reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

reklama
Madzia bardzo ciekawe masz panele w korytarzu, nie widziałam jeszcze takich :) Fiolecik tez super, uwielbiam ten kolor, w poprzednim domu az biło u mnie fioletem :D Ogólnie wszystko wywarzone, tak jak lubie :)
Matko jak ja ci zazdroszcze, ze tu juz po tym całym syfie remontowym jestes ... u mnie za tydzien dopiero będzie tzw stan deweloperski. Jutro rano jade znów ogarniac pylice :/

hej opolanki,
ja jestem cała w skowronkach bo dziś w końcu wyprałam moje dzieciaki ;-) i bez żadnego problemu posżły spać :cool::cool::cool: od 15 min jestem wolną kobietą,
zjadłam już kolację w błogiej ciszy i spokoju :rofl: i zaraz chyba z tego szczęścia wypiję malutkie winko a co mi tam tyryryryryry ;-);-)

Madzia - dzięki wielkie :tak: było super :tak:
aaaa i mam pytanie czy nie został u ciebie biało czarny pies karolci? bo kurcze to jej ulubiona przytulanka, więc był smutek i żal że znaleźć pisury nie możemy:unsure: zadowoliła się coprawda kotem dmuchanym i śpi z nim w objęciach ale ten kot pisczy przy kadym naciśnięciu i rozbudza mi co chwila karolkę :eek: bo ta się wierci jakby owsiki miała :confused2:
no i skoro zostajesz jutro to może wybierzemy się na jakiś spacer po południu? Może jescze ktoś dołączy??
albo zapraszam na kawę :tak: co wy na to?

Agita dzięki wielkie :-) za przejęcie wojtka i sorki za te rzygi ;-);-)

dobrej nocki dziewczyny ja idę uprzątnąć codzienny bałagan :rofl2:

bojciu....Madzia :-) chate masz cala??? jakis parapet ocalal cobysmy go mogli z Jaskiem jeszcze oblac???
co tam sie działo??? krowy, psy...za kanapami.... no az strach sie bac :-D :-D :-D

Jasiek ma dziwna ta szkarlatyne... temperatury nie ma choc powinien miec wysoką (ok. 40stC), gardlo go nie boli...tylko ta wysypka typowo szkarlatynowa...

wczoraj Moni poszla pierwsza krew...rozwalila sobie wargę :-( a poza tym i tak sieje spustoszenie w domu :-( dzis jadłam sniadanie - talerzyk na kolanie, kubek na ławie i sie babol przypałetał (porzuciwszy wczesniej soja kanapke) - musialam ratowac kubek, myszke od kompa i wtyk z netem :-) do tego przyniosla mi wieszaczek od swoje kurtki....

kurcze... u mnie w domu wyglada coraz gorzej...co cos sprzatne to ta otwiera inna szafke i wszystko wygarnia.... nie znacie kogos kto by mi dziecko na spacer zabral na 2 godziny???

a... i nauczyla sie w zlobie pokazywac paluszkiem "ty,ty, nie wolno" :-) i jak na nia krzycze to mi tak pokazuje ale wyglada to raczej jakby mi pokazywala "ty, ty mama, nie wolno na Monie krzyczec" :-) :-D

dobra...Jasiek sie drze ze mu znow siora telewizor taranuje......

milej niedzieli

Ale Rubi masz wesoło ;-)
Właśnie Madzia jak tam mieszkanie całe, po postach widzę że imprezka się udała.

My u teściów wczoraj byliśmy, siedziałam u nich jak za karę ;-). Tutaj teść ma pretensje że mało przyjeżdżamy, co weekend za nami wydzwania a jak już u nich się zjawiliśmy to on co robi?? jedzie sobie na 1,5 godziny na zakupy:angry: a jak przyjechał to tak się wnukiem zainteresował że hej, TV sobie oglądał, ale mnie wkr....:wściekła/y:

Hiox i Agita jagnięciny też nie, na sam początek tylko kurczaczek i indyk + królik, nam alergolog dopiero po roku "pozwoliła" wprowadzić pozostałe rzeczy
Agita współczuje Twojemu maleństwu ten Nutramigen, moja Niunia nic po nim nie przybierała na wadze, a była ważona co tydzień i jest na Bebilon Pepti (tak wogóle to najtańszy jest on w eskulapie 7,90, bo jak chciałam kupić na armi krajowej/duboisa i babka mówi do mnie 15 z czymś to mi oczy wyszły i podziękowałam..)
-kaszki możesz póżniej mieszać z musem owocowym (kaszka czysta ryżowa + mus z jabłka), próbuj słoiczki, ale nie wykluczone, że jednak będziesz musiała dużo rzeczy sama gotować, miksować i tak dalej, bo moja Zosiunia (co zauważyłam) z wielkim zdziwieniem jak odstawiłam jej wszystkie słoiczki na lato, bo jestem na L4 więc gtowałam i jest dużo dostępnych produktów, moi Teściowie mają ogródek i też nam coś zawsze podrzucą to moja Niunia nareszcie miała gładką skóre, bez ŻADNEJ wysypki, chrostek, niczego!:szok: bo ze względu na jej uczulenie to ciągle walczymy z wyglądem jej skóry, maści, kremy, kąpiele, krople na odczulanie, a broń Boże czekolada, bo kilka godzin i ma krwiste rany na skórze!:no:
-jak będziesz miała jakieś pytania to pisz, może uda mi się pomóc, troche juz przeszłyśmy z Zosią i troche produktów też mamy przetestowanych..:-)

dzisiaj ładna pogoda się robi więc spacerek na pewno, chocoiaż sama nie wiem bo Zosiunia mi zdrowieje i nie chce, żeby choróbsko wróciło...

My u teściów wczoraj byliśmy, siedziałam u nich jak za karę ;-). Tutaj teść ma pretensje że mało przyjeżdżamy, co weekend za nami wydzwania a jak już u nich się zjawiliśmy to on co robi?? jedzie sobie na 1,5 godziny na zakupy:angry: a jak przyjechał to tak się wnukiem zainteresował że hej, TV sobie oglądał, ale mnie wkr....:wściekła/y:

No to naprawdę powodzenia z Teściami a tak naprawde to dużo cierpliwości Ci życzę! szok, poprostu szok!

Rubi proszę bardzo, jak ślicznie edytowany;-):-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny:-).No więc jak można było przewidzieć, Aluś nie uznaje niedzieli jak dnia leniuchowania i punk 6:30 już koncertował:sorry2:, ale powoli wraca mu apetyt więc jest dobrze:-), chociaż wysypka jest nadal.
Madzia no jak tylko Aluś wyzdrowieje to musimy się się koniecznie znowu umówić:-)
Anik nie ma za co dziękować, Wojtuś jest słodziak,a rzygi to u Nas też norma:tak::-), a i mam nadzieję, że nie musiałaś Maluchów szorować szczotką drucianą:-p:-D, a no i ja niestety odpadam dzis ze spacerku i kawy, bop nie chce Aluśka jeszcze brać na dwór, a nie chce też nowu Mojego P. samego z Nim zostawiać:-), ale tak jak pisałam wyżej do Madzi to jak tylko Aluś wyzdrowieje to się umówimy:-)
Rubi no Monia uczy się musztrować mamusię:-)
Aniaf Aluś dostaje Nutramigen od kiedy skończył 6 tyg, więc przyjął GO bez problemu i przybiera na Nim aż za nadto:-D. Póki co to Aluś był wysypany tylko jak stwierdzono uczulenie na mleko i to praktycznie tylko na buziolu, a teraz to całe ciałko ma w wysypce, jak coś to będę też próbować gotować dla Niego sama, tylko muszę znaleźć jakiegoś uczciwego sprzedawcę warzyw, owoców i mięska:confused::baffled:
Arcobaleno eh z tymi teściami to różnie bywa:nerd:, chociaż ja póki co jeszcze nie narzekam, ale nie wiadomo jak długo jeszcze:sorry2::-p

hej dziewczyny

my dziś rano posliśmy na poranną kawę i rurkę w ramach rodzinnego spędzania czasu, wsio było ok tylko jak już kawa wjechała na stolik to oczywiście wojtek zaczął ryczeć, wzieliśmy 2 łyki i w te pendy do domu bo przecież mały głodny :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a nikt mu nie wziął mleka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wracając karola się potkneła i rozwaliła całą wargę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: krew się lała prawie strumieniami kolejna rycząca istota :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no i teraz mały się wpienia nie wiadomo o co a karola chyba na sczęście w końcu usneła :dry::dry::dry:

czy ktoś jest chętny na kawkę ?? albo spacer jak mi się karola obudzi??

dajcie znać

reklama
Do góry