reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po obu stronach brzuszka (nasze brzuszki i zdjęcia usg)

reklama
Wiadomo ze wielkosc brzucha nie swiadczy o zaawansowanej ciazy zreszta ze mna rodzila babka ktora miela prawie plaski brzuch, wogole drobra byla, brzuch jak w 5 miesiacu moze, i 3.5 kg corke urodzila a to dlatego ze biodra szerowkie ma, to mialo gdzie rosnac dziecko a jak waskie to wywala brzuch na wierzch.
ale zeby sie wsydzic brzucha o nie!:) to powod do dumy jak dla mnie. moj tez niby duzy jest, a szczerze mowiac to ja wolalabym zeby tak szybko juz nie rosl bo to ciezko po prostu potem i niewygodnie.
a z tym obwodem to u mnie jak u pauliny...polozna mierzy obwod i wpisuje do karty ciazy normalnie bo jak przyrasta normalnie to ok, a jak za wolno czy szybko to malo i wielowodzie mozna metoda z ery kamienia lupanego wylapac.

kamila faktycznie spory brzuszek ale jaki ksztaltny;-);-) badz dumna z niego i nie zawstydzaj sie taka juz uroda, masz racje ze nie ma roznicy co organizm to inny porod i inny brzuszek, ja tam uwielbiam patrzyc na kobiety w ciazy sa takie ... ladne:-):-) wczesniej nie zwracalam uwagi a teraz widze ich mnostwo na miescie:-D:-D musimy korzystac z tego i nosic je z glowa do gory:-) bo juz niedaleko kochane do rozpakowania

hmm mi nie mierzy.. i nie mierzyla. szkoda ze nie mam czym zmierzyc;d

Kamila metodą chałupniczą nawet da się zmierzyć. Bierzesz sznurek/nitke/tasiemke cokolwiek. obejmujesz się tym i potem odczytujez wynik mierząc ten sznurek. Nawet zwykła linijką się da.

Ja sie własnie z ciekawości zmierzyłam biodra 109 brzuch 106 :) Nie jest źle

Kamil pokaźny ten twój brzusio, ale jaki uroczy :)

a to mój dzisiejszy z rana
DSC07739b.jpg

reklama
Do góry