Hej dziewczyny, mam pytanie czy któraś tak miała ? Otóż miesiąc temu miałam poronienie samoistne. Natomiast w tym miesiącu spóźnia mi się okres już 2 dni, myśle ze to normalne po poronieniu, ale coś mnie tchnęło i zrobiłam test ciążowy, a tam 2 kreski. Jestem w szoku bo wcześniejszym cyklu, testy ciążowe wychodziły mi później czyli po 7 dniach od spodziewanej miesiączki, beta hcg było niskie i nie było pęcherzyka ciążowego. Jak myślicie czy Obecnie może być to zdrowa ciąża ? Czy może jeszcze poczekać ? Bo nie chce się nakręcać i później znów rozczarować . Jak myślicie kiedy zrobić beta hcg ?
reklama
Rozwiązanie
Przyłączę się do Was. U mnie sytuacja na razie słaba, usg z 9.11 wydawało się że wszystko ok, zarodek 4mm, 6+1 niby i serce 98 (ciaza powinna być minimum 1 tydzień starsza ale ok, może coś się przesunelo), 9 dni później zaczęłam plamic i pojechałam na IP, zarodek 4mm... serce bije około 90 uderzeń i krwiak, dostałam duphason ale nie wygląda to dobrze. 2 dni później byłam u mojej ginekolog i tam też 4mm ale nie podała mi akcji serca, powiedziała tylko że bije ale ogólnie mam się nastawić na poronienie Dodatkowo beta mi spadła za 36tys na 35tyś (robiłam przed wizytą w odstępie 48h), teraz znowu mam zrobić 2x, kolejna wizyta dopiero 4.12.
Mała.czarna
Fanka BB :)
wazny jest przyrostWłaśnie czytam moje wyniki badań beta hcg i mam 66 . Czy to nie za mało ? Wiem ze muszę zrobić po 48 h, czyli w poniedziałek zrobię, ale już się stresuje. W poprzednim miesiącu miałam mniejsza betę bo 45. Jak myślicie ? Mam się czym martwić ?
reklama
Fado123
Spokojne ,niska beta to by było 10 ,bez stresuCzyli muszę czekać spokojnie do poniedziałku. Wierze ze wszystko się uda
Dusiaax3
Ja w styczniu w 6 tc poronilam samoistne. Nie zdążyłam nawet dostać miesiączki i znów ciąża. Aktualnie 27 tcHej dziewczyny, mam pytanie czy któraś tak miała ? Otóż miesiąc temu miałam poronienie samoistne. Natomiast w tym miesiącu spóźnia mi się okres już 2 dni, myśle ze to normalne po poronieniu, ale coś mnie tchnęło i zrobiłam test ciążowy, a tam 2 kreski. Jestem w szoku bo wcześniejszym cyklu, testy ciążowe wychodziły mi później czyli po 7 dniach od spodziewanej miesiączki, beta hcg było niskie i nie było pęcherzyka ciążowego. Jak myślicie czy Obecnie może być to zdrowa ciąża ? Czy może jeszcze poczekać ? Bo nie chce się nakręcać i później znów rozczarować . Jak myślicie kiedy zrobić beta hcg ?
Ja tak miałam, za 4 razem. Test na 5 dni przed @ już był pozytywny z widoczną kreską, ale nie ufając testom przeczekałam do terminu @, zrobiłam betę (zaczekaj, warto, wynik musi być powyżej 100) i progesteron i już po wynikach wiedziałam, że to jest inna ciąża niż 3 stracone wcześniej. Kontrolnie zrobiłam 2 powtórzenia bety co 48h (przrosty powyżej 100%, tak też miałam w 1szej donoszonej ciąży). A potem w 6tc+5 wizyta u ginekologa (choć niekiedy to jeszcze za wcześnie). Teraz tylko wynik bety i jej wzrastania może Tobie cokolwiek powiedzieć do czasu wizyty i uwidocznienia zarodka z sercem.
hej, czy za tym czwartym razem przyjmowalas jakieś leki? Ja niestety tez jestem po trzech poronieniach samoistnych i teraz przed kolejna proba lekarz przepisał mi clexane profilaktycznie. Zastanawiam się tez czy nie brać tez luteiny... tak bardzo się boje kolejnego niepowodzenia. Mam już 4 letniego synka i będąc z nim w ciąży nie miałam żadnych problemów
Mała.czarna
Beta nie musi byc w terminie miesiaczki pow 100 Moja przyaciolka miala 8 i ma zdrowego synaJa tak miałam, za 4 razem. Test na 5 dni przed @ już był pozytywny z widoczną kreską, ale nie ufając testom przeczekałam do terminu @, zrobiłam betę (zaczekaj, warto, wynik musi być powyżej 100) i progesteron i już po wynikach wiedziałam, że to jest inna ciąża niż 3 stracone wcześniej. Kontrolnie zrobiłam 2 powtórzenia bety co 48h (przrosty powyżej 100%, tak też miałam w 1szej donoszonej ciąży). A potem w 6tc+5 wizyta u ginekologa (choć niekiedy to jeszcze za wcześnie). Teraz tylko wynik bety i jej wzrastania może Tobie cokolwiek powiedzieć do czasu wizyty i uwidocznienia zarodka z sercem.
Gosia903488
Oczywiście, masz rację :-).Beta nie musi byc w terminie miesiaczki pow 100 Moja przyaciolka miala 8 i ma zdrowego syna
Starystycznie jednak taka beta dobrze rokuje - tak to ujmuje większość lekarzy. Co wcale nie oznacza, że zapewnia sukces, bo tu sensem jest to odpowiedni przyrost.
Mała.czarna
No zgadzam sie z tym akurat sie zgadzam bo ja niestwty mialam 2 razy piersza bete niska i nie skonczylo sie donrze ale mam nadzijee ze kolejnym razem sie uda Trzymam za ciebie tez kciukiOczywiście, masz rację :-).
Starystycznie jednak taka beta dobrze rokuje - tak to ujmuje większość lekarzy. Co wcale nie oznacza, że zapewnia sukces, bo tu sensem jest to odpowiedni przyrost.
reklama