reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Anika to super że wszystko w porządku, teraz odpoczywaj i nie stresuj się. Fajnie,że udało się umówić na usg

reklama
e_mamo do dr. Karoń Małgorzaty, koszt badania to 200 zł. Jakby co chętnie podeślę linka do strony (dostałam od Agorany)

jestem po wizycie lekarskiej, dziś było tylko badanie gin. Szyjka w normie, wszystko podomykane. Mam brać dodatkowo Magnez 3x dziennie na złagodzenie stresu. Aha i pojawiły się obrzęki na dłoniach i stopach więc mam ograniczyć sól. Dostałam zwolnienie lekarskie do 16-go lutego

mam też skierowanie na mocz i morfologię oraz wymaz z szyjki macicy

No to super, że masz zaklepany termin:tak::tak:
Ja pogadam z Brzóską na wizycie o USG połówkowym i wtedy będę wiedziała czy wybiorę się gdzieś jeszcze.
A ten wymaz to cytologia czy taki posiew na obecność jakichś paciorkowców i innych paskudztw?
Odpoczywaj na zwolnieniu, należy Ci się:tak::tak::tak:

Witajcie :) W poniedziałek miałam bliskie spotkanie z maluszkiem, siedział sobie oparty plecami i rozwalony jak prezes w fotelu, nóżki wyciągnięte na wprost przed siebie i coś tam wymachiwał rękami :-D

19 lutego mam usg 3D (albo 4D? czym one się różnią?? :sorry:) to akurat wypada 20 tydzień. Może już się uda podejrzeć płeć :)

Czujecie już ruchy waszych maleństw? :-)

Mam jutro wizytę.

Już się cala trzęsę na samą myśl :baffled:

Zamiast przytyć znowu spadłam na wadze:-( gin znowu będzie mi przepisywał jakieś wymyśle preparaty.

Czy któraś z was ma taki problem? Co na to lekarz?

Dzwonilam dzisiaj do lekarza dowiedziec sie o wyniki badan i okazalo sie ze musze powtorzyc badanie moczu bo wykazalo jakas infekcje hmm? wprawdzie lekarka powiedziala mi ze to nic groznego i mam sie nie przejmowac ale jakos mi tak dziwnie mimo wszystko. Moze macie pojecie o jaka infekcje moze chodzic?

Mnie jak na początku pobolewał brzuch to lekarz mi pow, że muszę zrobić badanie moczu, bo może być jakieś zapalenie i od tego mogą być te bóle. Na szczęście okazało się wszystko ok.

reklama
sisay - badanie 3D jest trójwymiarowe a w 4D dochodzi czwarty wymiar czyli czas czyli... widać ruchomy obraz na monitorze (to tak tłumacząc łopatologicznie).

jeżeli chodzi o stany zapalne dróg moczowych to ja też na początku byłam tak 'na pograniczu' takiego stanu zapalnego i moja lekarka kazała mi łykać 2x dziennie po 2 tabl. UROSEPTu - to takie ziołowe pastylki (BARDZO SKUTECZNE!!!! - czego nie raz doświadczyłam już wcześniej na własnej skórze a raczej na własnym pęcherzu). Teraz pomimo że z drogami moczowymi już u mnie ok, lekarka i tak profilaktycznie zaleciła mi łykać te tabletki więc jak nie codziennie to co drugi dzień łykam sobie rano po 2 szt.

Do góry