porodu w ten czwartek - ale trudno niech Antares wypoczywa bo dzidzia najważniejsza, my zdążymy się jeszcze spotkać ;D

Karolla wszystko będzie dobrze nie martw się tymi wodami :-*

Nie wiem jak wy ale ja mam prawie wciąż twardy brzunuio a wczoraj mały się tak ułożył, że nie miałam jak oddychać i nawet płuca mnie bolały - boshe ::)
Doszło mi drętwienie w pachwinie i oczywiście puchnięcie rąk :(
Czuję skurcze już takie jak porodowe czyli dość mocne ale są nieregularne i czasem takie delikatne skurczyki - sory za szczegły przy sromie ;) - WY TEŻ TAK MACIE??

Rybka ja tez mam. Może nie koniecznie w tych okolicach, ale brzunio już się ewidentnie szykuje na poród. Ranki sa w miarę spokojne, ale po południu i wieczorkiem to daje mi popalic. Nie pamiętam czegoś takeigo na tym etapie ciąży z Matim, więc mam nadzieje, że tym razem uda sie przed terminem (tylko może jeszcze niech poczeka jeszcze ze 3 tygodnie ;) :laugh:)

gin wczoraj mi mowil ze skurcze coraz bolesniejsze beda i jesli nie regularne to nie ma sie czego bac tak musi byc...poza tym pamietam co mi mowil moj poprzedni gin ze male tez ma duzy wplyw na zkskurcze jak sie rusza ...
kurcze a moej to tak roznie raz hasa a raz cisza....wczoraj gin powiedzial mi ze male powinno hasac i tak ok 2 godzin spac....

reklama
W drodze do WC szybko zaglądam.Kochane jesteście Dziewczyny.Strach mnie niezły obleciał dlategos zybko Was pozdrawiam i lece leżeć.Ściskamy mocno.Antares i Tosia :)

Do góry