reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po Wczesnym Poronieniu - Kiedy Można Znowu Się Starać?

Cześć Dziewczyny, dla Waszych Aniołków zapalam świczuszkę
[*], a Wam życzę mnóstwo sił.

Dziewczyny badajcie progesteron na samym początku ciąży oprócz bety, bo niestety teraz w tym świcie chemii hormony nam szwankują, ja np. bez wspomagacza progesteronu nie jestem wstanie donieść ciąży.

reklama
Ja nie badałam, bo lekarz powiedział, że i tak to nie będzie wynik miarodajny. Zaraz po owulacji dostałam duphaston, ale i tak nie udało się utrzymać.

Witam Was długo mnie nie było a dla nowych koleżanek dużo sił życzę i powodzenia w staniach o maluszka na pewno się uda a dla Waszych maleństw
[*]
mi już minęło 4 miesiące od poronienia ale dopiero teraz zaczęliśmy się starać nie z powodu wskazań lekarza ale mój partner chciał odczekać w końcu go przekonałam ale wiem że jeszcze nie tym razem bo już jestem po połowie cyklu ale może niedługo nam się uda mam taką nadzieję a czytałam, że któraś z Was pytała się ile trzeba czekać mój lekarz powiedział że można od razu i nie martwić się no i oczywiście nie stresować bo to największy wróg w próbach o dzidziulka powodzenia raz jeszcze i szczęścia w staraniach

Ja odczekałam jeden cykl. Ale to dlatego ze jeszcze miałam podwyższony poziom BetaHCG. U mnie to była ciąża biochemiczna więc też mogłam od razu się starać. Teraz jestem po IUI i czekam 14 dni i testuję.

witam wszystkich. ja co na ten temat moge powiedziec to ze tez to przezylam stracilam ciaze w 6 tygodniu i tez to bardzo przezylam i tez postanowilam starac sie jeszcze raz. mam juz jedna zdrowa corke i nie myslalam ze moze sie tak zakonczyc moja druga ciaza. Ale moj lekarz ktory jest bardzo dobrym lekarzem powiedzial mi ze najlepiej z planowaniem ciazy po poronieniu trzeba zaczekac co najmniej 3 miesiace lub 6 zeby macica sie zagoila a tez nie bylam lyzeczkowana. i oczywiscie brac przynajmniej 3 miesiace przed ciaza kwas foliowy.a co do seksu po poronieniu czeba odczekac do pierwszej miesiaczki. mysle ze komus pomoglam rozwiazac watpliwosci. pozdrawiam i powodzenia .:-)

Witam wszystkich.. w czwartek byłam z męzem na USG i pani doktor ostatecznie potwierdziła, że jestem w ciąży.. byliśmy przeszczęśliwi! w piątek zaczęłam plamić na brązowo,ale bardzo leciutko, w sobotę od rana to samo. pani doktor powiedziała,że tak się zdarza.. niestety w trakcie Wigilii zaczęłam mocno krwawić i poroniłam :( wiadomość o dzidziusiu miała być prezentem dla wszystkich.. zamiast tego wylądowałam w szpitalu :( obyło się bez łyżeczkowania.. jutro mam wizytę u gina. mam nadzieję, że pozwoli nam próbować dalej od razu.. strasznie mi przykro :( jedyną pociechą będzie dla nas możliwość ponownego starania się o dzidziusia.. myślicie, że po pierwszym cyklu będziemy już mogli starać się? pozdrawiam serdecznie

hej, bardzo mi przykro z powodu Twojego dziecka. Ja wprawdzie miałam martwe urodzenie, ale wiem, ze po poronieniu potem kolejne tygodnie są najpodniejszymi i bardzo łatwo znów zajsć w ciążę. Zależy, co ci doktor powie i z jakeigo powodu poroniłaś- choć lekarze zazwyczaj nie znają powodów... i powiedzą Ci, ze jesteś młoda i masz czas, że to normalne.
Postaraj się na maksa wypytać o przyczyny - niech Ci zleci badania, nie daj sie zbyć. Z tego, co czytam to wczesne poronienie, wiec zrób może te podstawowe badania, chlamydie, cytomegalie, toxoplazmoze, ureoplasme ( ona podobno ostatnio jest w dużej mierze przyczyną - wg mojego lekarza) progesteron itp.
Mój lekarz twierdzi, ze nalezy odczekać 3 pełne cykle, nie licząc pierwszego od poronienia.Ale jak wejdziesz w wątek na ciąża po poronieniach, to sadziewczyny, co w 3,4 tygodnie zaszły wciąze po poronieniu i jest ok.

Wiem, że bardzo cierpisz, zwłaszcza, że to miał być prezent dla wszystkich. Trzymaj sie dzielnie! Pisz do nas, jeśli któraś z nas będzie umiała ci pomóc, to napewno Ci pomoże.

Ostatnia edycja:
Pani doktor powiedziała, że powinniśmy odczekać 3 cykle,dla bezpieczeństwa. na przyszły tydzień jestem umówiona na badania.. pozostaje czekać:-(

witajcie poroniłam 27.12. oczyściłam się sama krwawiłam około tygodnia, ciąża była planowana więc wiedziałam o niej jeszcze tydzień przed planowaną miesiączką, poroniłam w 7 tygodniu, czasem miewam takie ukucia jajnika i ból krzyża czy to normalne? czy po takim czasie moga sie utrzymywać oznaki ciąży? powiem szczerze, że chciałabym jaknajszybciej zacząć starania
w poniedziałek idę do lekarza ale na chwilę obecną martwią mnie te kucia w jajnikach czy jest możliwa owulacja? śluz jest białawy to wydaje mi się że raczej nie

reklama
Mgiełka- zapalam światełko (*) jeśli się oczyściłaś sama to jak najbardziej możesz mieć owulację , po zabiegu organizm dłużej dochodzi do siebie ,a po naturalnym oczyszczeniu wszystko ładnie dalej pracuje endometrium się szybciej odbudowuje itd, napisz co Ci lekarz powiedział no i zapraszam na wątek ciąża po poronieniu wspieramy się tam i odpowiadamy na pytania nowych Aniołkowych mam.

Do góry