reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

witajcie dziewczynki.
dzis znalazlam wasz watek(wczesniej bylam na starajace sie 2008) i chce was zapytac o porady, jak myslicie czy wszystko narazie wychodzi ok z moich badan i usg ?

na pierwszym usg (dopochwowym ) bylam 19 grudnia , lekarz stwierdzil ze dzidzius ma 1,64cm , tetno 182 na minute, powiedzial ze jest bijace serduszko(slyszalam),wedlug ostatniej miesiaczki to byl 8t 4d, a wedlug usg 8 t 2d.(co oznaczaja te 2 dni roznicy?), termin porodu od ok 27 do 29 lipca.
dostalam 2 zdjecia na ktorych widac ksztalt - widac gdzie jest glowka i reszta cialka.dzidzius nie machal raczkami i nozkami- ale mysle ze to bylo za wczesnie na to, teraz mam wizyte 19 stycznia, wedlug tego jak dobrze licze to bedzie juz 12 tydz wiec powinnam zobaczyc bardziej regularny ksztalt cialka i wyraznie raczki i nozki. i powinnam miec te usg wykluczajace wady itp. mam racje?

wyniki badan mam dobre, nigdy nie mialam stycznosci z toxo, ani innymi zarazami, anemi nie mam, ogolnie wszystkie badania sa naprawde dobre.witaminy bralam od poczatku, lekarz powiedzial ze moge kontynuowac dalej.

przepraszam ze tak dlugo jak na pierwszy raz, pozdrawiam i prosze o odp, zamartwiam sie czy wszystko bedzie ok- same rozumiecie !!!!

reklama
Gemini z tego co piszesz to wszystko jest w porządku i nie powinnaś się martwić.:tak: Usg miałaś robione i widziałaś swoją fasolkę i bijące serducho.:-) Tętno też prawidłowe jak na ten czas. A te 2 dni różnicy to normalka. Ale o tym też pisałyśmy już na wątku naszym ogólnym czyli Lipiec 2009. Jak masz czas to spróbuj przeczytać nasze posty to pewnie tez znajdziesz coś ciekawego dla siebie.....;-)
Skoro masz zaufanie do swojego lekarza i jesteś pewna jego decyzji to niech tak pozostanie. Każda z nas jest inna i na swój sposób inaczej reaguje i potrzebuje innych składników. Bierz witaminki, dbaj o siebie i przestrzegaj poleceń gina a będzie dobrze.;-):-)

Bardzo Was prosze o odp na moj post. Strasznie mi zalezy zeby ktos mi wytlumaczyl to co mnie gnebi:-( beeede bardzo wdzieczna naprawde!!!!:happy:

Emilla, bardzo mi przykro ale nie potrafie odpowiedziec na Twoje pytanie:no:
moze ktoras z bardziej doswiadczonych mam odpowie na nurtujace Cie pytania:happy:
ale skoro z dzidzia nic sie nie dzieje i wszystko jest ok, to moze niepotrzebnie sie martwisz i zadreczasz.:happy:
pozdrawiam

Dziewczyny a czy wszystkie pytacie o płec? Ja juz wiem, że na 80% to trzeci chłopiec, przy Jasiu tez pytałam, ale za pierwszym razem, nie chciałam wiedzieć. :-) Chciałam miec niespodziankę i chociaż moje przeczucia mnie nie myliły, to ostatecznie dowiedziałam się na porodówce. :tak: Na informację połoznej: "Ma pani syna", odpowiedziłam tylko :"Wiem, ale czy jest zdrowy?". :tak: Hmm... tak mi wspomnienia odżyły...

Najważniejsze by było zdrowe,ale jeśli o mnie chodzi to chcałabym poznac płeć dziecka wczesniej :-) to moja pierwsza ciąża i jestem bardzo ciekawa kto we mnie "siedzi" a po drugie non stop slysze od rodziny i przyjaciol "chłopiec czy dziewczynka" ;-) ale mysle ze bardziej chciałabym wiedziec aby zaspokoic swoja ciekawość

Ja teraz mam zamiar zapytać czy coś widać. Córka maskowała się prawie do końca ciąży, podobno chłopca łatwiej namierzyć;-).

Czesc Dziewczyny:) Jestem tu nowa i nosze w brzuszku 27 tyg dzidzi, najprawdopodobniej Zuzkę:) Dreczy mnie jednak od poczatku jeden fakt. Na pierwsze usg poszlam w 12 t 6 d ciazy, nie wiem na ile sprawne usg miala pani doktor ale zmartwil mnie jeden fakt...Wiem ze do zplodnienia musialo dojsc max 11 dc,jetem regularnnym,krotkocyklowcem,23,25 max 27 dniowe cykle. Ale z pomiarow dzidzi wynikalo tak, BPD 12 tyg, FL 12 tyg, ABD[ i to nie wiem co oznacza]13 tyg. tak mam w ksiazeczce bo ta pani doktor nie napisala mi dokladnie jakie pomiar byly co do dnia,zaokraglila i teraz nie wiem dokladnie. Ale powiedzcie mi czy takie pomiary w tym tyg ciazy wykluczaja 100% ze do zaplodnienia doszlo 10, 11 dc?? bo ja juz sie schizuje ze dziecko z tak wczesnej owu powinno wyjsc np. w moim przypadku jak ja bylam wtedy w 12+6 to powinno wyjsc 13 lub 13+2, ze niby wieksze!! Jejuu czy mam powody do obaw?? W 18 dc jedyna mozliwosc jaka moglam zajsc w ciaze to przez tzw"palcowke":| i teraz sobie wmawiam ze to napewno bylo wtedy a uwierzcie nie chcialabym!!!! Pomocy!!!:(:( czy kilka dni,gora 4 mlodsze dziecko na usg wyklucza owulacje ponizej 14 dc?????:-(

Emilia w sumie to nie bardzo wiem o co Ci chodzi?!:confused: Jesteś w 27 tyg. ciąży a panikujesz jakby nie wiem co się działo. Przepraszam ale to dziwne. :confused: Sama piszesz że jesteś niby z regularnym cyklem, ale 23 a 27 robi różnice. Czyli tu różnica jest już 4 dni. Plemniki też są długowieczne czyli do zapłodnienia nie musi dojść w tym samym dniu w którym się kochałaś z własnym mężczyzną. Najważniejsze że masz zdrowe dziecko!!!

Mój mąż się coraz częściej śmieje że już wielka jestem.....:tak: Choć w sumie jak ktoś mnie nie zna nie powiedział by ze jestem w ciąży tylko że po prostu przytyłam.:sorry2: Ale wiadomo rodzinka dostrzega każdy centymetr brzuszka więcej.....:-)

reklama
iwon u mnie tez rodzinka wszystko zauwazy. ale ja sama juz czuje sie jak kluska. a jak twoje przeziebienie? przeszlo?

Do góry