reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

przesledzilam liste forumowiczek i wychodzi na to,ze jestem najmlodsza tutaj z najmlodszą dzidzią...:(szkoda bo chyba lepiej dogadlabym się z mamą w moim wieku i dzieciaczkiem w podobnym wieku:-(

reklama
Witaj favola:-)
Akurat Mój synek jest na Nutramigenie też od 6 tygodnia życia a za miesiąc robimy prowokację, być może przejdziemy już na mleczko:-)
A chodziliśmy do przychodni na Kościuszki, bardzo miła atmosfera i nie było problemu z jakimikolwiek skierowaniami, czy to alergolog, czy laryngolog, czy poradnia rehabilitacyjna, czy też neurolog:tak:
Natomiast co do tego, że masz najmłodszą dzidzię to fakt, ale to przecież jeśli chcesz to Ci doradzimy co nieco i powiemy jak to było U Nas - troszkę bardziej doświadczonych mam:-)
A co do wieku, to nie bardzo rozumeim dlaczego miałabyś się z Nami nie dogadać. U Nas rozpiętość wiekowa z tego co pamiętam to od ok 25 wzwyż:-) i jakoś ja nigdy nie odczuwałam różnicy "wieku":-)

a powiedz mi od kiedy rozszezalas diete dziecku? bo niwiem jak to jest przy alergikach. oczywiscie jeszcze nie zamierzam tego robic ale chce sie troche poduczyc :)

Warzywa i owoce dawałam powoli po skonczeniu 4 miesiąca ale uwaznie obserwowałam. Np na początku Aleks nie jadał gruszek, groszku, malin i owoców leśnych i pomidorów bo po nich zaraz miał reakcję alergiczną. Gluten też dopiero wprowadzać zaczęliśmy jak Mały skończył 10 miesięcy. Na dzień dzisiejszy Aleks jest na Nutramigenie i jest uczulony na przyprawy. Może jeść tylko sól i cukier póki co. Do reszty organizm się przyzwyczaił. A jeszcze jeśli mogę doradzić to nie wiem czy robiłaś swojej dzidzi badanie krwi, bo Aleks jak wykryto alergię to miał na tyle ilne objawy, że nawet miał anemię - co się czesto zdarza.

hej kobitki
Flavola ja też chodzę na Waryńskiego i jestem ze wszystkich oprócz chyba dr. Kraszewskiej zadowolona... może zmień lekarza bo przecież tam jest kilku....Ja zapisana jestem do Pogorzelskiego. Nigdy tam nie miałam problemu dostawaniem skierowan, długo jest czynne i przy przychodni dla dorosływch więc jak dla mnie plusów dużo....ZAWSZE lekarze mi Olę badają przed szczepieniem więc szczerze jestem w szoku o czym Ty piszesz......a do kogo chodzisz?

Ps. A co do wieku. i nie możności dogadania się...to czuję się urażona ;-) Że niby co? Za stare na gadanie jesteśmy cz7y jak??Noi przecież nasze maluchy też nie dawno miały kilka miesięcy....sklerozy nie mamy....więc spoko...pamiętamy jeszcze co nie co......;-)

hehe no dobra troche zbyt krytycznie podeszlam do tej sprawy :p poprostu mam znajomą 28latkę z dwojką dzieci i bardzo ciezko mi znalesc z nią kontakt, pozatym ona lubi się nieco wywyzszac bo wkoncu to doswiadczona matka a ja jestem takim młodym łepkiem. :)

mam nadzieje,ze nie nawijacie non stop o dzieciach przy spotkaniach :p

Favola- no, cóż, musisz się kiedyś przekonać.....:tak::tak:A po za tym nie schlebiaj sobie....aż taka młoda nie jesteś :-D:-D;-);-)
Ponawiam pytanie do kogo chodzisz na Waryńskiego?

haha jestem mloda :p mam tylko 23 lata :D:D i jestem dosc dziwną osobą bo mam bardzo specyficzny humor i na pierwszy rzut oka nie wygladam na milą osobe wiec trudno nawiazac mi jakiekolwiek znajomosci no i przedewszystkim szukam kolezanek nie do gadania o kupach,srakach tylko wkoncu do oderwania się od dzieci :)
no tak zapomniałam napisac...chodze do dr byrskiej

Wiesz co to ja jej nie znam, ale może to własnie ta Byrska a nie Kraszewska jest taka dziwna.......Jedna tam własnie jest jakas z kosmosu......zmień na Pogorzelskiego - ona zawsze własnie takie naturalne metody stosuje albo jest taka starsza ale nie pamiętam jak się nazywa, też jest spoko chociaż stara jest i nie mam pewności czy dowidzi :-) A w gruncie rzeczy jestem zadowolona z Waryńskiego, tyle że Ola nie ma żadnych problemów .....i prawie nie choruje.
Wiesz co , tutaj najczęściej gadamy o kupkach, chorobach, itp....no tak jakoś od zawsze służyło forum do udzielania rad, pocieszania itp....

reklama
hmmm....najpierw chcialam napisac zem dinozaurzyca ale...gucio - nie liczy sie data urodzenia a to jak sie ktos czuje ;-) ja sie stara jeszcze nie czuje ;-)

a temat zupek i kupek tez potrafi byc wdzieczny ;-) tak jak fitnes, hodowla kielkow, psow czy walory smakowe skarpet ;-) :-D

dobra... ide nie majacze juz ;-) si ju

Do góry