Hej dziewczyny, mam pytanie czy któraś tak miała ? Otóż miesiąc temu miałam poronienie samoistne. Natomiast w tym miesiącu spóźnia mi się okres już 2 dni, myśle ze to normalne po poronieniu, ale coś mnie tchnęło i zrobiłam test ciążowy, a tam 2 kreski. Jestem w szoku bo wcześniejszym cyklu, testy ciążowe wychodziły mi później czyli po 7 dniach od spodziewanej miesiączki, beta hcg było niskie i nie było pęcherzyka ciążowego. Jak myślicie czy Obecnie może być to zdrowa ciąża ? Czy może jeszcze poczekać ? Bo nie chce się nakręcać i później znów rozczarować . Jak myślicie kiedy zrobić beta hcg ?
reklama
Rozwiązanie
Przyłączę się do Was. U mnie sytuacja na razie słaba, usg z 9.11 wydawało się że wszystko ok, zarodek 4mm, 6+1 niby i serce 98 (ciaza powinna być minimum 1 tydzień starsza ale ok, może coś się przesunelo), 9 dni później zaczęłam plamic i pojechałam na IP, zarodek 4mm... serce bije około 90 uderzeń i krwiak, dostałam duphason ale nie wygląda to dobrze. 2 dni później byłam u mojej ginekolog i tam też 4mm ale nie podała mi akcji serca, powiedziała tylko że bije ale ogólnie mam się nastawić na poronienie Dodatkowo beta mi spadła za 36tys na 35tyś (robiłam przed wizytą w odstępie 48h), teraz znowu mam zrobić 2x, kolejna wizyta dopiero 4.12.
Dusiaax3
Fanka BB :)
Wspaniale! Gratuluję!Hej dziewczyny jestem po drugiej becie i jest przyrost 268 w pierwszej miałam 66 jeszcze nie dowierzam, ale chyba wszystko idzie jak narazie dobrze
reklama
Wiatraki
Tak, ja tak miałam. W czerwcu w tamtym roku straciłam ciążę a w lipcu byłam w kolejnej. Synek ma trzy miesiące. Ciąża przebiegała prawidłowo, synek jest zdrowy. Trzymam mocno kciukiHej dziewczyny, mam pytanie czy któraś tak miała ? Otóż miesiąc temu miałam poronienie samoistne. Natomiast w tym miesiącu spóźnia mi się okres już 2 dni, myśle ze to normalne po poronieniu, ale coś mnie tchnęło i zrobiłam test ciążowy, a tam 2 kreski. Jestem w szoku bo wcześniejszym cyklu, testy ciążowe wychodziły mi później czyli po 7 dniach od spodziewanej miesiączki, beta hcg było niskie i nie było pęcherzyka ciążowego. Jak myślicie czy Obecnie może być to zdrowa ciąża ? Czy może jeszcze poczekać ? Bo nie chce się nakręcać i później znów rozczarować . Jak myślicie kiedy zrobić beta hcg ?
Wiatraki
Ja od pozytywnego testu brałam acard 75.hej, czy za tym czwartym razem przyjmowalas jakieś leki? Ja niestety tez jestem po trzech poronieniach samoistnych i teraz przed kolejna proba lekarz przepisał mi clexane profilaktycznie. Zastanawiam się tez czy nie brać tez luteiny... tak bardzo się boje kolejnego niepowodzenia. Mam już 4 letniego synka i będąc z nim w ciąży nie miałam żadnych problemów
Wiatraki
Ja, ze strachu, poszłam w 8/9tc.Powiedzcie mi kiedy najlepiej udać się do ginekologa ? Żeby nie było za wcześnie ?
Wiatraki
I rzeczywiście po pierwszej wizycie u ginekologa dostałam też duphaston, brałam tylko jedno opakowanie.Mam duphaston, zażywam go od wczoraj,
także może lepiej poczekam jeszcze do końca miesiąca i pójdę później
Poczekam do końca miesiąca i pójdę, mój mąż mi mówi ze jestem w gorącej wodzie kompana, bo najchętniej już dziś bym poszła. Ale wiem ze nie ma co się spieszyć, na spokojnie do tego podchodzę, żeby się nie rozczarować najważniejsze ze beta wzrasta bo w poprzednim miesiącu miałam słaba betę.
Ja, ze strachu, poszłam w 8/9tc.
A odrazu był u Ciebie widoczny pęcherzyk ciążowy ?
reklama
Wiatraki
Wszystko było dzidziuś z serduszkiemA odrazu był u Ciebie widoczny pęcherzyk ciążowy ?