reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

reklama
Dzieki dziewczynki :-)

dzwonila do mnie internistka ,ze zapisala mnie juz do urologa. Zawsze mialam zle skojarzenia z tym lekarzem.
Powiedziala mi tez ze mam duze niedobory wapnia i musze go natychmiast uzupelnic.

I w sumie teraz sie tak zastanawiam,ze co miesiac mam robiona morfologie i mocz , ale biochemie krwi mialam tylko na poczatku . I gdyby nie ten przeklety bol brzucha i skierowanie od internistki na badania to nie wiedziala bym ze tak cienko u mnie z wapniem.
Przy morfologii macie robiona tez biochemie krwi ??

A i jeszcze takie pytanko co do glukozy. Tak z ciekawosci :-) czy glukoza po 2h powinna byc nizsza niz po 1h czy wyzsza??

Asiu super że wszystko z Hanią w najlepszym porządku, a wagą sie nie ma co martwić:tak:

Fela gratuluję udanej wizyty

Viev do mnie też sie wszystko w tej ciaży przypałętuje, co zrobię wyniki to nie za bardzo wychodzą, jutro odbieram wyniki drugiego testu obciązenia glukozą, mam nadzieję że będzie git, i do listy moich ciązowych dolegliwości nie dopiszę jednak cukrzycy

Chyba powoli braknie mi sił. Dzwoniłam do kliniki gdzie w dniu przyjęcia robino mi wymaz z szyjki kanału macicy i pytalam o wynik badania poniewaz muszę specjalnie dojechac do Gdańska.Okazało sie że wynik wyszedł dodatni :-( Nie mam pojęcia czy jakies fatum nade mna wisi czy co. Badanie takie robilam przy pierwszej wizycie kiedy stwierdzono ciąże tj około 3 miesiąca i wszystko było ok. Musze odebrac wynik i udac sie z nim do swojej gin.

Chyba powoli braknie mi sił. Dzwoniłam do kliniki gdzie w dniu przyjęcia robino mi wymaz z szyjki kanału macicy i pytalam o wynik badania poniewaz muszę specjalnie dojechac do Gdańska.Okazało sie że wynik wyszedł dodatni :-( Nie mam pojęcia czy jakies fatum nade mna wisi czy co. Badanie takie robilam przy pierwszej wizycie kiedy stwierdzono ciąże tj około 3 miesiąca i wszystko było ok. Musze odebrac wynik i udac sie z nim do swojej gin.
Nie martw się. Na pewno wszystko będzie dobrze. Spróbuj nie myśleć o tym negatywnie. Trzymam za Was kciuki.:-):-):-):-)

Czesc dziewczyny
Ja dzis tylko na chwilke. Rano bylam u gina i wszystko jest gites :-) Maluda rosnie razem z moja nieszczesna waga ;-) Mam zakaz lezenia na wznak moge tylko na bokach a i nogi mam polozyc wyzej zeby mnie tak stopy nie bolaly :tak:
Wszystkim gratuluje udanych wizyt a tym co mialy gorsze zycze aby nastepne byly lepsze i bez stresu :tak:
Milusiego dnia dwupaczki :-)

dziewcyzny ja sie tam zastanwialam nad jendym mnianowicie w jakim tygodniu mozna urodzic bezpiecznie wczensiaka tzn wiecie o co mi chodzi hmm w kotrym tygodniu najlepiej urodzic jelsi dziecko bedzie wczensiakiem bo wiem ze najlepiej to w terminie ale jakby sie zdaryzlo wczensiej ?

hmm troche to zagmatwane co napsialam mam nadzieje ze ktoras mnie rozszyfruje

dziewcyzny ja sie tam zastanwialam nad jendym mnianowicie w jakim tygodniu mozna urodzic bezpiecznie wczensiaka tzn wiecie o co mi chodzi hmm w kotrym tygodniu najlepiej urodzic jelsi dziecko bedzie wczensiakiem bo wiem ze najlepiej to w terminie ale jakby sie zdaryzlo wczensiej ?

hmm troche to zagmatwane co napsialam mam nadzieje ze ktoras mnie rozszyfruje

W 7 lub 9 miesiącu. Najgorzej podobno w 8. Nie pamiętam dokładnie dlaczego, ale coś związanego z rozwojem płuc...

ja wlasnie ostatnio czytalam, ze z tym 8 miesiacem to nie tak do konca prawda, ze tak naprawde wazny jest kazdy tydzien
w jakiejs ksiazce znalazlam procentowe szanse przezycia dziecka i statystyka zaczyna sie od 22 tygodnia - 10%

reklama
acha kurde to faktycznie modlic sie najlepiej i przynajmniej do 38 tygodnia nogi zaciskac. a pytam sie bo gin mowil ze ja urodzie przed terminem ale nie wiem co mialo to oznaczac.

Do góry