reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po Wczesnym Poronieniu - Kiedy Można Znowu Się Starać?

Cześć Dziewczyny, dla Waszych Aniołków zapalam świczuszkę
[*], a Wam życzę mnóstwo sił.

Dziewczyny badajcie progesteron na samym początku ciąży oprócz bety, bo niestety teraz w tym świcie chemii hormony nam szwankują, ja np. bez wspomagacza progesteronu nie jestem wstanie donieść ciąży.

reklama
Ja nie badałam, bo lekarz powiedział, że i tak to nie będzie wynik miarodajny. Zaraz po owulacji dostałam duphaston, ale i tak nie udało się utrzymać.

Witam Was długo mnie nie było a dla nowych koleżanek dużo sił życzę i powodzenia w staniach o maluszka na pewno się uda a dla Waszych maleństw
[*]
mi już minęło 4 miesiące od poronienia ale dopiero teraz zaczęliśmy się starać nie z powodu wskazań lekarza ale mój partner chciał odczekać w końcu go przekonałam ale wiem że jeszcze nie tym razem bo już jestem po połowie cyklu ale może niedługo nam się uda mam taką nadzieję a czytałam, że któraś z Was pytała się ile trzeba czekać mój lekarz powiedział że można od razu i nie martwić się no i oczywiście nie stresować bo to największy wróg w próbach o dzidziulka powodzenia raz jeszcze i szczęścia w staraniach

Ja odczekałam jeden cykl. Ale to dlatego ze jeszcze miałam podwyższony poziom BetaHCG. U mnie to była ciąża biochemiczna więc też mogłam od razu się starać. Teraz jestem po IUI i czekam 14 dni i testuję.

witam wszystkich. ja co na ten temat moge powiedziec to ze tez to przezylam stracilam ciaze w 6 tygodniu i tez to bardzo przezylam i tez postanowilam starac sie jeszcze raz. mam juz jedna zdrowa corke i nie myslalam ze moze sie tak zakonczyc moja druga ciaza. Ale moj lekarz ktory jest bardzo dobrym lekarzem powiedzial mi ze najlepiej z planowaniem ciazy po poronieniu trzeba zaczekac co najmniej 3 miesiace lub 6 zeby macica sie zagoila a tez nie bylam lyzeczkowana. i oczywiscie brac przynajmniej 3 miesiace przed ciaza kwas foliowy.a co do seksu po poronieniu czeba odczekac do pierwszej miesiaczki. mysle ze komus pomoglam rozwiazac watpliwosci. pozdrawiam i powodzenia .:-)

Witam wszystkich.. w czwartek byłam z męzem na USG i pani doktor ostatecznie potwierdziła, że jestem w ciąży.. byliśmy przeszczęśliwi! w piątek zaczęłam plamić na brązowo,ale bardzo leciutko, w sobotę od rana to samo. pani doktor powiedziała,że tak się zdarza.. niestety w trakcie Wigilii zaczęłam mocno krwawić i poroniłam :( wiadomość o dzidziusiu miała być prezentem dla wszystkich.. zamiast tego wylądowałam w szpitalu :( obyło się bez łyżeczkowania.. jutro mam wizytę u gina. mam nadzieję, że pozwoli nam próbować dalej od razu.. strasznie mi przykro :( jedyną pociechą będzie dla nas możliwość ponownego starania się o dzidziusia.. myślicie, że po pierwszym cyklu będziemy już mogli starać się? pozdrawiam serdecznie

hej, bardzo mi przykro z powodu Twojego dziecka. Ja wprawdzie miałam martwe urodzenie, ale wiem, ze po poronieniu potem kolejne tygodnie są najpodniejszymi i bardzo łatwo znów zajsć w ciążę. Zależy, co ci doktor powie i z jakeigo powodu poroniłaś- choć lekarze zazwyczaj nie znają powodów... i powiedzą Ci, ze jesteś młoda i masz czas, że to normalne.
Postaraj się na maksa wypytać o przyczyny - niech Ci zleci badania, nie daj sie zbyć. Z tego, co czytam to wczesne poronienie, wiec zrób może te podstawowe badania, chlamydie, cytomegalie, toxoplazmoze, ureoplasme ( ona podobno ostatnio jest w dużej mierze przyczyną - wg mojego lekarza) progesteron itp.
Mój lekarz twierdzi, ze nalezy odczekać 3 pełne cykle, nie licząc pierwszego od poronienia.Ale jak wejdziesz w wątek na ciąża po poronieniach, to sadziewczyny, co w 3,4 tygodnie zaszły wciąze po poronieniu i jest ok.

Wiem, że bardzo cierpisz, zwłaszcza, że to miał być prezent dla wszystkich. Trzymaj sie dzielnie! Pisz do nas, jeśli któraś z nas będzie umiała ci pomóc, to napewno Ci pomoże.

Ostatnia edycja:
Pani doktor powiedziała, że powinniśmy odczekać 3 cykle,dla bezpieczeństwa. na przyszły tydzień jestem umówiona na badania.. pozostaje czekać:-(

witajcie poroniłam 27.12. oczyściłam się sama krwawiłam około tygodnia, ciąża była planowana więc wiedziałam o niej jeszcze tydzień przed planowaną miesiączką, poroniłam w 7 tygodniu, czasem miewam takie ukucia jajnika i ból krzyża czy to normalne? czy po takim czasie moga sie utrzymywać oznaki ciąży? powiem szczerze, że chciałabym jaknajszybciej zacząć starania
w poniedziałek idę do lekarza ale na chwilę obecną martwią mnie te kucia w jajnikach czy jest możliwa owulacja? śluz jest białawy to wydaje mi się że raczej nie

reklama
Mgiełka- zapalam światełko (*) jeśli się oczyściłaś sama to jak najbardziej możesz mieć owulację , po zabiegu organizm dłużej dochodzi do siebie ,a po naturalnym oczyszczeniu wszystko ładnie dalej pracuje endometrium się szybciej odbudowuje itd, napisz co Ci lekarz powiedział no i zapraszam na wątek ciąża po poronieniu wspieramy się tam i odpowiadamy na pytania nowych Aniołkowych mam.

Do góry