reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

Ja tez nie wiem jak mozna zapomniec ojczysty jezyk.Znam tez takich , ktorzy 3 lata miezzkaja w niemczech i mowia: ja ja , jak to sie u was mowic? Ja miekszkam w IRL od ponad 6 lat i jakos pamietam jak sie mowi i pisze.

reklama
znam takich "zapominalskich" tez ale osobiscie uwazam to to tylko swiadczy o braku albo inteligencji albo pewnego poziomu kultury........ja w domu z mezem po polsku rozmawiam, to moj pierwszy jezyk i tak zostanie, czasem jak jade na jakies szkolenie czy wyjazd z firma sama i mowie wtedy tylko po angielsku przez dlugi czas to az czuje taka ulge jak wracam do domu :) Pisownia to generalnie "podtrenowala" mi sie jak zaczelam na forum pisac i z kilkoma kolezankami mailowymi listami sie wymieniac bo faktycznie zaczelam duzo lepiej po angielsku pisac.....generalnie ja po angielsku dobrze pisze, znajomi amerykanie twierdza ze z pisowni absolutnie nie czuja jakby rozmawiali z kims kto nie mowi ojczystym angielskim wrecz przeciwnie, podobno poziom mojej pisowni jest lepszy niz przecietnych ludzi ale to wynika pewnie z faktu ze skonczylam dwa lata literatury angielskiej tutaj w collage i ostro cwiczylam pisanie eseji, opowiadan, krotkich ksiazek itd.....ale mowa, przeciez ja nie jestem dzieckiem zebym miala zapomniej jezyk w ktorym przez 20 lat wylacznie sie poslugiwalam!

Pawimi podstawowa rzecz, Twoj Maz jest Polakiem!!! BTW zaskoczylas mnie tym, bo myslalam ze masz meza Amerykanina :-)

Wyobrazcie sobie ze te moje dwie kolozanki, nie maja kolo siebie absolutnie nikogo kto mowi po polsku, moja friend ma chlopaka Francuza, w pracy sami Francuzi i przez to ze nie uzywa polskiego posluguje sie nim coraz gorzej...
oczywiscie to nie jest wytlumaczenie, bo wystarczy chciec aby utrzymac dobry poziom mowy i pisowni, no ale to juz inna kwestia

a mnie dopadl jakis dolek i mam juz dosc tej ciazy :-(
M calymi dniami w pracy, a jak jest w domu to tez ciagle przed kompem, wczoraj siedzial 8 h chociaz byla niedziela
do pracy ma 7km a jedzie 30min przez korki, myslimy zeby sie przeprowadzic ale nie jestem pewna czy to dobry pomysl i w ogole wszystko mnie drazni wrrr:-(

Hej babeczki!!
Ale u nas dzis brzydka pogada ble:-(
Tez znam ludzi ktorzy siedza rok-dwa za granica i juz mowia z wielkim akcenten hehe mega smieszne to jest dla mnie:-)

A teraz z innej beczki...pewnie powiecie ze jestem nudna ale znalazlam na allegro ze wyprzedaja jane za 1300 i chcialabym aby GASTONE sie wypowiedziala na temat tego wozka bo go ma codzi mi o ten 3kolowy!!!

I Beatka mozesz cos o swojej murze napisac??Ty masz 3-4kolowy??ile on wazy i jak sie spisuje bo tez jest wyprzedaz za 1599 spacerowka 3kolowa plus spiworek i gondola....

Sofik mam nadzieje ze niedlugo do nas wrocisz:-)3maj sie kochana:-):-):-)

a ja w srode ide na nowego gina i sie boje czy z moja fasolka wszystko ok:-(

Witka. Ja mam mure 4 kolowa kolor green slice. Jesli chodzi o wage to niestety nie nalezy do lekkich. Wazy gdzies chyba kolo 16 kg, tylko tak jak pisalam dla mnie to nie przeszkoda bo mieszkam w domku wiec w zasadzie go nigdzie nie musze wnosic. Wozek sprawuje sie swietnie, szczerez mowiac poki co nie zauwazylam zaddnych mankamenotw, przynajmniej dla mnie. Bardzo lekko sie prowadzi. Dla mnie wazne bylo w tym wozku to ze siedzisko jest montowane porzodem i tylem do kierunku jazdy no i mozliwosc zamontowania w nim fotelika samochodowego co bylo wazne w momencie gdy dziecko jest malutkie i przewaznie spi. Nie wyobrazam sobie ciagle takiego malucha przekladac z fotelika do wozka. Zreszta to zalezy tez od sytuacji. Ja bylam sama a gdziekolwiek bym chciala cos zalatwic czy kupic to niestety tylko autem i to tez nie w jedym miejscu tylko w kilku wiec za kazdym wyjsciem z domu bralam go w fotelik i tylko wpinalaam i wypinalam fotelik do stelaza bez koniecznosci budzenia dziecka. to rozwiazanie jest dla mnie naprawde rewelacyjne...:tak:A w zeszlym tygodniu moj brat zakupil tez Mure :-)...Gdybys miala jeszcze jakies pytania to pytaj smialo. Jak chcesz fotki to rowniez nie ma dla mnie problemu;-)
A co do promocji o ktorej pisalas to naprawde godna zainteresowania.

Gieoska kzda z nas bedzie zachwalal swoj wozek hih Powiem tak.Jane na plskie warunki jest idealny jak dla mnie.Lekki, zwrotny, wykonany z solidnych materialow.Ja woze swojego babla i wcale nie jest mi ciezko choc sam synus wazy 14 kilo.Spacerowka jest naprawde bardzo duza.Sama widzialas na zdjeciach jak moj Max swobodnie w niej siedzi.
A jesli chodzi o Mure to ja niestety male mankamety w niej widze.A dokladnie dwa.Pieerwszy to daszek.Nie podoba mi sie po caalkowitym rozlozeniu ze ten material jest taki cienki, a po drugie to spacerowka jest fajna, wygodna ale dwultek by sie do niej napewno juz nie zmiescil, a wiadmo ze jak sie kupuje wozek to chcialo by sie zeby dluzej dziecko pojezdzilo.Jak dla mnie spacerowka nie nalezy do najwiekszych tak jak w przypdku buza.Nie to ze Mura mi sie nie podoba ale tez ma wady jak np buzz.Ale ja buzza mam i go kocham.Wiec to wszytko kwestia gustu i zaporzebowan.Jak bym miala do wyboru na polskie zimy, wertepki, schody na klatce (mam na mysli dzwiganie) z tych dwoch wybrala bym jane.Jane ma tez mankament.Jest spory , wiec potrzebujesz duzego bagaznika.Ale mozna zawsze zmierzyc jak sie miesci w sklepie.

Ostatnia edycja:
moniadan - glowa do gory, zycie czasem takie bezsensu sie wydaje, zwlaszcza tuz po zimie....latko przyjdzie i doly u was laski mina. Ja pamietam jak tu przyjechalam 16 lat temu najpierw okropne upaly bez klimy a pozniej byla zima stulecia, ja bez samochodu, ani nosa ruszyc z syfiastego apartamentu w jakim wtedy mieszkalismy...., na dodatek ,moj ex pracowal po 13 godzin plus dojazd, tesknota mnie za polska lapala, a kompa i internetu nie bylo!Pisalam takie tasiemcowe listy do wszystkich znajomych ha ha! Tak, moj maz obecny jest polakiem, sciagnelam go praktycznie z polski bo chociaz jezdzil po swiecie i nawet tutaj w kaliforni pracowal przez czas jakis to nie chcial tu na stale mieszkac. Kiedy zaczelismy ze soba na powaznie to akurat pracowal w europie w firmie z filia w krakowie i austrii.Jezdzilismy sobie tak do siebie w odwiedziny :) tzn zdecydowanie czesciej on chyba ...ja juz pozniej jak bylismy malzenstwem a on ciagle konczyl swoj kontrakt tam. Potem jak sie Oli urodzil to juz mu kazal "wracac" do domu :)), nie chcialam dluzej bawic sie w rodzinke sama na odleglosc. No i zwolnil sie stamtad i przyjechal na stale do usa. Bylam wyslac paczke do forumowej kolezanki i kurcze dzisiaj krocej po weekendzie maja otwarte i zamkneli mi przed nosem :( Bedzie musiala poczekac na swoje zakupki. Kupilam jej posciej z Fishera a ona mi cos innego w europie :)) handel wymienny he he,trzeba sobie pomagac nawzajem.

reklama
hej Laseczki!!
dziekuje za opis waszych wozkow...
Beata jak mozesz to wklej zdjecia swojej mury:-) i nie ukrywam ze 16kg to dla mnie za duzo bo bede musiala go nosic po schodach!!
a wczoraj wracajac do domku minal mnie buzz i znowu uleglam jego czarowi i znowu jest to moj wozio nr 1:-) lekki jest hehe ale wiem ze dluzej niz na 2lata mi nie starczy!![/]

Do góry