reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Czytam i czytam i ja się martwie troszkę bo ten mój synek jakiś mały w porównaniu z Waszymi dziecmi.. W 28t0d miał 1090g... kurcze.. dobrze ze ide w pon do lekarza to moze On mi zrobi USG i oceni swoim okiem (to poprzednie miałam w PPC gdzie mało co mówią).

reklama
ptaszyna83, ja miałam robione USG na przełomie 29/30 t.c. i moje dziecko ważyło 1030 g i lekarz nie mówił, że coś jest nie tak. Trzeci trymestr to czas, kiedy dziecko przybiera na wadze, także się nie martw.

P.

Gratuluje wszystkim udanych wizyt, a Tobie Goteczko życzę aby ten twój maluszek posiedział w brzusiu jeszcze trochę!
Dzisiaj miałam robiona krzywą cukrową po raz drugi , gdzieś o 15 będą wyniki , mam nadzieje, że nie dołączę do tych słodkich, nie żebym was nie lubiła, ale po prostu:blink: wole zostać tam gdzie jestem he he he

Czytam i czytam i ja się martwie troszkę bo ten mój synek jakiś mały w porównaniu z Waszymi dziecmi.. W 28t0d miał 1090g... kurcze.. dobrze ze ide w pon do lekarza to moze On mi zrobi USG i oceni swoim okiem (to poprzednie miałam w PPC gdzie mało co mówią).
Ptaszyno83, nie ma się co przejmować, wagą według usg , bo ona może się naprawde dużo róznić od rzeczywistej! Jak lekarz nic nie mówił ,że za mało to znaczy ,że ok!

Iwon, Antkowa gratuluje udanych wizyt :tak: Moja tez mozna do takich zaliczyc :-) Za tydzien umowilismy sie na USG a nastepna wizyta z wynikami badan 4 czerwca. Jak mi dzisiaj gin powiedzial to na miesiac przed planowanym terminem bede mogla odstawic leki ktore teraz musze brac :blink:
Ptaszyna nie martw sie waga dzidzi :blink: Moze poprostu w innym tempie rozwija sie Twoj Skarb :tak: Przeciez nie wszystkie dzieci rowno rosna i waza tyle samo a skoro lekarz nic nie mowil to napewno wszystko jest w normie :tak::-):tak:

Ptaszyna tutaj sa takie male wytyczne ;) Gimbla.pl :: Waga płodu w ciąży Moze sie troche rozeznasz, moj maly tez caly czas w tym przedziale lezy. A i rzeczywiscie co USG i lekarz to co innego, ostatnio w ciagu dwoch tyg mialam 3 razy USG robione i wg nich na pierwszym maly wazyl 1840 (z komentarzem ze mam duze dziecko), na drugim 1720 a na trzecim 1820 (po dwoch tyg, z komentarzem ze rosnie ksiazkowo). Miedzy drugim a trzecim byla roznica jednego dnia :-)

Troszke ponadrabialam i gratuluje wszystkim udanych wizyt :-)

Iwon super ze maly juz taki duzy jest :-)

Antkowa ty szczesciaro :-) Fajnie tak popodziwiac oczka malenstwa... Twoja malenka napewno dawala sekretne znaki mamusi.

Goteczka ja jestem pod wrazeniem twojej wizyty... To niesamowite ze to tak szybko przelecialo, ale zycze zeby Szymonek jeszcze posiedzial w twoim brzuszku jak najdluzej. Cudownie, ze tak szybko wszystko przygotowalas, dokopalam sie do zdjec pokoika, jest poprostu przesliczny :tak:

reklama
No i dołączam do słodkich mam , na razie tylko dieta do następnej wizyty , a potem pewnie będzie poradnia cukrzycowa!

Do góry