reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

Hej!
Ja a propos Buzza.

Puczku mnie sie Buzz też strasznie podobał ,ale na początku troche za dużo kosztował jak dla mnie.Kupilismy wtedy Quinny Speedi,ale jak tylko młody wyrósł z gondoli i przesiedliśmy sie na spacerówkę,to odrazu szukałam jakiejś innej,bo jednak Speedi jak dla mnie był za duzy ,no i nie miał możliwości żeby dzidzius siedział przodem do mnie.wtedy kupiliśmy jednak Buzza i mnie sie super jeździło,a mój m jednak narzekał.No ,ale on duży chłop,a ja mała i to ja z młodym częściej jeżdze,więc wyszło na moje.Buzz jednak ma tez wady.chodzi mi tu w szczególności o spacerówkę.Pomimo,że mamy juz to większe siedzisko(od 18 m-cy,ale jeździmy w nim od kiedy mały skończył 8 m-cy:sorry2:) to i tak jest ono małe:baffled: teraz w zimie to nie jeździmy prawie wcale i szczerze mówiąc Macius chyba siedziałby w nim ściśnięty jak sledż,bo doliczyć trzeba kombinezon,spiwór itd. Ciekawa jestem czy teraz na wiosne i lato młody do niego wejdzie,chyba trzeba będzie ściagnąć budkę:sorry2::baffled:
Poza tym oparcie się nie rozkłada na płasko i to chyba tez do końca wygodne dla dziecka nie jest:no:
To przednie kółko to jest troche porażka,bo blokuje sie na śliskich powierzchniach,czyli np w sklepach - jechac się nie da,no chyba ,że ustawię żeby się w ogóle nie kręciło.Teraz w śniegu chyba tez by sobie dobrze nie radziło,ja nie próbowałam,ale widziałam jak sie jedna para z Buzzem na sniegu męczyła:sorry2::wściekła/y:
No i nam niestety trzeszczy i skrzypi:wściekła/y:
Budka tez jest mała,w tych starszych modelach buda jest wieksza i siedzisko tez:tak:

W sumie jak było sucho to jeździło sie nim fajnie i wizualnie nadal mi sie podoba,ale teraz chyba jest mnóstwo innych ciekawszych i pewnie wygodniejszych wózków.

pozdrawiam:-)

reklama
Hej!
Ja a propos Buzza.

Puczku mnie sie Buzz też strasznie podobał ,ale na początku troche za dużo kosztował jak dla mnie.Kupilismy wtedy Quinny Speedi,ale jak tylko młody wyrósł z gondoli i przesiedliśmy sie na spacerówkę,to odrazu szukałam jakiejś innej,bo jednak Speedi jak dla mnie był za duzy ,no i nie miał możliwości żeby dzidzius siedział przodem do mnie.wtedy kupiliśmy jednak Buzza i mnie sie super jeździło,a mój m jednak narzekał.No ,ale on duży chłop,a ja mała i to ja z młodym częściej jeżdze,więc wyszło na moje.Buzz jednak ma tez wady.chodzi mi tu w szczególności o spacerówkę.Pomimo,że mamy juz to większe siedzisko(od 18 m-cy,ale jeździmy w nim od kiedy mały skończył 8 m-cy:sorry2:) to i tak jest ono małe:baffled: teraz w zimie to nie jeździmy prawie wcale i szczerze mówiąc Macius chyba siedziałby w nim ściśnięty jak sledż,bo doliczyć trzeba kombinezon,spiwór itd. Ciekawa jestem czy teraz na wiosne i lato młody do niego wejdzie,chyba trzeba będzie ściagnąć budkę:sorry2::baffled:
Poza tym oparcie się nie rozkłada na płasko i to chyba tez do końca wygodne dla dziecka nie jest:no:
To przednie kółko to jest troche porażka,bo blokuje sie na śliskich powierzchniach,czyli np w sklepach - jechac się nie da,no chyba ,że ustawię żeby się w ogóle nie kręciło.Teraz w śniegu chyba tez by sobie dobrze nie radziło,ja nie próbowałam,ale widziałam jak sie jedna para z Buzzem na sniegu męczyła:sorry2::wściekła/y:
Budka tez jest mała,w tych starszych modelach buda jest wieksza i siedzisko tez:tak:

W sumie jak było sucho to jeździło sie nim fajnie i wizualnie nadal mi sie podoba,ale teraz chyba jest mnóstwo innych ciekawszych i pewnie wygodniejszych wózków.

a moj buzz daje sobie doskonale rade w sniegach:-)

Ja w sniegach nie jezdzilam i raczej nie bede,ale i tak kupuje do niego kolko terenowe i problem z glowy.Ja poza tym obstaje jednak ze te starsze modele sa bardziej komfortowe.Ja mlodego wozilam ponad 1,5 roku bez zastrzerzen.Jedno faktycznie trozke mnie denerwowalo,ze jak lezal mial nogi w gorze.Ale to uroki siedzis kubelkowych.Pod tym wzgledem speedi np jest fajniejszy.Niemniej jednak wciaz wozek lubie.

a do mnie dzis przyjezdza maz kolezanki zabrac tego przekletego buzza ktorego w koncu udalo mi sie sprzedac......jestem przeogromnie szczesliwa ze pozbywam sie tego zlomu!!! Powiem wam tak, sprzedalam go za grosze i gdyby ta transakcja nie wypalila to prawdopodobnie przy porzadkach wiosennych wynioslabym go na smietnik. Szczerze nienawidze tego wozka, stojac sobie w kacie w garazu wyglada nawet fajnie i budzi we mnie sentymenty ale ilekroc zblize sie do niego i dotkne ten chybotliwy, tandetnie wykonany stelaz do tego przerazliwie skrzypiacy to na miejscu trafia mnie szlag, moje odczucia sa podobne do tych jakimi zdradzona zona obdarza swojego niewiernego meza. Jestem zawiedziona tym wozkiem.Czuje sie zdradzona bo mial byc taki fajny a okazal sie tregedia.

Hej!
Ja a propos Buzza.

DOSŁOWNIE SŁOWO W SŁOWO MAM TO SAME ZDANIE O BUZZIE I TE SAME ODCZUCIA, W SNIEGU PORAŻKA NO MOŻE PO ODSNIEZONYM CHODNIKU JEŻDZIŁ, BUDKA NIE WIEM PO CO BO NIC NIE DAWAŁA ANI NIE CHRONIŁA PRZED SŁOŃCEM ANI PRZED DESZCZEM, SIEDZISKO MOŻE BYĆ ALE TYLKO DLA TAKIEGO CHUDZIELCA JAK MÓJ SYNEK:tak: NO I SKRZYPIENIE TO TEZ MNIE DOSZAŁU DOPROWADZAŁO, WÓZEK PIĘKNY, TEZ MAM DO NIEGO SENTYMENT ALE NIE WART SWOJEJ CENY!

dziewczyny jak wyglada folia do spacerowki buzza? mam chyba z 5 roznych folii quinny a poniewaz nigdy nie uzywalam nie mam zielonego pojeciaa ktora jest ze spacerowki? Nie wiem tez skad ja mam ich az tyle?? Macie jakies fotki moze?

A moze masz folie przez przypadek jakims cudem do starego modelu ? hehe
Zobacz kochana tu na folie jak wyglada ta nowa oczywiscie.
A ja wlasnie szukam jeszcz emiejsca gdzi emozna blizej niz w holandii kupic folie do starego modelu,ona sie rozni tym ze jest wieksza przy budzie,bo buda jest wieksza.W holandii jest za 27 euro i mialam ja kupic z kilkiem ,ale znalazlam kolko w irl w sklepie tylko za 49 euro,najtaniej jak do tej pory widzialam.I nie opolaca mi sie juz samej folii zamawiac bo za sama przesyle zaplace 38 euro a folia 27.

Załączniki

• 11d5_35[1].jpg
    11d5_35[1].jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 29
Ostatnia edycja:
juz znalazlam ktora to wlasciwa bo najlepiej pasuje na wozek :-D mam jeszcze taka jedna nieksztaltna zupelnie i jakas siatke ktora nie pasuje na spacerowke a maja napisy quinny i mysle ze to moze z gondoli ktorej juz nie mam dawno. Niestety nie mam folii do starego modelu, rozumiem tez ze nie chcesz tego koloka ode mnie tak? bo trzymalam dla ciebie ale w takim ukladzie wystawie go na ebayu :-)

Gastone szkoda, ze wczesniej nie dałas znać, ze potzrebujesz folię do starego modelu bo ja miałam taką i sprzedałam na allegro za grosze chyba poszła za 30 zł.
pawimi na gondole ta siatka ( chodzi chyba o moskitierę ) była przypinana za pomocą zamka do budki.

reklama
Do góry