reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

dzieki dziewczyny :sorry2: jestescie kochane - nawet mi sie troche polepszyło
aga masz te ksiazke ? to pozycze ;-);-);-) z pewnoscia mi sie przyda ;-)
a w so g idzie rano a niedziela wolna :tak::tak::tak: wiec wpadajcie ;-)
nie doczytałam wczesniej, daj znac co z misiem, oby to nic powaznego bry :(

hiox ale mi narobiłas smaka na te placki kurcze ze 3 lata nie jadłam ziemniaczanych :dry: moze zrobie z karolka, chociaz nieeee pójdziemy na spacer skoro taka ładna pogoda :tak:

agita zaczyna sie czas ze wiecej bedziemy spedzac czasu w domach wiiec odwiedziny po sasiedzku jak najbardziej uskutecznimy hihihi

daga ile u was kosztuje internet? i czy mozna podpisac umowe tylko do czasu mieszkania ? tzn jak sie wyprowadzimy to rozwiazujemy umowe :rofl2: i czy to radiówka czy stałe?? daj znac bo chcemy załozyc :happy2:

dobra mały sie wygina ide dac mu cos do jedzenia paaaa

Ostatnia edycja:
reklama
Aga zdrówka dla Patryka, oby to nie było nic powaznego!

Anik dlatego ja gotuje jak Łobuz spi, bo potem trzeba wszamac zupe i spadac na dwór ostatnie promienie słonca łapac ;) Gdzie wy się wyprowadzacie :O Przeciez dopiero co sie wprowadziliscie :D

Anik myślę,ze tak o 17 bym szła,co ty na to? pasuje Ci? chyba będziesz z dwójką nie? to jakoś damy radę -2 baby i 3 dzieci:tak: Ja Ci mogę Wojtusia trochę ponosić,o ile MAciek nie będzie zazdrosny,bo cholera z niego taka,ze jak biorę inne dziecko na rece to ten akurat też chce:dry
I wcale Ci sie nie dziwię,ze zmęczona jesteś.Ja miewałam tak przy jednym,a co dopiero z dwójką,a jeszcze jak człowiek niewyspany to w ogóle humor do bani i brak cierpliwości i ja też tak miałam.

Aga oby to zęby ,a nic poważnego.Daj znac jak tam Patryk.

Hiox oj ślina cieknie,ale ja diete musze uskutecznić więc u mni nici ze smakołyków.

Aaa w sobotę i niedzielę sa te targi dzieciowe w okrąglaku idziecie?

Ostatnia edycja:
Hiox faktycznie ślinka cieknie:-), a ja chyba dziś namówię Mojego P. na jakiś miastowy obiad, bo Aleks jest dziś wyjątkowa maruda, więc nawet gotować mi się nie chce:baffled:
Aga napisz co tam z Patrykiem, mam nadzieję, że nic poważnego:-)
Madzia dobrze, że przypomniałaś o targach, My się chyba wybierzemy ale jeszcze nie wiem czy w sobotę czy w niedzielę, bo chyba w sobotę będziemy jechać do teściów;-)

Wyglada na to, że to zęby:tak: gardło czyste, z noska trochę mu leci, ale niewiele, zobaczymy, trójki mu ida i to wszystkie 4 na raz:szok: jutro do alergologa do kontroli, a potem do Bielska, więc do poniedziałku ma wolne od żłobka:tak:
daggy w zwiazku z tym dzisiaj nie wpadnę na kawkę, ale w przyszłym tygodniu jak już wróce z Bielska to musimy się spotkać w Kofeinie i się odstresować ;-) i mam nadzieję, że nie ja jedyna będę winko piła, bo wychodzę przy Was na pijaczkę:-) a Pan z Kofeiny też już do mnie wali tekstami: "no to to co zwykle" a ostatnio mi mówil:"ale Pani ulubione wino się kończy, bo winiarnię zamknęli":-D

ja to bym sie likierku napiła :-) :tak::tak:
aga mojej karolci tez idą 3 wszystekie 4 na raz i też miała gorączkę jednego dnia 37,8C ale od nastęnego już gorączka spadła tylko pojękiwanie zostało :-D teraz już się na szczęście przebiły przez dziąsła i jest ok ale dokąd się nie przebiły a trochę to trwało (ok 2 tyg, szły, zarastały, znów szły) to tylko ryczała jak na nie nagryzła

madzia karolka dizs nie spała w złobie :baffled: a dopiero weszłyśmy do domu, zjemy coś przebierzemy sie i idziemy ;-) bo juz marudzi a muse ja chociaz do 7 przetrzymac

no i stało sie!!! córka skopala matke po twarzy!!! i to w buciorach... mam juz czasem dosc tego cyckowania... czy wszstkie dzieci uskuteczniaja taka gimnastykę przy karmieniu??? np. karmimy się na fotelu, na siedząco a Monika przy tym...stoi na wyprostowanych nogach :szok: albo swoje nogi usiłuje mi zawinąć dookoła szyi :szok:

no i przez żlobek to ja nie lubie poniedziałku - dzis rano był ryk u nas na klatce schodowej a teraz po powrocie mam młodą przyklejoną do nogawki :-( NIC nie moge zrobić w domu :-(

Aga :-) patrz czy Patryk nie ma wysypki - dzis w pracy dowiedzialam sie ze Jasiek to nie jesyny "szkarlatan" w Opolu :-(

dziewczyny :-) to Kofeina w przyszłym tygodniu???

musimy tam iść kupą całą ;-) no i któraś z Was musi Agnieszce dotrzymac procentowego towarzystwa ;-) bo ja potwierdzam ze Pan Kofein takimi tesktami jechal do Agi ;-)
ja na razie tylko kawka ale za jakiś czas...;-) :-)

spadam poki co ;-)

Ostatnia edycja:
Powodzenia dla dzieciaczków w wyżynaniu ząbków, a dla chorych zdrówka zdrówka zdrówka.
Rubi jak tam Twoje kamienie, urodziłaś już?
Anik jestem dla Ciebie pełna podziwu, dwójka małych dzieci, ja przy jednym wysiadam a mam jeszcze mamę do pomocy ;-) Ja też się często czuję bezsilna, więc nie jesteś sama :-)
Jak już się mówicie to dajcie znać, postaram się dołączyć, tylko że ja na alkohol niestety będę mogła tylko popatrzeć, a do winka mi bardzo tęskno, Aga a jakie to masz ulubione wino?
Hiox a nie pochwaliłaś się jak frittata wyszła, albo ja przegapiłam, smaka na placuszki narobiłaś, no właśnie a co na kolację? trzeba męża zapytać? :-D

Arco a widzisz, zapomniałam :zawstydzona/y: Dobra była:-), ale brakowało mi w niej troche grzybków, nastepnym razem dodam :tak:

Madzia ja się wybieramy na targi z Kubciem:tak:

Aga dobrzem ze to tylko kiełki :blink:

Rubi :-D ale masz akrobatke :-)

Tez bym sobie poszła z wami do tej Kofeiny, ale kaski brak :-(
Bylismy dzisiaj z sasiadka i naszymi chłopakami na długim spacerze po polach :-). Dowleklismy się do lasu i na samym skraju rosło 15 podgrzybków :tak:, no 17 ale Bartke dwa zdeptał przypadkowo :-p. Jutro bierzemy koszyki, dzieci gumowce i troszke pojdziemy dalej ;-) zobaczymy moze cos przydroznego się trafi ;-). Bo miejsca w tym lesie na podgrzybki, borowiki i kozaki to ja mam, ale nie z Mysiaczkiem :no:. Syna spacer wyciagnął bo po przyjsciu 6 placków zjadł :szok:, gdzie ja 3 zmiesciłam :-D

reklama
hej dziewczynki:-)

sorry,ze bez pl znakow, ale ssak na cycu wisi, wiec mam do dyspozycji tylko jedna reke;-)

bylam dzis u dentysty na leczeniu kanalowym-na szczescie to ostatnia wizyta w tej sprawie, oby nigdy wiecej:no:

kochane,a`propos zebbow-to Marcepanowi chyba ida:szok:szok.. od 1,5tyg jest okropnie marudny, płaczliwy, ślina leje mu się strumieniami, wszystko pakuje do buźki,a na dolnym dziąśle widać pod skóra dwa białe punkty:szok: az mi sie wierzyc nie chce.. robilam juz 3 podejscia do wizyty u pediatry,ale takie dzikie tłumy chorych dzieci w przychodni, ze stwierdzilam, ze Maly predzej jeszcze cos zalapie.. no nic, bede nadal probowala sie tam dostac...

Do góry