reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Ja od samego początku czułam że będzie dziewczynka :-) ale wiadomo, dopóki nie potwierdziło się na USG na 100% to starałam się zachować zdrowy rozsądek żeby się ewentualnie nie rozczarować
Poza tym testy z przesądów dawały 75% na dziewczynkę i zaczęła kopać po lewej stronie ;-) no i jak tu nie wierzyć w mądrości ludowe! :-D
A tak na serio to moje przeczucia potwierdzało to, że od samego początku na USG wychodziło że jest młodsza o 3 dni niż wychodziło z @, więc przytulaliśmy się 3 dni przed owulką - więc wychodzi na to, że ta teoria tez jakoś się sprawdza

Ostatnia edycja:
reklama
Antkowa jak czytam Twoj post to cieplutko mi sie robi. ja tez mam przeczucie na dziewczynke. z tych testów wychodzi mi w wiekszym stopniu dziewczynka i ruchy tez po lewej stronie. i tez wychodzi mi ze dzidzia jest mlodsza o 3 dni niz wychodzi z @.
mam nadzieje ze tez wyjdzie dziewczynka ale z malego mezczyzny tez bede sie cieszyc...

gratulacje dla wszystkich :-D:-D:-D
dziewczyny a jak z przeczuciami???
mialyscie jakies i czy sie sparwdzily??:-p:-):-)

Natalii powtarzam się ale syna chciałam mieć zawsze i od zawsze pierwszego.:-) Co prawda smaki i w ogóle mój wygląd zaczął wskazywać na córeczkę.... ;-) Bo tyle owoców i słodkości co przez te 4 miesiące to ja w życiu chyba nie zjadłam. :tak::tak:
Kopniaczka pierwszego dostałam w lewy bok.... A z przepowiedni Dosi niby miała być córa.:-D:-D:-D Zresztą wszystkie możliwe testy i teściki tez pokazywały na córeczkę.....
A ja wyraźnie widzę na zdjęciach z usg że między nóżkami jest małe co nieco. :-):-):-):-)

hehe, ja kiedys tez chcialam miec pierwszego syna. tak sobie myslalam ze ja zawsze chcialam miec starszego brata i chcialam zeby moje dzieci mialy to czego ja nie mialam. i oczywiscie rodzenstwo. ja bylam jedynaczka i zawsze brakowalo mi towarzystwa w domu. moj maz ma 3 braci i jak wszyscy zjezdzaja sie na swieta to na prawde jest wesolo.

E_mamo GRATULACJE!!!! super, że będzie parka, tym samym dołączasz do Sylwii, której też ta trudna sztuka wycelowania w parkę sie udała;-)

Beatko gratulacje dla Ciebie i dla córci:-)

Ja mam starszego brata i tez taki model rodziny zawsze mi się podobał. Szczęśliwi rodzice i dwójka maluchów. Starszy syn i malutka córeczka ....

Rany ale człowiek jest pamiętliwy:)

A ja nigdy nie chcialam miec syna :zawstydzona/y: Jakos mialam zle zdanie o malych chlopcach :zawstydzona/y: i jeszcze wydawalo mi sie, ze nie bede potrafila sie nim zajac odpowiednio i zrobie z niego ci..te :zawstydzona/y: Za to zawsze marzylam o 3 dziewczynkach :-D i mowilam o tym wszystkim dookola i moja babcia powiedziala, ze ja to bede miala ale 3 chlopcow :baffled: Ale od kiedy jestem w ciazy to ZERO preferencji. Wszyscy dookola widzac mnie wrozyli syna i jakos przyzwyczailam sie do tej mysli jakby to bylo na 100% poniewaz powiedzialo tak 10 osob :-p A tu niespodziewanka - bedzie dziewczynka :-D Ale przez te roznice pomiedzy tym co mowili ludzie a co powiedzial lekarz wciaz niedowierzam i czekam na usg 3D/4D :tak:

Mati mi ostatnio lekarz powiedział, że z tym wyglądem w ciąży i przesądami jest dokładnie na odwrót:tak: jak będzie dziewczynka to kobieta ma więcej estrogenów i "ładnieje" - ma lepszą cerę, łagodniejsze rysy itd.; natomiast jak będzie chłopak to w organizmie pojawia się testosteron i kobieta "brzydnie" - ma wypryski, rysy robią się ostrzejsze, cera traci kolor itd., więc skoro wyglądasz promiennie to chyba jednak dziewczynka;-)

reklama
Gratuluje mamusiom, ktorym jeszcze nie zdazylam, ale nie ryzykuje wypisywania bo jak wiecie pamiec :-)

Co do przeczuc- zawsze chcialam miec pierwsza dziewczynke, ale odkad zaszlam to ciagle nachodzila mnie mysl ze moze lepiej miec pierwszego chlopczyka i jakos sie tak wkrecalam i wkrecalam i z dnia na dzien bylam bardziej pewna, takze na USG jak mi sie lekarz zapytal czy wiem co bedzie to powiedzialam ze nie ale bedzie chlopczyk :-D No i jest :-D ale zostawiam sobie 99% pewnosci wiecie jak to jest ehh :tak:
Dodam ze praktycznie wszystkie testy i madrosci ludowe tez wychodza na synka. A tak naprawde to zobaczymy w lipcu :-D

Do góry