reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

ja podobnie jak aniam jestem zdania żeby nie przyzwyczajać do kremów i używam bephanten bądź sudocrem tylko w sytuacji pt. awaria:shocked2:
u nas podrażnienia bardzo szybko schodzą po kremie

jeśli chodzi o maty to uważam że to jeden z naszych najbardziej trafionych zakupów, my mamy fisher price, zresztą jak wszystkie gadżety prawie;-)

kiya jeśli chodzi o ząbki to na razie pusto:eek:

ps. francuzeczka znowu sie rzuca hehe żenada

reklama
No ja od początku używam jakiegoś kremu sudokrem przede wszystkim, teraz nive i nigdy nie było problemu a tu nagle takie coś. :-(
Może to być też wina jedzenia ?

jeśli chodzi o maty to uważam że to jeden z naszych najbardziej trafionych zakupów, my mamy fisher price, zresztą jak wszystkie gadżety prawie;-)

Popieram co do maty :-D:-D spokoju troszkę tylko zabawki wymieniałam te wiszace:-D

No ja od początku używam jakiegoś kremu sudokrem przede wszystkim, teraz nive i nigdy nie było problemu a tu nagle takie coś. :-(
Może to być też wina jedzenia ?

Ten sudokrem na codzień używasz ? Bo jak tak to możesz miec problem bo to mocny krem i skóra się przyzwyczaja do niego i potem może nie działac . Ja bym wywietrzyła porządnie, tyłek myła wodą i watką . Powinno podziałać
A może to być jak najbardziej od jedzenia.

aniam wiesz tylko bardzo cieniutka warstwę, zrobie tak jka piszess woda z wacikiem wietrzenie, a powiedz mi co sadzisz o mącce ziemniaczanej?

Nina mój Julek obecnie ma problem taki, w skrócie i bezpośrednio: robi kupy na potęgę: 3-4 na dzień (duże ilości, ze śluzem) - wyniki ma niezłe, lekarze przypisali mu rok temu biegunkę pędraków (taka nazwa, jakie leczenie -żadne) - ja w tą biegunkę niewierzę i namolnie szukam przyczyny tej przemiany materii. Bo Julek ma prawie 3 lata, mało waży, jest drobny :-(. W okresie niemowlęcym cierpiał na refluks żołądkowo-przełykowy, który samoistnie minął. A jakie problemy ze swoim masz Ninka?

No własnie u nas to samo jak mały miał 1,5 roku zaczęły sie biegunki też 3,4,5 kupek dziennie brzydkie ze sluzem no i waga stała w miejscu 10 kg nic więcej, lataliśmy od lekarza do lekarza no i nic w końcu we wrześniu dostałam namiary na gastroenterologa do poznania no i po pierwszej wizycie wprowadzeniu leków, specjalnego mleka itd. znaczna poprawa w ciągu miesiąca waga wzrosła o 1,200 kg no i biegunki sie zatrzymały robilismy tez badania wyszły ok, teraz waży 11,600 biegunek nie ma dostaje ketotifen cały czas ale od kilku dni znowu brzydkie kupki tzn. wczoraj żadnej dzisiaj 4 no i wysypka na policzkach sie pojawiła ja myślę, ze może to objaw alergii jakiejś??? sama nie wiem:-(

Ostatnia edycja:
Ej Sikor o co chodzi na CM do Ciebie?? Że chyba fora pomyliłaś?? Ja nie w temacie wytłumacz m w skrócie:-)
A ten 'ktoś' to pan od kina hahahaha:-p

jestem.....ale dlugo mnie nie bylo kurcze :-( troche spraw mialam do zalatwienia najpierw rano sie wybrac nie moglam...jestem zla bo okazuje sie ze nie ma miejsca w przedszkolu dla Vincenta jest na liscie oczekujacych az do czerwca a ja juz w styczniu potrzebuje bo moja niania sobie prace znalazla...bylam dzis w innym takim tradycyjnym przedszkolu ktore tez jest dobre i ma swietne opinie ale tez nie ma miejsc!!! Szok, podobno kryzys, ludzie pracy nie maja a nie ma miejsc w dobrych szkolach. Maz kazal mi poszukac cos dalej...bez wzgl. na koszty i dystans, tylko dobrze mu mowic bo to ja bede wozic dzieci i tracic pol dnia w samochodzie.
sikor o co chodzi z francuska cos tam :-)

aniam wiesz tylko bardzo cieniutka warstwę, zrobie tak jka piszess woda z wacikiem wietrzenie, a powiedz mi co sadzisz o mącce ziemniaczanej?

Nie używałam nigdy więc się nie wypowiem ale mi się wydej ze bez niej bedzie lepiej skóra oddychała albo wogóle go zawiń jakos w tetre na godzinkę czy dwie to pupa odpocznie od pampków . Moa przyjaciółka 8 lat temu własnie jechała na mace z tego co pamiętam ale to chyba z racji tego że nie było tylu kremików i cudów w sklepach co teraz. Dwa że jakoś wtedy mało mnie interesowały dziecięce pupy więc nie wiem jak to działało:-D:-D

No własnie u nas to samo jak mały miał 1,5 roku zaczęły sie biegunki też 3,4,5 kupek dziennie brzydkie ze sluzem no i waga stała w miejscu 10 kg nic więcej, lataliśmy od lekarza do lekarza no i nic w końcu we wrześniu dostałam namiary na gastroenterologa do poznania no i po pierwszej wizycie wprowadzeniu leków, specjalnego mleka itd. znaczna poprawa w ciągu miesiąca waga wzrosła o 1,200 kg no i biegunki sie zatrzymały robilismy tez badania wyszły ok, teraz waży 11,600 biegunek nie ma dostaje ketotifen cały czas ale od kilku dni znowu brzydkie kupki tzn. wczoraj żadnej dzisiaj 4 no i wysypka na policzkach sie pojawiła ja myślę, ze może to objaw alergii jakiejś??? sama nie wiem:-(

Mój synek jak alergocznie reagowAŁ na jakieś jedzenie to własnie miał wysypkę na policzkach .
A nie da się jakiegoś posiewu z kału zrobić ?

hej hej co tam słychac w wielkim swiecie?:-)
ja sporadycznie uzywałam sudocremu i u nas sie sprawdzał

Pati u nas tez nie ma miejsc a miałm okazje iść do pracy od tego poniedziałku przyszlego i dupa nic z tego:-(

reklama
Do góry