reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

reklama
Witam :] serdecznie ja nie mam dobrych wiesci bylam wczoraj u gina i we wtorek do powtorki ide z krzywa cukrowa i tym bardziej 75 i mam tam czekac 2 godziny :( ehhh pozatym nogi puchna ze zpaomnialam jak wygaldaja moje kostki u nog :(

Kasiurek
współczuję powtórki z glukozy, a dużo chodzisz?? bo ja jak dużo chodziłam to mi puchły, aż lekarz się bał że to może być zatrucie ciążowe i zlecił mi badania na białko w moczu ale jak mniej chodzę to jest o wiele lepiej, brzuszek coraz bardziej ciąży więc i nogi będą to odczuwać

Kasiurek nie martw się, weźmiesz książkę i jakoś zleci. Mi pozwolili pół cytryny wcisnąć do tego koktajlu. A potem jakoś z ksiażką i na obserwacji innych ciężarówek mi czas zleciał...

co do kopniaczków Dziewczyny, mój synek takie fikołki w brzuchu robi, ze juz nie nadążam za nim i sama nie wiem gdzie on teraz ma główkę:-):-),

dwa dni temu na pewno leżał w poprzek, ponieważ z lewej strony czułam ruchy główki, bo widziałam jak mi sie wyłaniała:-D i takie delikatne muśnięcia rączek czułam, jak na lewym boku leżałam, a z prawej strony dawał mamusi potężne kopniaki nóżkami,

wczoraj sie odwrócił i miał głowę z prawej strony, bo jka wieczorem leżałam to brzuch mi sie nagle zdeformowal i się wybrzuszył z prawej strony i tam czulam twardą okrągłą główkę a z lewej strony ten brzuch sie naciągnął i strasznie zabawnie to wyglądało....:-D:-D:-D

ale gdzieś od godziny 23 juz miałam potężne kopniaki (tak sobie myślę,ze nogami) po środku brzucha na samej górze blisko żeber,więc może się obrócił głowką w doł???

ale to jest takie świetne uczucie, nawet mimo,ze troche boli, to mozliwość oglądania i czucia ruchów dzidzi jest tak wspaniałe,ze na nic bym tego nie wymienila..:tak::tak::tak::tak::tak:

Dosiu trzymam kciuki za wtorkowe usg:tak:

kasiurek trzymam kciuki za wyniki, zeby te juz byly ok
dosiu mam nadzieje ze w koncu dzidzia przestanie cie meczyc i pokaze co ma miedzy nozkami :-)

wczoraj sie troche niepokoilam, bo maly prawie przestal sie ruszac, caly dzien prawie w ogole nic nie czulam... juz mialam dzis jechac do ginki ale rano zaczal rozrabiac, wiec sie uspokoilam i jakos do srody wytrzymam

Kasiu u mnie z tymi opuchniętymi nogami jest zupełnie inaczej niż u Robaczka. Bo mnie spacery pomagają.... w ogóle bycie na świeżym powietrzu dużo mi daje.... Ale muszę mieć bardzo wygodne luźne buty.

dziewczynki mi lekarz na opuchniete nogi przepisal veno-zel. czy jakos tak, jeszcze go nie kupilam bo w naszej dziurze ciezko cos dostac. podobno nowosc, podobno pomaga i mozna uzywac takze w ciazy.
ja to chyba rzeczywiscie mam pecha z tym podgladaniem bejbiczka. oby wtorek byl tym szczesliwym dniem ze wszystkiego sie dowiem...:-)

witam szanowne mamy z lipca, mój termin jest na 3 sierpnia, ale najprawdopodobniej córeczka przyjdzie na świat pod koniec lipca przez cc. Pozdrawiam serdecznie, obiecuję zaglądnąć od czasu do czasu, choć więcej czasu spędzam na sierpniówkach
życzę szczęśliwych rozwiązań.

reklama
Jak juz pisalam na glownym w czwartek bylam u gina. Pomijajac standardowy juz tekst ze za duzo przybieram na wadze dostalam delikatny ochrzan ze mam nie lazic tylko lezec w lozku :-( Tym bardziej ze od kilku dni mam praktycznie caly czas napiety brzusio. Jak juz mi sie oberwalo to nawet nie opowiadalam lekarzowi co ja robilam do tej pory w ogrodzie ;-) chyba zawalu by dostal :tak: No i zapisal mi jakies tabletki na rozluznienie miesni bo nospa nie dawala rady a nie moge miec tak napietego brzusia bo moze pecherzyk peknac :szok: Wiec teraz staram sie byc bardziej posluszna i nie szalec w ogrodku :-D Nastepna wizyte mam 14 maja i wtedy dostane skierowanie na usg i badania.

Do góry