Moja dlugasna Lenka w 31tyg wazyla 1680g, a dlugoscia o 3tyg do przodu. Wiec kochane nie piszcie ,ze wasze dzieci sa male , bo moze sa poprostu szczuple i dlugie :-) I malenstwa po porodzie nie beda juz takimi malenstwami :-)
reklama
Ja tez melduje sie po dzisiejszej wizycie, ale niezbyt zadowolona... Nie wiem dlaczego, ale u ginka czekalam mimo terminu w kolejce przez prawie 2,5 godziny, w pelnej poczekalni przy terazniejszej pogodzie poprostu koszmar. Jak juz weszlam na badanie to nawet nie mialam sily z nim rozmawiac Dowiedzialam sie tylko ze dzidzia lezy glowka do dolu i wszystko wyglada dobrze potem weszla pielegniarka ze jakas dziewczyna z krwawieniem i bolami siedzi i ma sie pospieszyc. Wiec potem mialam blyskawiczne badanie na koziolku i po wizycie. Nawet nie wiem ile malenstwo wazy, o reszte tez zapomnialam zapytac i w pelnym zaciemnieniu wyszlam z gabinetu... Ehh co za dzien :-(
dosia24
Lipcowe mamy'09
ja rowniez dzis po wizycie...
usg nie mialam, ale serduszko ladnie miarodajnie bilo, szyjka ladna dluga i zamknieta... jedynie lekarza zaniepokoil cukier w moczu i kazal mi powtorzyc test obciazenia glukoza 75... mam nadzieje ze wyjdzie ok...
usg nie mialam, ale serduszko ladnie miarodajnie bilo, szyjka ladna dluga i zamknieta... jedynie lekarza zaniepokoil cukier w moczu i kazal mi powtorzyc test obciazenia glukoza 75... mam nadzieje ze wyjdzie ok...
a ja odebrałam dziś wyniki moich ostatnich (ufff) badań krwi i ... przeżyłam wielki szok! morfologię mam lepszą niż przed ciążą - zawsze anemia a teraz? ...całkiem całkiem. Oczywiście nie jest tak WSZYSTKO w normie ale jak na mnie ...CUDEŃKO! mocz taki jak być powinien, elektrolity .., w dolnej granicy ale... w normie. jedynie wapnia mam nieco poniżej normy - chociaż cały czas łykam magnez z wapniem i zjadam dużo nabiału (bom wegetarianka). Mąż mi zapowiedział podwójną aplikację mleka od dziś także... będzie dobrze. No i z ciekawostek - potasu mam w normie za to nieco za mało sodu :-) chyba muszę zacząć wcinać sól
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
ja rowniez dzis po wizycie...
Dosia bidoku, ja Ci serdecznie współczuję powtórki z glukozy, buuuuuuuuuu
i to jeszcze 75, bleah,
a ja odebrałam dziś wyniki moich ostatnich (ufff) badań krwi i ... przeżyłam wielki szok! morfologię mam lepszą niż przed ciążą - zawsze anemia a teraz? ...całkiem całkiem. Oczywiście nie jest tak WSZYSTKO w normie ale jak na mnie ...CUDEŃKO! mocz taki jak być powinien, elektrolity .., w dolnej granicy ale... w normie. jedynie wapnia mam nieco poniżej normy - chociaż cały czas łykam magnez z wapniem i zjadam dużo nabiału (bom wegetarianka). Mąż mi zapowiedział podwójną aplikację mleka od dziś także... będzie dobrze. No i z ciekawostek - potasu mam w normie za to nieco za mało sodu :-) chyba muszę zacząć wcinać sól
goteczko co za badania miałaś zlecone? morfologię kumam, a te na oznaczenie poziomu wapnia, potasu, sodu to jakieś specjalne? czy jeszcze coś poza tymi trzema pierwiastkami oznaczałaś?
DOSIA ty to jestes bidulka, bo do lipca coraz blizej, a ty nadal nie wiesz kto w twoim brzuskzu mieszka. Nie chce krakac, ale chyba dowiesz sie dopiero w lipcu.E-MAMO przepraszam,ze sie wtrace, ja tez mialam robiona morfologie z oznaczeniem poziomu wapnia, potasu, sodu i innych pierwiastkow. Mialam to na skierowaniu wypisane - morfologia pelna + wymienione pierwiastki :-)
moja ginka powiedziała, że to ostatnie badania już pod kątem porodu i miałam robioną:
morfologię z rozmazem
glukozę
czynniki krzepnięcia
elektrolity (sód, potas)
poziom magnezu,
poziom wapnia
próby wątrobowe
tradycyjnie WR
HIV
HBs
mocz
... i chyba wsio. jeszcze tylko migiem muszę udać się na posiew z pochwy bo to 'sianie' trwa około 7 dni więc ...żebym zdążyła
morfologię z rozmazem
glukozę
czynniki krzepnięcia
elektrolity (sód, potas)
poziom magnezu,
poziom wapnia
próby wątrobowe
tradycyjnie WR
HIV
HBs
mocz
... i chyba wsio. jeszcze tylko migiem muszę udać się na posiew z pochwy bo to 'sianie' trwa około 7 dni więc ...żebym zdążyła
gabiaz
Fanka BB :)
Adddaaa powinno się zrobić, i z tego co kojarzę to jest to badanie w określonym tygodniu, ale niestety nie pamiętam dokładnie czy okolice 34tyg Jakoś mi tak świta ale nie jestem pewna
reklama
ADDDAAA - z tego co sie orientuje szpitale (nie wiem mczy wszystki) przed przyjeciem do porodu wymagaja wyniki posiewu z pochwy. Robi sie go miedzy 34-36tyg. I jak cos wychoduja wteyd mzona zaczac brac odpowienie lekki jeszscze w ciazy. jezeli posiew jest robiony pozno i nie ma jzu czasu na leczeie w ciazy, to w dniu porodu podaja anybiotyk. Mi sie wydaje, z eposiew jest waznym badaniem, zeby dzicko np. nie zarazilo sie od nas np. paciorkowcem itd.