reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

hej laseczki:)
Jeszcze fotek nie zrobilam,bo starszy przestawil mi cos w aparacie i wychodza rozmazane:(Ale postarm sie jak najszybciej. Jesli chodzi o Phila ja raczej bym noworodka do niego nie wkladala,dopeiro malucha ktory juz siedzi,bo ta opcja z tym noworodkiem neizbyt mi sie podoba,ale ostanio pojawily sie gondole wiec jako pojedynczy wtedy tak:) Jesli chodzi o dziecko ktore jest na dole to ona jest zaslonione rpzez to starsze wiec na niego nie wieje, natomiast w przypadku deszczu mozna dokupic folie podwojna z Phila wiec maluch nie zmoknie.I oczywiscie lzejsze dziecko musi wyjsc z wozka najpierw,jesli jest duza dysproporcja wagowa( u nas okolo 7kg), ale jesli sie wozek prowadzi to on sie nie przychyla jesli maluch zostaje w tym tylnym siedzonku,wiec mzona starszego wypuscic i prowadzic dalej z maluchem na dole,albo malucha wsadzic do przodu:) wczesniej mialam Mutsy z dostawka i pwoiem Wam ze zle mi sie prowadzilo wozek,ciezko,poza tym dziecko musi stac na tej dostawce, a tu siedza maluchy razem wygodnie. Zph ila sa 4modele: classic, sport,dash i vibe. classic najtanszy i ze tak powiem wersja najprostsza, a Vibe najdrozszy i najwiecej funkcji. Ja wzielam Dasha, ma prawie to co Vibe procz regulacji pałąka( 2 pozycje), natomiast Sport ma wiecej kolorow do wyboru,ale nie ma plastikowego podnozka tylko materialowy,nie wyobrazam sobie non sto prac tapicerki:)Powiem Wam ze to naprawde fajny wozek, a dla dzieci rok po roku to juz wogole rewelacja.NAprawde Moj starszy wyglada na 5latka, a jest mu w jim bardzo wygodnie,roczniak tez spory, a siedzi an dole jak ksiaze w grubym kombinezonie, oczywiscie jak akzdy wozek ma swoich zwollennikow jak i rpzeciwnikow,ale pwoiem wam ze to pierwszy wozek ktory dla mnei jest idealny. Sama go zmontowalam jak przyszedl bez pomocy meza, a zawsze maz byl o technicznych spraw wozka;) SUper sie go rozklada leciutko,bez problemu.Leciutko sie prowadzi, w 3kolowcach nie lubilam kola z przodu ustawionego jako obrotowe jakos krzywo mi sie prowadzilo, a tu super,na dodatek jest bardzo zwrotny i latwy w manewrowaniu. Z wozkow mialam:Inglesine Magnum,Quinny Buzz,Mutsy Urban Rider,BebeConfort Loola, a parasolki: chicco Ct4,Inglesina Trip,Bebe Confort Allegro i zawsze cos mi nie pasowalo, a tutaj nie ma takiej rzeczy,moze poza daszkiem aby go zlocyc trzeba rozpiac takie zatrzaski,ale w sumie to nei jest klopotliwe.Moze cos przy dluzszym uzytkowaniu wyjdzie,ale narazie ideal:)

reklama
Wiecie co, powiem wam ze te P&T wizualnie mi sie podobaja. A szczegolnie te moro kolorki sa super. Wprawdzie to nie wozek dla mnie tylko kolezanki i ona tak sama nie bardzo wie co by chciala. Gastone kiedys ogladalysmy Jane podwojny w sklepie i Magda stwierdzila ze takiego autobusu to nie bardzo by chciala ,tak samo Graco podwojne :) To namiesjcu mieli tylko wlasnie P&T, wiec wydawalo sie ze to w miare najlepsze wyjscie. To powiem tak : bedzie dziecko doklandie 2 letnie i noworodek. Co najlepsze w tej sytuacji?

No fakt ,Madzia jest mala i drrobna w tym przypadku dla niej jane to autobus hih Ale kiedys mieli w naszym sklepie do obejrenia icandy pear, tonie autobus, bvardzo sprawny wozeczek, i fajnie ze mozna bediepotm go uywac jako pojedyncego.Przeciez dwulatek urosnie a maluszek dlugo jeszcze bedzie jezdzil.Chociaz P&T chyba tez sie da zdemontowac?
Tu sa opcje chyba wszystkie na zdjeciach.Jedno mnie zstanwia, wszedzie tylko czarne?
http://growingyourbaby.com/2007/09/29/introducing-the-icandy-pear/
Chociaz patrzac na swojego dwu i pol latka, ktory lubi sie wozic ni9e wiem czy ten wozek sie nadaje dla dwulatka.Ma podobne siedzisko do mojego buzza (tego starego) i moze byc juz za male.Trudny wybor, bo z jednej strony P%T jest super dla starszego dziecka ale jakos noworodka naprawde w nim nie widze....

Ostatnia edycja:
Phil moze byc jako pojedynczy wozek typu jogger,odczepia sie fotelik i nei widac nawet ze go sie tam wczepia:) on jest przeznaczony etz do noworodka,tylko jakos mnei ta opcja nie przekonuje,bo dziecko byloby jakby pod drugim dzieckiem, a to starsze siedzialoby u gory na foteliku zamiast palaka,mozna kupic osobna gondole,tylko co z tym dwulatkiem wtedy.?musialoby dreptac te 6miesiecy dopoki mlodysz nie podrosnie,ale to pewnoe nie ratuje:( w wozkach typu 2 w jednym trzeba pojsc na kompromis cos za cos,ale Phil jest o tyle fajny ze jet wozkiem pojedynczym z mozlkiwoscia wpiecia drugiego fotelika.a te autobusy sa trudne do manewrowania.

No wlasnie, niby tyle mozliwosci a nie wiadomo co wybrac. Dziewczyna ma jeszcze troszke czasu wiec zobaczymy. Gosia a ile ten iCandy pear kosztowal ? A co sadzicie o takiej deskorolce dla starszego? 2-2,5 latek ustoi jakis czas?

No wlasnie, niby tyle mozliwosci a nie wiadomo co wybrac. Dziewczyna ma jeszcze troszke czasu wiec zobaczymy. Gosia a ile ten iCandy pear kosztowal ? A co sadzicie o takiej deskorolce dla starszego? 2-2,5 latek ustoi jakis czas?

590 euro.Ale mozna poszukac jeszcze innych alternatyw.Znlazlam cos takiego cena 460 plus 90euro gondola dla noworodka.
Bella Baby

A co do deski, to mysle ze dwulatek dlugo nie postoi..troszke dlastarszych dzieciakow.
Ale moim zdaniem powinna kupic niedrogi wozek dla blizniakow, bo za rok maly bedzie mial 3 latka i bedzie mogl korzystac z deski i sam ogolnienie bedzie juz chcial sie caly czas wozic.wtedy bedzie mogla uywc pojedynczego wozka, ktory przeciez ma.
Na ebayu jest mnostwo tanich wozkow dla blizniakow;
http://cgi.ebay.ie/NEW-HAUCK-ROADST...14&_trkparms=72:1298|66:2|65:12|39:1|240:1308
albo taka podwojna parasolke.
http://www.adverts.ie/showproduct.php?product=86187
Zreszta kazdy wozek oprocz P&T bedzie autobusem.Niestety, w koncu to podwojny wozek wiec nie ma sie co dziwic.Jednak ja niestety dla noworodka bym tej opcji nie wybrala..

Ostatnia edycja:
Dziewczyny chcialam wam napisac, ze dzis o 2:50 przyszedl na swiat syn Filip od Sofik :biggrin2:
serdecznie gratulujemy!!!
Mama i synus czuja sie dobrze ;-)

Dziewczyny chcialam wam napisac, ze dzis o 2:50 przyszedl na swiat syn Filip od Sofik :biggrin2:
serdecznie gratulujemy!!!
Mama i synus czuja sie dobrze ;-)

suuuuuuuper GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!

Załączniki

• s%C5%82oneczniki[1].jpg
    s%C5%82oneczniki[1].jpg
    6,2 KB · Wyświetleń: 65
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry