reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po obu stronach brzuszka (nasze brzuszki i zdjęcia usg)

reklama
Wiadomo ze wielkosc brzucha nie swiadczy o zaawansowanej ciazy zreszta ze mna rodzila babka ktora miela prawie plaski brzuch, wogole drobra byla, brzuch jak w 5 miesiacu moze, i 3.5 kg corke urodzila a to dlatego ze biodra szerowkie ma, to mialo gdzie rosnac dziecko a jak waskie to wywala brzuch na wierzch.
ale zeby sie wsydzic brzucha o nie!:) to powod do dumy jak dla mnie. moj tez niby duzy jest, a szczerze mowiac to ja wolalabym zeby tak szybko juz nie rosl bo to ciezko po prostu potem i niewygodnie.
a z tym obwodem to u mnie jak u pauliny...polozna mierzy obwod i wpisuje do karty ciazy normalnie bo jak przyrasta normalnie to ok, a jak za wolno czy szybko to malo i wielowodzie mozna metoda z ery kamienia lupanego wylapac.

kamila faktycznie spory brzuszek ale jaki ksztaltny;-);-) badz dumna z niego i nie zawstydzaj sie taka juz uroda, masz racje ze nie ma roznicy co organizm to inny porod i inny brzuszek, ja tam uwielbiam patrzyc na kobiety w ciazy sa takie ... ladne:-):-) wczesniej nie zwracalam uwagi a teraz widze ich mnostwo na miescie:-D:-D musimy korzystac z tego i nosic je z glowa do gory:-) bo juz niedaleko kochane do rozpakowania

hmm mi nie mierzy.. i nie mierzyla. szkoda ze nie mam czym zmierzyc;d

Kamila metodą chałupniczą nawet da się zmierzyć. Bierzesz sznurek/nitke/tasiemke cokolwiek. obejmujesz się tym i potem odczytujez wynik mierząc ten sznurek. Nawet zwykła linijką się da.

Ja sie własnie z ciekawości zmierzyłam biodra 109 brzuch 106 :) Nie jest źle

Kamil pokaźny ten twój brzusio, ale jaki uroczy :)

a to mój dzisiejszy z rana
DSC07739b.jpg

reklama
Do góry