reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plotki, ploteczki, pogaduszki...

reklama
Ja równiez po rodzince ale na wigilie pomagalam mojej mamie z uszkami i ciastami i upieklysmy 7makowcow, 2 serniki,piernik, tiramisu, i taka babeczke makowa.
Ale to sprawiedliwie podzieliłysmy na 3 domy czyli dla nas, dla mamy i dla tesciów.
A ta wiecej to nie robilam bo dopadło mnie potworne przeziębienie i lezałam:-(

Bierzemy 12 miesięcy,
oczyszczamy je dokładnie
z goryczy, chciwości, małostkowości i lęku,
po czym rozkrajamy każdy miesiąc
na 30 lub 31 części (lub 29 :) ) tak, aby zapasu
wystarczyło dokładnie na cały rok.
Każdy dzień przyrządzamy osobno
z jednego kawałka pracy
i dwóch kawałków pogody i humoru.
Do tego dodajemy trzy duże łyżki
nagromadzonego optymizmu,
łyżeczkę tolerancji,
ziarenko ironii i odrobinę taktu.
Następnie całą masę polewamy dokładnie
dużą ilością miłości. Gotową potrawę
przyozdabiamy bukietem uprzejmości
i podajemy codziennie z radością
i filiżanką dobrej, orzeźwiającej herbaty.

Przepis sprawdzony. Smakuje wyśmienicie!

Wszystkiego dobrego na ten Nowy 2008 Rok :-)

ola super przepis:-D dzieki za zyczenia noworoczne

Ewcia u was widze mega przygotowania byly:-)
Ja w tym roku pomoglam zrobic pierogi z grzybami,rybe po grecku zrobilam sama i udekorowac stol,reszte robilam tesciowa.Wigiilia byla cudna duzo ludzi polaczone 4 rodziny,czyli nasza,Wojtka rodzice,brata rodzina no i moi rodzice.Wesolo wspominam te dzien.Potem odwiedziny u reszty rodziny,a w drugi dzien swiat wizyta u lekarza.Natusia przeziebila sie,lekarka idiotka stweidzila ze to infekcja drug oddechowych,ale ja niedowierzalam i za dwa dni zas do innego lekarza,a tam okazalo sie ze zapalenie oskrzeli przechodzace w cos gorszego,odrazu zaszczyki i do konca roku siedzielismy w domu:-( nudy nudy i jeszcze raz nudy.A nasze plany runely w gruzach,ale mialam dola na koniec roku,dobrze ze juz sie skonczyl.Jeszcze dzien przed sylwestrem pozarlam sie z siostra mojego taty,och jak mnie wytracila z ruwnowagi,nie chce ich znac,tyle przykrosci mi narobila........szkoda gadac.........za duzo opowiadania moze kiedy wam powiem jak ochlone

ja na swieta sie kulinarnie nie popisalam, zrobilam tylko salatke i pomagalam przy noszeniu, bo Krysia byla chora i wymagala wiecej troski, za to w sylwka srobilam super smaczna pizze 1 blacha extra pikantna, 2 blacha slotko-lagodnie, dla zainteresowanych podaje sektretne skladniki, wszyscy sie oblizywali:
pikantna: glowka czosnku, cebula, salami z pieprzem ,4 czuszki,
slodka: szynka, kukurydza, ananas, mocarella
do tego oregano, dobre drozdzowe ciasto bardzo cienkie, fura zoltego sera na wierzch i aromatyczna herbata lub cola do wyboru

na deser slodycze co zostaly ze swiat, wielki szampan i dobre winko

Dziewczyny, mam nadzieję że nie macie do mnie pretensji że zostałam moderatorem? Tak sobie czytam inne wątki i gdzieniegdzie są wielkie kłótnie o to że ktoś został moderatorem bez pytania itp. Ja też nikogo się nie pytałam, sama też nie zgłaszałam się do konkretnego wątku tylko taki przydzieliła mi administratorka.

Kropecka, myślę, że wszystkie MAJÓWKI nie są zawistne, wredne, zazdrosne, czyli głupie. Kropecka - moderator jest ok. :-)

reklama
no wlasnie tak myslalam, jakos mi nie przeszlo wczesniej przez mysl ze moglybyscie byc na mnie o to zle, no ale po tym co czytam na innych watkach to wolalam sie teraz upewnic :)

Do góry