reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Witam sie i ja..zaliczylam dzis ginke. Póki co OK...tylko cos tam sobie zaczynam hodować na skórze więc profilaktycznie maśc. Mojego syna zrobiłam dzis pryma aprylisowo i powiedziłam, ze jednak bedzie dziewczynka. miał taka nieszczęśliwa minę, że w koncu powiedziłam, ze to był żart.
Pozatym poszalałam dzis w ogródku..jak mój małżon zobaczy ile zrobiiłam to mni wleje:)...obiecałam że będę sobie siedzieć na słoneczku i odpoczywac:)...no ale to zielsko tak się ze mnie smiało, że musiałam mu pokazać kto tu rzadzi.
Wszystkim chorowitkom i tym z bolesciami...duuuuzo zdrówka

reklama
Widzę, ze nie tylko ja mam mały przyrost wagi...
Od początku przybyło mi 4 kg. Ale czuję się ok, wyniki są dobre, Maluszek na usg połówkowym został pomierzony we wszystkie strony, więc tylko się cieszyć :laugh2:
Jestem spokojna, że on i tak dla siebie wyciągnie co mu jest potrzebne, nawet jeśli czegoś tam zjem za mało.

Asiu super że wszystko z Hanią w najlepszym porządku, a wagą sie nie ma co martwić:tak:

Fela gratuluję udanej wizyty

Viev do mnie też sie wszystko w tej ciaży przypałętuje, co zrobię wyniki to nie za bardzo wychodzą, jutro odbieram wyniki drugiego testu obciązenia glukozą, mam nadzieję że będzie git, i do listy moich ciązowych dolegliwości nie dopiszę jednak cukrzycy

Kasiakom widzę, że nie tylko ja się borykam z za wysokim cukrem. Na razie miałam obciążeni 50 gr a jutro wizyta u gina i zobaczymy co powie. Poza tym waga mi znowu spada, chodzę non stop głodna choć jem jak smok:-).
Obyśmy obeszły się bez tej cukrzycy

A ja zaliczyłam dlugi dzien w Medicoverze - od badania do badania. Ginekologicznie wszystko ok, jednak lekarz wyslal mnie do internisty z tymi bolami. Tlumaczylam internistce,ze ja takie bole jelitowe mialam przed ciaza, tylko trwaly max 1 dzien.Dostawalam silny zastrzyk przeciwbolowy dietka i bylo ok. A tu okazalo sie, ze w ciazy nie moge tego cudownego zastrzyku dostac i jak no spa nie dziala to nie ma na to rady :-( Przebadala mnie i nie ma to jak hemoroidy w ciazy , ble nie fajne badanie...potem znow musialam robic krew i cala biochemie krwi i mocz, usg ukladu pokarmowego i wizyta u chirurga. I faktycznie jelitka znow nawalaja i jeszcze mala Lenka na nie uciska , no i nerka prawa albo przez Lenke zbombardowana:-D albo piasek mi z nerek schodzi. Wiec jutro badan c.d....A ja tylko prosilam o zastrzyk przeciwbolowy , zeby dzis w nocy zasnac:-(
A jak jeszcze bedzie tak bolec to mnie internistka na kolonoskopie chce wyslac. Raz juz to mialam ale po glupim jasiu, ale w ciazy nie wiem jak mi to chca zrobic. Na zywca nie wloza mi przeciez ryry do tylka. oby przestalo do jutra bolec!!!
I jeszcze jutro mam echo serca to kontrolne, wiec tez caly dzien biegania po lekarzach yhhh:eek:

A co do wagi to ja przytylam hura!!!!! i mam 2,5kg na plusie :-) :-) malo , ale wazne ze cos jest. Choc jak mam teraz znow przejsc na diete jelitowa to bedzie ciezko przytyc...

Gratulacje dobrych wieści po wizytach:-D:tak:
Słodkie kobitki dacie radę, ja na glukoze idę po świetach.... Chyba w święta będę się objadać tylko jajami i mięsiwem:-p bez slodyczy, bo nie dam rady....:-D
Stopi trzymam kciuczki za Ciebie jutro. Dasz radę. Wszystko będzie dobrze.

Ostatnia edycja:
U mnie cukier na szczęście idealnie pośrodku przedziału normy, mocz też czyściutki, morfologia też ok, oprócz niskiej hemoglobiny i hematokrytu. Ale tak miałam zawsze... tylko, że teraz mam jeszcze niżej. Wizyta u ginki w piątek.

stopi69 maxik zdrówka dla Ciebie i Lenaczki toście obie zaszalały ... nerki, brzunio oj kobitki :-) bardzo Ci wpółczuję tych bóli ... pomiziaj Lenkę może postanowi się troszkę przesunąć i ułatwi mamusi życie :-) co do wyników u gina ... cytologia ma to do siebie że cosik się w niej pojawia a potem znika ot :-) czary mary ;-) WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE :-):-):-) Gratuleczki pokonania glukozy teraz to już z górki :-):-):-) a i brawa za dodatkowe dekagramy :-):-):-) Powodzonka na wizytkach :-)
kinga12 GRATULECZKI :-):-):-) WZOROWA MAMCIA Z CIEBIE :-):-):-)
viev powodzonka u laryngologa :-):-):-) a Twój bebiś to naprawdę pożądne dzidzi :tak: 880 g miły szok :-)
AsiaJan86 brawa i gratuleczki za wizytkę :-):-):-) ale i tak kochanie porozpieszczaj się troszkę i zbastuj z tymi charcami na rowerku :tak:
fela_76 GRATULECZKI wizyty i Twojej ogrodowej formy :-):-):-) zuch kobiałka :-):-):-)
sisay ale Ci zazdroszczę tych 4 kilo ... SUPER że dzidziunia zdrowa i że Ty się dobrze czujesz :-)
EffciaF zdrówka kobiałko dla Ciebie i bebisia :-):-):-)
catherinka wyniczków glukozy :-):-):-) no i maxik zdrowka dla Ciebie i bebisi :-):-):-)

Uff ... udało się choć troszkę Was nadrobić :-) teraz zmykam palulu, bo znów obudzę sie o 6 a dzionek miło się nie zapowiada :baffled:
SŁODZIUTKICH SNÓW I MIŁEGO PORANKA :-):-):-)

reklama
stopi69 maxik zdrówka dla Ciebie i Lenaczki toście obie zaszalały ... nerki, brzunio oj kobitki :-) bardzo Ci wpółczuję tych bóli ... pomiziaj Lenkę może postanowi się troszkę przesunąć i ułatwi mamusi życie :-) co do wyników u gina ... cytologia ma to do siebie że cosik się w niej pojawia a potem znika ot :-) czary mary ;-) WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE :-):-):-) Gratuleczki pokonania glukozy teraz to już z górki :-):-):-) a i brawa za dodatkowe dekagramy :-):-):-) Powodzonka na wizytkach :-)

dużo zdróweczka dla Ciebie Stopi69, przetrwamy wszystko dla naszych maluszków. Także nosek do góry i samego pozytywnego myślenia

AsiaJan86 brawa i gratuleczki za wizytkę :-):-):-) ale i tak kochanie porozpieszczaj się troszkę i zbastuj z tymi charcami na rowerku :tak:
fela_76 GRATULECZKI wizyty i Twojej ogrodowej formy :-):-):-) zuch kobiałka :-):-):-)

no wielkie gratki dziewczyny z powodu dobrych wyników, oby takich było najwięcej na tym wątku!!!!:-)
zdrówka kobiałko dla Ciebie i bebisia :-):-):-)
catherinka wyniczków glukozy :-):-):-) no i maxik zdrowka dla Ciebie i bebisi :-):-):-)

dużo zdrówka dziewczyny!!!!

to teraz kilka słów o moim usg połówkowym, które mialam wczoraj, napisłam długasnego maila z pracy,ale dodanie wiadomości do wątku nie powiodło sie:baffled:, a ze nie mialam czasu w pracy by ponownie pisać o tym samym, piszę dopiero dzisiaj.:tak:

Staś rośnie i sie rozwija prawidłowo, waży 514 g i pokazał klejtoty bardzo wyraźnie kilka razy, więc jestem przekonana,ze jest to chlopiec.:tak::tak::tak:
w mojej przychodni na przeciw lezaka, na którym leżalam na ścianie wisi ogromna plazma, na której mogłam oglądać syneczka bardzo dokładnie i nie musiałam skręcać karku, zeby cos bobaczyć w malutkim monitorze.

Ale,zeby nie było tak fajnie, to okazało sie,ze w serduszku są dwa małe zwapnienia :-(, pan doktor powiedział,ze to nic strasznego,ze powinno sie wchłonąć do końca ciąży, a jak nie, to potem nie bedzie przeszkadzało w zyciu dzidzi i i funkcjonowaniu serduszka.Ale niepokój pozostał,ale musze zaufać lekarzowi, bo po co mam sie zamartwiać i przezywać na zapas.

Te zwapnienia powstały niby w skutek mojej choroby w I trymestrze: grypy, toksoplazmozy, ale ja niczego takiego nie mialam. Raz byłam lekko przeziębiona,ale obeszlo sie poleżeniem w lozeczku i samo przeszło.... :baffled:

Ale generalnie z usg jestem zadowolona, bo samo serce jest zdrowe, ma wszystko co trzeba, inne narządy też sie prwidłowo rozwijają, wiec czego chciec więcej :tak::tak::tak:

Do góry