reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

reklama
Tetka, biedactwo przeszłaś swoje, nie powiem. Grunt, że wszystko dobrze i tak trzymać!
Teraz po Twojej relacji, to ja już nie chcę iśc na swoją wizytę.
Poczekam ze dwa albo trzy tygodnie na swoją panią, aż zagoi potłuczenia i siniaki.
Jeśli wszystko gra i dobrze się czuję to takie spotkanie z nieludzkim sprzętem, tylko może mnie niepotrzebnie zestresować.

A ja zawsze czekam jak na szpilkach aż niunię zobacze sprawia mi to mega radosć
jejku kolejna wizyta 12 grudnia a następna to chyba już w 2006 roku jak ten czas leci dziewczyny!!
Niedługo luty hurra!!!

tetka1 to miałaś przeżycia, dobrze, że wszystko się wyjaśniło.
W głowie mi się nie mieści jak możliwe są takie różnice w pomiarach na USG! Przecież niejednokrotnie takie badanie jest podstawą do dalszych kroków. Wyobrażacie sobie np. mieć przymusowe cc z powodu np. wysokiej wagi dziecka wyliczonej na podstawie USG, która potem okaże się o wiele niższa? A takie badanie przeźierności karku, robione na początku ciąży, w którym liczy się każdy milimetr??
Tu chyba nie chodzi tylko o maszynę, sądzę że najważniejsza jest precyzja z jaką lekarz zaznacza te wszystkie punkty, odcinki, na podstawie których komputer wylicza wszystkie wymiary.

Fumico zgadzam sie z Tobą w 100% wiadomo że wymiary USG mogą sie różnić i dzidzia moze być
wieksza lub mniejsza w rzeczywistosci ale takie różnice wynikają chyba z małej precyzji lekarza !

:)
Tetka dobrze,ze wszystko jest w porządeczku!!
Niestety to są tylko maszyny.W 20tc robiłam usg u naprawdę dobrej specjalistki i po pomiarach ciałka maluszka pojawiło się kilka terminów porodu (od18 do25 lutego).Wprawdzie to niewileka rożnica,ale... Swój termin porodu traktuje dość mobilnie.
Teraz najważniejsze dla nas jest to,żeby Dzidzia nie wybierała sie za wcześnie na ten świat.Ma siedzieć w brzuszku,bo na dworzu brzydko,zimno i szaro ;)

Wczoraj bylam u gin. Dostalam zwolnienie ale jeszcze jestem w pracy. Ale od 1 grudnia bede siedziala w domku tam nie mam netu wiec nie bede mogla z wami juz gadac. Mam sie oszczedzac i bardziej dbac o siebie bo mam brzuch twardy. Mam brac nospe forte 2 razy dziennie. I wiecej lezec, zwolnic tempa i spokojnie czekac porodu. Wyniki dobre oprocz moczu bo tam troche za duzo leukocutow.

Ziółko moja dzidzia tez ma różne terminy według wymiarów, kiedy ma mierzone nóżki wychodzi 20 styczeń, brzusio 2 luty itp
ale dziwne jest że różnica w wadze u Tetki wynosi bardzo dużo miedzy jednym badaniem a drugim wiec nei wiadomo czy
lekarz zrobił to w miare precyzyjnie.... Tetka nie podważam kompetencji Twojej lekarz tylko te różnice są naprawde duże!

reklama
Wczoraj bylam u gin. Dostalam zwolnienie ale jeszcze jestem w pracy. Ale od 1 grudnia bede siedziala w domku tam nie mam netu wiec nie bede mogla z wami juz gadac. Mam sie oszczedzac i bardziej dbac o siebie bo mam brzuch twardy. Mam brac nospe forte 2 razy dziennie. I wiecej lezec, zwolnic tempa i spokojnie czekac porodu. Wyniki dobre oprocz moczu bo tam troche za duzo leukocutow. USG bede miala robione 22 grudnia. Karola7 bardzo bym prosila zebys podala mi numer do siebie to bysmy sie jakos umówily.

Do góry