reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Dobry wieczor kobitki :-) Na dzis mam termin i jakos nic sie nie dzieje!!!! I jak tu lekarzom wierzyc...i jeszcze brac pod uwage ten smieszny sposob obliczania kiedy dziecko ma sie urodzic...to jakas paranoja.Tak tak... -2+2 tyg. ale ja tam w to nie wierze!
Zastanawiam sie co tu zrobic zeby wkoncu zaczac rodzic...moze pobigam troche,tylko jak narazie to pogoda nie dopisuje na jakie kolwiek wyjscie na dwor :-( A jak tam u Was? Jest jakas mamuska z nami co tez juz po terminie??? Pozdrawiam cieplo i milego wieczorku zycze.

reklama
Hej Dziewczyny :-)
Widzę, że tu zakupy pełną parą ;-)
Ja jeśli chodzi o zakupy to przymierzam się do letnich ciuchów dla Oliwki... Bo ze wszystkiego powyrastała... :sorry: I znowu będzie ten sam problem ze spodniami co zawsze...Ech...
Ja niedawno wróciłam ze szkoły - póki co mam same piątki w indeksie :-D Jak miło ;-) No ale niestety, mimo tego że się dowiedziałam, z czego mam kolosa, to i tak się nie nauczę, bo nie dam rady opanować do jutra do godz. 11 materiału z pedagogiki społecznej :baffled: Ale za 2 tygodnie poprawka ;-)

Aniulka, ja bym na Twoim miejscu się nie martwiła :no: Oliwka do 2 urodzin i chwilę po nich mówiła pojedyncze słówka :tak: I nagle jak zaczęła gadać :szok: Teraz to mnie czasem po prostu zaskakuje... Oczywiście, nie mówi idealnie wyraźnie, ale można się z nią dogadać :tak:;-) Dzisiaj rano mnie zabiła tekstem, bo rozwaliła bramkę na schodach i ryczy...Pytaj jej czemu płacze a ona do mnie "Mamuś, muszę napabić (naprawić), zieby tatuś nie widział" :laugh2:

Amelkowa, gratuluję córeczki w brzuchu :tak:

Amelkowa gratuluję dziewuszki hehe choć z doświadczenia wiem żeby lekarzom w 100% nie wierzyć.....:-):-)

natimove nie martw się!!:tak: ja przenosiłam Maćka tydzień też sie zastanawiałam czy nie zacząć myć okien czy włazić na ostatnie piętro w wiezowcu ale w końcu wody odeszły i się zaczęło :szok::szok:

inna ja tak sobie to tłumaczę że chłopcy niby wolniej się rozwijają niż dziewczynki ale chyba za radą Amelkowej poszukam czegoś w necie i będziemy trenować z małym pogaduchy :-):-)

Jakos pusto tu dzisiaj o tej porze...jak nigdy :-)

Mam do Was takie pytanko...moze troche glupie ale zapytac nie zaszkodzi.Chodzi mi o lewatywe przed porodem...robia ja zawsze?? Niby to lepiej gdy zostaje zrobiona,ale czy ktoras z was np nie miala robionej i rodzila? Bo wiecie ja sie boje lewatywy gorzej jak nadejscia samego porodu a to dlatego ze mam uraz do niej,bo jak bylam mala mialam problemy z zaparciami i ciagle bolal mnie brzuch i wzieli mi na sile zrobili lewatywe,i to jeszcze tak duzo tej wody we mnie wpompowali... plakalam w nieboglosy z bolu i od tamtej pory unikam tego jak ognia! Slyszalam ze jak nie zrobia to czasem zdarzy sie ze podczas porodu cos wyleci i wtedy wstyd...ale czy ktorejs z was sie tak przydarzylo? Wiecie duzo na ten tamat kobiety pisza gdzies na forach ale czy mowia prawde to nie wiem bo sa ta fora juz dawno zamkniete i tylko poczytac mozna.

A druga sprawa to taka..w sumie zalozylam do tego osobny watek ale tutaj tez napisze..moze akurat ktoras wie cos na ten temat.

Wlaśnie ktoś mi napisał że wypicie tego olejku przyspiesza poród ponieważ stosuje się go w lecznictwie jako środek przeczyszczający...dzieki czemu jelita oczyszczaja sie i jest więcej miejca..i wtedy dziecko ma możliwość łatwiejszego zejśca w dół...<i powoduje skurcze..niby> ale czy to nie sa bzdury ????

Przecież oleju rycynowego nie wolno używać w czasie ciąży, gdyż może powodować powikłania w przebiegu ciąży i poronienia.

Chciałabym znać wasze opinie na ten temat i czy któraś wogule stosowała taka metodę by szybciej urodzić? Tzn..chodzi o to żeby nie przenosić ciaży gdy mija jej termin.

inna ja tak sobie to tłumaczę że chłopcy niby wolniej się rozwijają niż dziewczynki ale chyba za radą Amelkowej poszukam czegoś w necie i będziemy trenować z małym pogaduchy :-):-)

Jeśli Ci się to przyda to są zwykłe proste ćwiczenia/zabawy dla maluchów :
- dmuchanie baniek mydlanych
- kładziesz piórko na stole/biurku/itp. i dziecko je zdmu****e
- nalewasz trochę wody do szklanki dajesz dziecku słomkę i dziecko dmucha słomką w wodę tworząc na jej powierzchni bańki
- nigdy nie umiem tego nazwać, ale chodzi o takie jakby "pierdzenie" językiem (dzieciom to się podoba ;-) jedynie co to czasem mogą się popluć przy tym)

Jak coś mi się przypomni to dam Ci znać ;-)

witam nocnie ;-)

natimove - na lewatywe mozesz nie wyrazic zgody ale duzo lepiej urodzic gdy sie w jelitach niczego nie ma ;-) poza tym lewatywa robiona przed prowokacja bardzo czesto wywoluje naturalny porod - bylam tego swiadkiem ;-)
no i nie stresuje sie terminem - tylko 5 % kobieta rodzi w terminie ;-)zostalo Ci max 14 dni czekania ;-)

Amelkowa ;-) jak juz Ci kiedys mowilam... skierowanie na urologie czy robienie usg np. rano... bez sensu bo kolka nerkowa to nie jest stan permamentny... jest zastoj i po kilku godzinach nie ma zastoju... mialam tak kiedys na Witosa... pojechalam z atakiem a zamin doczekalam sie lekarza i zanim zrobili wszytskie badania to mi.... przeszlo...
no i traktowanie ciezarowki czy matki karmiacej (w innych rolach tam sie nie zjawialam) na urologii na Witosa - krolewskie ;-)
serio serio!!! mialam osobna sale, pielegniarka co chwilke przychodzila sprawdzic czy czegos nie potrzebuje ;-) a jak wyjmowali mi cewnik to w ogole nie musialam lezec na oddziale ;-)

dobrze ze dorwaliscie Tesco bo jutro/dzisiaj sklepy pozamykane... my zakupy zrobilsmy ale malz zapomnial o... wodzie minerlanej ;-(

na festyn pani dyrektor juz nas zapraszala jak dzwonilam powiedziec ze Jasiek ma ospe... pewnie pojdziemy o ile mlody przestanie kaszlec ;-(

doszlam dzis do wniosku ze nie mam ani jedenj sukieneczki dla Monisi. nie kupowalam bo jeszcze sie chcialam upewnic czy to aby na pewno baba ale skoro druga baba siedzi w Amelkowej to w razie czego bede miala komu te kiecke dac i kupilam dzinsowke - MOTHERCARE super sukienka 0-3 M. (641275733) - Aukcje internetowe Allegro
ciut rozowego - super zestaw 0-6 miesięcy (641291898) - Aukcje internetowe Allegro i jeszcze takie cus - super zestaw 0-3 miesięcy (641294806) - Aukcje internetowe Allegro
razem z przesylka kosztowac mnie to bedzie 24 zl wiec jestem badzo zadowolona ;-)
mialam na oku jeszcze jedna sukieneczke - za 2,90 ale malz mi wsiadl na kompa i aukcja przepadla ;-(

teraz znalazlam taka mega pake dla dziewuszki - jak dla mnie za duzo tego ale moze skorzystasz Amelkowa? tylko nie wiem czy zdazysz bo aukcja konczy sie rankiem... --> WYSTRZAŁOWA DZIEWCZYNKA mega paka 0-3 NEXT GAP (641937174) - Aukcje internetowe Allegro

OK. zmykam dalej buszowac po allegro ;-) dobrounoc ;-)

Witam ;-)

Weekend nie weekend od 5 rano rozlegało się gu-gu-gu, ba-ba-ba, da-da-da, ma-ma-ma:-p , a potem przyszedł brak humoru i wyl przez ponad godzine, ktoś wstał chyba lewą stópką :no: Teraz zjadł melko + kromke i poszedł chodzic po kojcu. Walczy z tym szczeniaczkiem uczniaczkiem, juz n-ty raz mu zabawka powtarza "jestes cudowny":-p - nie no wcale narcyzmu nie uczy ;-) Zmeczy sie i idziemy sie usypiac 'na odkurzacz' ;-)

Amelkowa gratuluje małej Amelki :-)

Rubi czemu dzis sklepy pozamykane? :confused2: Miałam misje sklepowa na dziś:angry:.
Śliczne ciuszki dostała Monisia :tak:

natimove ja miałam odwrotnie niz ty, im blizej daty porodu tym bardziej chciałam aby nastapiła za kolejne kilka m-cy (wielokrotnie proponowałam Kubusiowi zycie w symbiozie) , panikowałam przed porodem przeogromnie:confused2:. Myslałam, ze nie dam sobie rady z dzieckiem itd ( ja lubie dzieci, ale zawsze traktowałam je z dystansem, nie interesowałam sie zbytnio co, po co, kiedy u nich jest i jak zaszłam w ciaze musiałam wszystko nadrobic, wiec czytałam czytałam czytałam i byłam mile zaskoczona, jak juz Kubus był z nami, ze to takie oczywiste i nic trudnego w tym nie ma :-p). Ja nie miałam ani lewatywy, ani cewnikowania :tak:

Aniulka za jakis czas zadasz tu pytanie, co zrobic aby Macius mniej mowił ;-), powodzenia w cwiczeniach.

Miłego dnia:-) Ja czekam na snieg, bo na słonce juz nie licze :baffled:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
hej
no właśnie czemu sklepy pozamykane ??????????? ja też dziś miałam sklepowe plany:-):-) kurde to prezent dla Maćka gdzie ja kupię??? to jest tak jak sie czeka na ostatnią chwilę!!:wściekła/y::wściekła/y:( no tak bo to dziś święto)

natimove nie bój się i nie wymyślaj nic bo ten czas nadejdzie nawet nie wiesz kiedy tak jak rubi napisała max za dwa tyg będziesz już mamusią "pełną gębą" :-):-) a teraz jeszcze korzystaj z "wolności" i wysypiaj się na zapas. A to że zdarza się, że kobieta przy porodzie robi coś jeszcze to dla lekarza nic nadzwyczajnego bo jednak się zdarza.

inna --dzięki za te przykłady teraz widzę że jest ok bo mały
i dmuch w bańki i potrafi "pierdzieć" buźką hihi tylko jeszcze słomki nie dawałam do kubeczka

Ostatnia edycja:
Do góry