reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

reklama
Ja akurat zadnego z tych wózków nie posiadałam, znam tylko zoopera i wiem, ze jest dobrym wóżkiem nie kojarze czy któraś z dziewczyn go miała ale wydaje mi sie, ze Sofik musiałabys sie udać na nasze drugie forum i tam dziewczyn zapytać.
plotki przy kawie - www.oddzialzamkniety.fora.pl

Dziekuje :tak:

Pawimi - Tobie równiez...mówisz trzeci model....? hmmmm....oszalec mozna:-(
Musze do jutra podjąc decyzje bo wiosną pachnie a My uziemione w domu

Ostatnia edycja:
zarowno na tym watku tutaj jak i na tym co podala ci nina znajdziesz wiele info na temat PP Arii :-), tam jest tez galeria ze zdjeciami gdybys chciala zerknac.

zarowno na tym watku tutaj jak i na tym co podala ci nina znajdziesz wiele info na temat PP Arii :-), tam jest tez galeria ze zdjeciami gdybys chciala zerknac.
:tak:
od tygodnia spedzam czas na czytaniu opini "jaka dobra spacerówka"....
Najgorsze jest to ze nie znalazłam tych modeli w zadnym sklepie w Gdańsku w którym byłam:-(
Spedziłam 9 m-cy spacerujac moim czołgiem (jedyny plus to taki ze Zosia majac 9 m-cy lezy swobodnie ubrana w kombinezon) i teraz nie chce popełnic błedu i załowac zakupu....
dla mnie wazne jest:
- rozkładane oparcie bo Zosia zalicza 2 godzinna popołudniowa drzemke na spacerze
- mozliwosc włozenia do auta bo moj "były" czołg nie miescił sie przez co nie jezdziłymy autem na spacery
- jedna raczka - łatwiej sie prowadzi jak paplam przez tel;-)
- w miare mozliwosci sprawne koła
- i poniewaz mieszkam w Gdańsku na "górnym " osiedlu codziennie wiatrzysko głowe urywa stad moja symaptia do zoopera i zasłanianej budki

Witam

Aga ja mialam zoopera i bylam z niego zadowolona, ostanio go wydałam kolezance bo kupiłam inny wozek...
Tylko ze ja tego zoopera kupila 4 lata temu , wiec teraz bym go napewno nie kupila, bo mi sie niepodoba;-) jest tyle fajnych wozków... ktore mozna sobie kupic...

no to sprobuj moze tego zoopera jesli ci waga nie przeszkadza...w sumie z tego co piszesz to by akurat ci moze spasowal. Te modele zoopera o ktorych ja wspomnialam i ktory sofik miala to sa parasolki a ty chcesz zabudowany wozek z jedna raczka. Zoopery to dobre wozki, aria jest porownywalna do waltza tylko mniejsza i duzo lzejsza ale funkcjonalnoscia mamy ja czesto razem przyrownuja.

hahaha...bo sofik jest zakochana w swoim buzzie i dazzle ;-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny odradzam wam tako jumper,kółko podczas zwykłej jazdy pękło(sofik świadkiem),na drugi dzień poszło łożysko w przednim kole i rozwaliło felge bo napompowali za dużo powitrza,poprostu tragedia nie wózek,poza tym producent nie odbiera telefonu,na gg tez cisza,wysłalam juz 3 maile i nic

Dziękuję Dziewczyny za rady :tak:kupiłam zoopera czekam na przesyłkę....:sorry2:
Wy jesteście kolekcjonerkami/miłośniczkami wózków a ja zwykła użytkowniczka stawiająca na wygodę i tradycje....
:-)

Gratuluje zakupu, mam nadzieje ze bedzie spelnial twoje oczekiwania :-) chetnie poogladamy zdjecia nowego nabytku razem z modelka oczywiscie jak juz otrzymasz paczuszke :-D

reklama
Cześć Kobietki:-)
Powracam do Was jako znawczyń wózków bo potrzebuję rady, a raczej moja siostra:tak: Ja już nie jestem w stanie nic wymyśleć sama, ale może wy pomożecie.
Ma problem bo mają taką starą windę i nie wchodzi tam wprawie zaden wózek.
Na koniec kwietnia rodzi im się dzieciątko a oni nie wiedzą jaki wózek kupić.
Chcieli bardzo z twardą gondolą ale w sklepach nie mogą znaleść, jedna tylko Inglesina (gondola od niej jest jednak o wiele węższa niż 59 cm) ale która to nie pamiętam.

Chodzi o to że winda ma wejscie 59 centymetrów(takie drzwiczki windy zamykane od środka jak to w starych blokach) wiec to maksymalna szerokość wózka, a długość windy to 120 cm.

Czy możecie polecić jakiś wózek z gondola? Może być razem ze spacerówką choć niekoniecznie.
Zastanawiali się nad Maclarenem XLR(taki jak mamy) i ostatecznie tą miekką gondolą ale on ma małe kółeczka a oni często na wiejskie tereny będą jeździć, nierówne drogi itp.. Na razie szukają twardej gondoli..

Wózka w bloku na dole zostawić nie może, nawet przypiętego łańcuchami bo go po prostu i tak ukradną. Mieszka na 9 piętrze więc wnieść tez nie wniesie.

Macie jakieś na to rady?

Aga gratuluję Zoopera:tak: ogólnie jestem zadowolona z Maclarena, ale jakbym miała drugi raz kupować wózek na te moje miejsko-wiejskie tereny to bym kupiła Zoopera Hula bo komfort jazdy taki sam a wózek zdecydowanie tańszy;-) no może troche mniej płasko się rozkąłda ale i tak super:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry