reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Mam jutro wizytę.

Już się cala trzęsę na samą myśl :baffled:

Zamiast przytyć znowu spadłam na wadze:-( gin znowu będzie mi przepisywał jakieś wymyśle preparaty.

Czy któraś z was ma taki problem? Co na to lekarz?

Ja w pierwszej ciąży miałam identycznie, do pewnego czasu traciłam na wadze, co wizytę słuchałam wykładów na temat tego ,że nie jem i w ogóle ile powinnam dziennie kalorii spożyć , ale że wyniki miałam wręcz idealne, a dzidziuś rozwijał się prawidłowo nie musiałam nic oprócz witamin jeść, dopiero później zaczęłam powoli przybierać. W sumie przytyłam tylko 6 kg, bo bobas wszystko ze mnie ściągał!
Dzisiaj byłam na wizycie, poprzednia waga 63kg , dzisiejsza 62 kg czyli powtórka z rozrywki! Startowałam z wagą 60 kg

reklama
Mam jutro wizytę.
Już się cala trzęsę na samą myśl :baffled:
Zamiast przytyć znowu spadłam na wadze:-( gin znowu będzie mi przepisywał jakieś wymyśle preparaty.
Czy któraś z was ma taki problem? Co na to lekarz?
To trzymam kciuki.niestety ja także nie mogę pomóc.

Dzwonilam dzisiaj do lekarza dowiedziec sie o wyniki badan i okazalo sie ze musze powtorzyc badanie moczu bo wykazalo jakas infekcje hmm? wprawdzie lekarka powiedziala mi ze to nic groznego i mam sie nie przejmowac ale jakos mi tak dziwnie mimo wszystko. Moze macie pojecie o jaka infekcje moze chodzic?
Ja w poprzedniej ciąży miałam coś z pęcherzem al edokładnie nie pamietaam i wiem że musiała pic zioła ale że były ohydne i źle się po nich czuła to odstawiłam a lekarz kazał mi pić jedną szklaneczkę piwa raz na kilka dni. Ale dodam że to była końcówka ciąży 2 tyg przed porodem.

Mamo Helenki ja niestety tyję od pierwszych tygodni ciąży, nie wiem jak Ci pomóc
ale trzymam kciuki i powodzenia u gin

Mamo Helenki u mnie waga nie spada za to już dość długo stoi w miejscu, jak było niecałe 1,5 kg tak cały czas jest. Na pewno lekarka Ci poradzi co i jak

Witajcie!
Byłam 19 stycznia u gina...
Wprawdzie u mnie nie najlepiej, gin z internistą wysyłają mnie do kardiologa - badania ekg, holter (nie wiem, jak to się pisze) itede, ale kicham bo najważniejsze, że dzidzia zdrowa.
Pooglądaliśmy sobie to maleństwo i różnica około tygodnia dalej sie utrzymuje. Więc już tak się nie martwię, po prostu termin przesunie się chyba o tydzień, ale lekarz mówił, że póki co nie będziemy nic kombinować w terminach.
Płci nie znam, bobasek ma 7 cm, macha łapkami i nóżkami cudnie, ziewa , a serduszko puka sobie cudnie.
NT= 1,6 czyli, że super.
Ostatnio miałam nawet lekkie plamienie, ale znikło i się nie powtórzyło, gin kazał zignorować, pewnie stało się to po małym bara bara.
Zapomniałam mu powiedziec o guzku w piersi, ale to na następnej wizycie.
A tu nasza Dzidzia
dsc00560901190953hw9.jpg

Nie widać najlepiej, ja na USG miałam lepszy widok.

Acha i jeszcze jedno - schudłam 2 kg od ostatniej wizyty. Aż dziwne, bo poza mdłościami, wcale nie wymiotuję.

Hej mamuśki :-)

Lorien
- cieszę, że się z maluchem wszystko dobrze, mam nadzieję, że z Twoim zdrówkiem też.

Mam Helenki - trzymam kciuki za Twoją wizytę. Co do wagi, to ja od początku ciąży przytyłam może z 1- 1,5 kg. W sumie to teraz moja waga stoi w miejscu, ale moja gin nic nie mówiła (w sensie, ze coś jest nie tak). Jem normalnie, tak jak przed ciążą, czasami więcej, czasami mniej.

MamusiaM dziękuję

Ja w poprzedniej ciązy przytyłam 25 kg, ale miałam taki apetyt na słodkie, że nie mogłam sie powstrzymać. Teraz już mnie tak nie ciągnie, jem prawie normalnie, z tym, że teraz jem kolację, przed ciążą nie jadłam.
Ciekawe ile tym razem przybiorę.

reklama
Do góry