reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Dziś odebrałam wyniki badań mocz ok, glukoza po godzinie 78 (czyli w normie), ale wyniki krwii to masakra. Ostatnio miałam robione w grudniu wszystko oki, a teraz białych za dużo, czerwonych za mało, to samo niska hemoglobina jakieś HCT tez poniżej normy. Pewnie dopadła mnie anemia co o tym myslicie ??

reklama
Monia mialam to samo. To chyba anemia. Chociaz przy moim odzywianiu to bardzo dziwne.. Ale jak to moj lekarz mowi: "w ciazy nie ma idealnych wynikow". Lykam buraka w tabletkach i magnez (bo mialam skurcze lydek) oraz zwiekszylam dawke czekolady :-D

Dziś odebrałam wyniki badań mocz ok, glukoza po godzinie 78 (czyli w normie), ale wyniki krwii to masakra. Ostatnio miałam robione w grudniu wszystko oki, a teraz białych za dużo, czerwonych za mało, to samo niska hemoglobina jakieś HCT tez poniżej normy. Pewnie dopadła mnie anemia co o tym myslicie ??

Monia z wynikami to musisz isc do swojego gin. Ja od poczatku ciąży co miesiac mam coraz gorszą morfologie. I wiekszosc po za normą + jakies zwiazki chemiczne w moczu hehe. wszystko wskazuje na poczatki anemii. jednak lekarz mi wytłumaczył, ze w ciązy badania i krwi jak najbardziej mogą byc po za normą. I te zwiazki chemiczne to tez normalne w ciazy. Tylko należy wszystko miec pod kontrolą i patrzec co miesiąc, czy coraz bardziej wyniki nie odbiegają od normy. I oczywiscie witaminki :-) Podsumowując , wszystko zalezy od tego jak wysokie są te odchylenia od normy :-D:-D

Hmmm z wynikami oczywiście udam się do gina i odchyleń od normy spodziewałam się bo sporo czytałam na te tematy. W czwartek na wizycie dowiem się co mój gin o tym myśli:-)

Witam byłam na echokardiografi i ogolnie serce zdrowe przepływy w normie i cała reszta, jest jedno ale prawa czesc jest wieksza od lewej ale pani doktor powiedziala ze polowa ludzi tak ma i to nie utrudnia ze to taka uroda i ze u nikogo nie ma idelanie symetrycznego serducha no i idziemy jeszcze raz na echokardiografie na 25 maja :]

no ja mam na 25 maja ona powiedziala ze raczje nic nowego nei wynajdzie ale zawsze jakas pamietake bed emiala to raz a dwa ze to sie wyklaruje cyz prawa srona wieksza od lewej w 30 tygodniu i od razu mnie zpaisali na 30 tydzien :] i w ogole bez skeirowania bo skeirownaie dostane dopiero pozniej od mojego gina hihi ale ciesze sie ze sie potwierdzilo ze jest dzidziorek ok :]

no ja mam na 25 maja ona powiedziala ze raczje nic nowego nei wynajdzie ale zawsze jakas pamietake bed emiala to raz a dwa ze to sie wyklaruje cyz prawa srona wieksza od lewej w 30 tygodniu i od razu mnie zpaisali na 30 tydzien :] i w ogole bez skeirowania bo skeirownaie dostane dopiero pozniej od mojego gina hihi ale ciesze sie ze sie potwierdzilo ze jest dzidziorek ok :]

Gratuluję i bardzo się cieszę, że wszystko oki. Nie ma się co stresować:-):-):-)

reklama
Po wizycie, dalej l-4, do tego żelazo do końca ciąży, antybiotyk w czopkach , no i o mało na wadze zawału nie dostałam ! w ciągu miesiąca prawie 4 kg na plusie:baffled:
Krzywą cukrową powtarzam za 5 tygodni! Dalej leżeć , no mniej kalorycznie jeść!

Do góry