reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

przerażająca byłaby sytuacja gdyby sama przezierność była podstawą do aborcji (legalnej lub nie), aż mnie ciary przeszly na samą myśl

reklama
Dziewczyny, a ja jestem po wizycie u pani dr. Niestety wizyta polegała tylko na poduszeniu mojego brzusia i tyle. Ponoć wszystko OK. Nie miałam wykonanego USG, bo mam przyjść znowu na jakieś dodatkowe w piątek. Tylko pewnie wydruku i tak nie dostanę :-( a tak bardzo bym chciała, bo mam tylko jedną foteczkę maleństwa, zrobioną w 10 tyg, jak dzidzia mierzyła 3 cm. No nic, muszę czekać do pt. Ehh.....

ja prawdę mówiąc też słyszałam że złe wyniki testu PAPP-A są wskazaniem do dalszej diagnostyki czyli amniopunkcji. A jeżeli po teście PAPP-A ktoś chciałby się poddać aborcji to jedynie nielegalnie - chyba!?

tak przynajmniej informowano mnie gdy na test PAPP-A szłam.

udało mi się umówić na USG 4D w wybranym terminie, w sumie babka chciała mnie już na ten piątek umówić ale to jeszcze za wcześnie, hihi chcemy poznać płeć a teraz byłoby to trudne :-)

udało mi się umówić na USG 4D w wybranym terminie, w sumie babka chciała mnie już na ten piątek umówić ale to jeszcze za wcześnie, hihi chcemy poznać płeć a teraz byłoby to trudne :-)

no i luks :-) Do kogo idziesz? Jak będziesz po badaniu to daj znać jak było. Może ja też skorzystam ;-)

e_mamo do dr. Karoń Małgorzaty, koszt badania to 200 zł. Jakby co chętnie podeślę linka do strony (dostałam od Agorany)

jestem po wizycie lekarskiej, dziś było tylko badanie gin. Szyjka w normie, wszystko podomykane. Mam brać dodatkowo Magnez 3x dziennie na złagodzenie stresu. Aha i pojawiły się obrzęki na dłoniach i stopach więc mam ograniczyć sól. Dostałam zwolnienie lekarskie do 16-go lutego

mam też skierowanie na mocz i morfologię oraz wymaz z szyjki macicy

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry