reklama
T
Tamarunia
Gość
Dzis mi mama opowiadala wlasnie o tej tragedii po prostu cos strasznego ona cala roztrzesiona jest bo moj brat poszedl teraz pierwszy rok do gimnazjum!Angie cos w tym jest co piszesz o gimnazjca!Boze co ci chlopcy mysleli???no ja mozna rozebrac dziewczyne i zrobic cos tak podlego?i dlaczego NIKT NIKT NIKT nie zareagowla?czy te dzieciaki juz sa tak znieczulone?czy nbyla jakas inna przyczyna ze nikt nie zareagowal?To jest tragedia!!jak dzis rozmaialm z mama to az sobie pomyslama ze chcialabym zeby bylo mnie stac na muzulmanska szkole dla Hafsy!!i chcailabym dobrze wychowac Hafse!!!!!!!Boze....
Tamarunia podobno jakies dziewczyny probowały stanac w obronie tej dziewczynki ale jednak tamci byli silniejsi :sick: Załamka! Kazdy by chciał wychowac swoje dziecko jak najlepiej ale niestety nasze starania moga byc zniweczone przez jakichs popapranych rowiesnikow, ktorych rodzice chyba sie nie za bardzo przyłozyli Jesli chodzi o prywatne szkoły takie dla bogatych i rozwydrzonych smarkaczy to nie uwazam tez zeby było to z pozytkiem dla dziecka. Dzieciarnia w tych szkołach zuca nauczycielom forsa w twarz i jak sie cos nie podba to wypad ze szkoły...nauczyciel rzecz jasna...Moze to zbyt radykalny osad ale nie sadze zeby pieniadze miały cos wspolnego z wychowywaniem. Oczywiscie nie mam na mysli tu szkoły muzułmanskiej Tamaruniu bo nie wiem jak tam jest ale podejzewam, ze panuja jakies zasady i regóły do przestrzegania bo w naszych szkołach tez takie istnieja...szkoda, ze tylko na papierze...:-(
mi sie wydaje że jest coraz gorzej. Jak ja chodizłam do skzoły to nauczyciel to był ktoś a jak się dokuczało drugiemu to sie go najwyzej opluło np. a nie symulowało gwałt. Niestety dzisiejsza młodzież nie ma dla niczego i dla nikogo szacunku i niekogo się nie boi. Efekt szkoły bezstresowego wychowania!!!
T
Tamarunia
Gość
no wlasnie!Gluszku!!jeszcze ja tez pamietam ze dla nauczyciela mialo sie szacuneka to przeciez nie dlaje jak kika lat temu bylo, z tym ze ja sie uczylam w miasteczku wiec moze to ma ajkaies znaczebie?ale juz technikum konczylam w miescie wiekszym i tez jezeli nauczyciel nas szanowal to i my jego szanowalismy. poza tym tez im bardziej wymagajacy tym bardziej sie czulo przed nauczycielem respekt.
a jesli chodzi o muzulmanska szkole to Angie one nie dzialaja jak prywatne szkoly, choc faktycznei wiekszosc z nich prywatnymi sa szkolami, ale nie dzialaja na zasadzie forsa i swidectwo to jedno. nie nie! no i ja rowniez czegos takiego nie popieram, bo jak mowisz forsa rzadzi w takich szkolach i tak naprawde to nie wiem co tam sie mozna nauczyc
a w muzulmanskiej szkole jest tak, ze masz program standardowy przewidziany dla panstwowej szkoly plus dodarkowe zajecia na temat islamu typu czytanie Koranu, nauka arabskiego, moralnosc, hadisy itp,dzieci codza w tradycyjnych muzulmanskic strojach i w mundurkach(to jak kw kazdej bryt szkole) a nauczyciele sa starannie wybierani!!musza znac szaria islamskie prawo i sa szanowani przez uczniow jak i rodzicow! w londynie sa tylko dwie szkoly muzulmanskie akredytowane przez rzad reszta to pryawtna dzialalnosc, ale roznia sie tylko tym ze za jedna sie placi a za druga naie nic wiecej! a wiem bo znajomi tam dzieci posylaja, ale ceny, ech.....mam nadzioeje, ze bedzie nas stac poslac wszystkkie dzieci!dwojke znaczy sie jaka planujemy bo do tej rzadowej to dzieci sie zapisuje zaraz po urodznieu!!!i to wszyscy sie nie dostaja!
ale sie rozpisalam
a jesli chodzi o muzulmanska szkole to Angie one nie dzialaja jak prywatne szkoly, choc faktycznei wiekszosc z nich prywatnymi sa szkolami, ale nie dzialaja na zasadzie forsa i swidectwo to jedno. nie nie! no i ja rowniez czegos takiego nie popieram, bo jak mowisz forsa rzadzi w takich szkolach i tak naprawde to nie wiem co tam sie mozna nauczyc
a w muzulmanskiej szkole jest tak, ze masz program standardowy przewidziany dla panstwowej szkoly plus dodarkowe zajecia na temat islamu typu czytanie Koranu, nauka arabskiego, moralnosc, hadisy itp,dzieci codza w tradycyjnych muzulmanskic strojach i w mundurkach(to jak kw kazdej bryt szkole) a nauczyciele sa starannie wybierani!!musza znac szaria islamskie prawo i sa szanowani przez uczniow jak i rodzicow! w londynie sa tylko dwie szkoly muzulmanskie akredytowane przez rzad reszta to pryawtna dzialalnosc, ale roznia sie tylko tym ze za jedna sie placi a za druga naie nic wiecej! a wiem bo znajomi tam dzieci posylaja, ale ceny, ech.....mam nadzioeje, ze bedzie nas stac poslac wszystkkie dzieci!dwojke znaczy sie jaka planujemy bo do tej rzadowej to dzieci sie zapisuje zaraz po urodznieu!!!i to wszyscy sie nie dostaja!
ale sie rozpisalam
reklama
abryz
MAJOWA MAMA'06
Z własnego doświadczenia wiem, jak wygląda praca z młodzieżą w gimnazjum. Do sprawozdania muszę prowadzić statystyki i mi wychodzi rocznie ok. 400 rozmów wychowawczych z uczniami, mniej więcej tyle samo z ich rodzicami, ok. 200 kontaktów z policją, sądem, kuratorami i innymi instytucjami. Oprócz tego ok. 20 spraw skierowanych przeze mnie na drogę sądową i wiele, wiele innych działań. Wiecie, ta liczba praktycznie się nie zmienia u nas od kilku lat, chociaż ilość uczniów spadła z ok. 1200 do 700.
"Fajne" te czasy, nie ma co. Ale chyba inaczej by było, gdyby rodzice wracali o normalnej porze do domu i spędzali chociaż trochę czasu ze swoimi dziećmi. No i jeszcze NUDA czyni tyle złego - rodziców nie stać na kolonie, kino, wycieczki i inne takie. Młodzież sobie sama organizuje czas wolny, a rodzice nie mają nad tym kontroli. Szkoła zresztą też
"Fajne" te czasy, nie ma co. Ale chyba inaczej by było, gdyby rodzice wracali o normalnej porze do domu i spędzali chociaż trochę czasu ze swoimi dziećmi. No i jeszcze NUDA czyni tyle złego - rodziców nie stać na kolonie, kino, wycieczki i inne takie. Młodzież sobie sama organizuje czas wolny, a rodzice nie mają nad tym kontroli. Szkoła zresztą też
Podziel się: