reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

No super, że Kasia zadowolona i rodzice również. No to kasia przeszła chrzest bojowy wzorowo :-)
Jutro jedziemy do dr Gawor na kontrolę, to pogadam z nia o tym pępku... może rozwieje moje wątpliwości. Strasznie głu[pi charakter mam, ciągle panikuje. Można to jakoś leczyć;-)

reklama
czy ktos moze mi powiedziec gdzie moge zapisac niemowlaka do okulisty? wiem,ze na witosa ale domyslalam się,ze mogą byc terminy odlgle(chociaz wsumie nie dzwonilam)a zalezy mi na czasie bardzo
z gory dziekuje za odpowiedz

Ona23 mysle ze jesli chodzi o okuliste dla malenkiego dziecka to nigdzie prócz Witosa was nie przyjmą (nawet prywatnie bedzie ciezko...) Wiec dzwon na witosa i rejestruj malucha :)
A jak to bardzo pilna sprawa to zgłoś sie tam na izbe przyjęć i któryś okulista bedzie musial małą oglądnąc....

Kamea - musze cie zmatwic- nie ma na to lekarstwa:-D
Tez cierpie na te straszliwą chorobę!!!:-D:-D:-D

czy ktos moze mi powiedziec gdzie moge zapisac niemowlaka do okulisty? wiem,ze na witosa ale domyslalam się,ze mogą byc terminy odlgle(chociaz wsumie nie dzwonilam)a zalezy mi na czasie bardzo
z gory dziekuje za odpowiedz

jeszcze na Krakowskiej przyjmuja male dzieci - miedzy delikatesami a filharmonia ;-) terminy sa mniej wiecej takie same - trzeba czekac ok 3-4 miesiecy :-( chyba ze
prywatnie... ale to tylko na Krakowskiej bo na Witosa chyba nie ma prywatnych wizyt :-(
Kamea ;-) a ja dzis chyba widzialam dr Gawor ;-)

ewuniaf ;-) super ze Kasia cala i zdrowa wrocila ;-) no i powiem Ci ze nasze dziewczyny biora takie same dawki sterydow wziewnych a.... Monia jest duzo mlodsza :-( kurka...

czesc!!!

Rubi nie wiedziałam ze na Krakowskiej tez przyjmują dzieci :)

A co do tych dawek to wiesz jak jest ze sterydami zwykle stosuje sie najmniejsza skuteczną dawkę.... dziwie sie troche ze takiemu maluchowi kazali ci podawac (nie wiem czy dobrze zrozumiałam) nawet 500 - no bo tyle wychodzi jak sie wezmie calą dawke 250/2ml.... my czesto Kasi taką dawke robimy choć czesciej te o polowe mniejsza... no ale Kasia ma 6,5 roku. I tak czasem zaczynam stosowac Pulmicort zanim jeszcze do lekarza pojdziemy no i wtedy zazwyczaj ochrzan dostaję ze taką dużą dawke jej daje....:-( Lekarz zawszew wypisuje jej ta najmniejsza dawke czyli 125/2ml...
nO ALE TERAZ JAK JEST NA fLIXOTIDE TO pULMICORTU W OGÓLE NIE DAJE (sorki za duże literki;-))
jakiej specjalizacji jest dr Gawor bo nie znam? Znam tylko dr Gawora anestezjologa (pewnie jej mąż?)

ewuniaf ;-) Monia jak zaczynala przygode z pulimcortem to dostawala pol ampulki 0,125 (tej najmniejszej dawki) 2 razy dziennie potem przeszla na cala ampulke 2 razy dziennie a przy zapalonych pluckach 3 razy dziennie takie inhalacje...
no i musi byc nienajlepiej z jej pluckami bo Jasiek nigdy w zyciu nie mial inhalacji 3 razy dziennie no ale on tez nigdy nie mial zapalenia pluc a Monika juz 3 razy z czego 2 razy wyladowalysmy w szpitalu :-(

a dr Gawor pracuje w poradni rehabilitacyjnej wieku rozwojowego na Reymonta... fajna babka ;-)

ona ;-) skoro tak ladnie podziekowalas to masz bonusa ;-)

Przychodnia Okulistyczna Rondo - ul. Krakowska 28, tel. 77 441 83 84

a na Witosa nr tel nie umiem znalezc w swoim telefonie :-(

Rubi jak ja chciałam się zarejestrować z Nikosiem prywatnie do dr Iwańskiej to powiedzieli że nie da rady i 3 miesiące czekałam na wizytę, nie wiem czy teraz sie to jeszcze nie wydłuży przez sezon urlopowy

reklama
Arco ;-) jak ja w marcu sie rejestrowalam to mnie jeszcze babka zapytala czy chce prywatnie czy na NFZ... no i darmowa wizyte mam 25 lipca.....
a Ty juz bylas u niej?

Do góry