reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

No i my już po wizycie u neurologa i nie jest żle:-), ale zawsze musi być jakieś ale:eek:, Otóż Aluś już super trzyma główkę w lini ciała, więc reahbilitacja na główkę niedługo dobiegnie końca, ale za to ma trochę obniżone napięcie w pleckach (nie prostuje ich, tylko się garbi) i niby w nózkach - czego ja osobiście nie widzę:confused2:, więc teraz dobrze by było to wyćwiczyć, ale pozatym wszystko OK, kontrola za 2 miesiące i Pan doktor powiedział, że napewno Aluś wszystko do tego czasu nadrobi:tak:. Za 3 tyg mamy kontrole u Pani doktor fizjoterpeutki, więc zobaczymy co z tym napięciem. Narazie neurolog powiedział, jak masować Małego, żeby te plecki prostował:-)
Madzia ja będę tak ok 16:30 - 17:00 :-)
Arcobaleno ja też mam taki rzutnik w domu i jeszcze jakies bajki Brzechwy i Andersena:-)
Rubi eh, to nie ciekawie, Alusia Pani doktor też badała pod kątem szkarlatyny, na szczęście to nie to, DUZO ZDRÓWKA DLA JASIA:tak::-) a i super, że USG Moni wyszło prawidłowo:-)
Aniaf24 kurcze, az normalnie strach mnie ogarnia na myśl związaną z rozszerzaniem diety itd.:eek::-(, no i glutenu też narazie nie, więc reasumując nawet biszkopta Małemu nie mogę dać, bo mleko w nim jest, a wogóle te wszystkie te fajne kaszki na dobranoc i takie tam mają mleko:crazy:
A tak wogóle to Aluś ostatnio zanim Go wysypało to dostał danie, w którym był nowy składnik - Groszek:crazy:, więc nie wiem czy to przypadkiem nie jest winowajca wysypki, odstawimy i zobaczymy, oby to było to:-)
Hiox biedy Kubuś, daj Mu buziaka od Cioci:-),

reklama
Agita wtrwałosci i wszystko będzie ok :)
Teraz wiem jak wyglądasz. Na fotce Alusiek 100% mamci synus :D

Rubi zdrówka dla Jaska

Agita co do rozrzeszania diety to tak jak pisały dziewczyny, najpierw jednoskładnikowe dania, czyli przez 2-3 dni np marchewka (moja lubiła "słodką marchewkę - gerbera" innej nie chciała jeść) po troszku, pół słoiczka, a jak będzie miał apetyt to cały i w między czasie nic innego, bo się pogubisz co uczuliło a co mogło uczulić, po 3-4 dniach powinna wyjść reakcja alergiczna, jeśli nie ma to dobrze:-)
-ogólnie możesz dawać, marchewkę, dynię, ziemniaki, ryż, próbować mięso z królika, kurczak, indyk, banany, jabłka i powinno być dobrze, kaszki ryżowe ("czyste" lub z bananem, malina uczula i owoce leśne też, jabłko) natomiast nie wiem jak to dokońca u Was bęszie bo skoro jest na piersi to powinien mieć rozszerzaną dietę dopiero po 6msc..
-nam alergolog na Witosa powiedziała tak jak pisałam wyżej, praktycznie tylko tyle na początek i nic więcej, absolutnie ryb, wołowiny, cielęciny
-ok 7msc dawałam jej chrupki kukurydziane, może mogłam wcześniej, nie wiem
-po roku sytuacja wyląda lepiej... wołowina, cielęcina, ryby, warzywa, praktycznie wszystko oprócz selera, winogron, brzoskwiń (nic pestkowego), malin, owoców leśnych, cytrusów, pomidorów...
-biszkoptów to już wogóle dlatego chrupki kukurydziane
-a w sklepach cięzko jest znaleść coś konkretnego dla naszych maleństw.. dyskryminacja...
-dobre są musy owocowe, ale najpierw osobno każdy owoc, Zosia jadła jabłko tylko kupione, ze słoiczka nie było mowy, ale w musie już było ok :-)

Kurcze aniaf dzięki bardzo za takie wskazówki:-), no Aluś nie jest na piersi, wcina Nutramigen, no i wiem, że powinnam powoli wprowadzać, ale na początku tak nam fajnie szło, żaden słoiczek dla niemowląt po 4 miesiącu go nie uczulił tylko gruszka, nawet winogron i brozskwinia była Ok, teraz niecały tydzień zaczęłam mu dawać słoiczki dla dzieciaczkó po 5 miesiącu i tam są dodatkowe składniki i chyba za szybko chciałam Mu to wprowadzić:confused2::no:, no to teraz muszę powoli znowu sprawdzac-),a co do kaszek ryżowych to ich nie toleruje bo wymiotuje po nich:-(, co do wołowiny i cielęciny to wiem właśnie, ze nie można i zgadzam się, że dla Maluszków uczulonych naprawdę czasami trzeba się natrudzić, żeby znaleźć coś pożywnego i dobrego do jedzenia:tak:

Hiox dobrze,ze mi przypomniałaś,zaraz wyciągnę;-) JAk Kubuś ,doszedł do siebie?

Dzięki ,ze byłyście,no i prezent rewelacyjny:tak: Dziękuję bardzo!
Maciuś juz śpi,chatka ogrnięta,tylko co ja teraz z tym jedzeniem zrobie???

Mieliśmy jutro jechać na wieś koło Namysłowa ,bo jest tam msza za bacię K,ale udało mi się i z młodym zostajemy w domu:-):-):-).Nie chce żeby się tam doprawił (to tylko taka wymówka hehe,bo widziałyście ,ze nic mu nie dolega:-D).Wprawdzie teraz jak się położył to nos znów zatakany,ale syropki wypił,nasmarowalismy się mazidłami i mam nadzieję,ze będzie ok.
No więc jutro starego wysyłamy na wieś z teściami,a my się sami byczymy:-p

Madzia Kubus juz przestał ryczec na klatce schodowej, w aucie juz całkiem mu humor wrócił. Nie wiem czemu tak sie rozryczał, oby niechęc do bloków nie wrociła, bo to było straszne :(

To my dziekujemy za goscine :) Mieszkanko bardzo ładne :)

reklama
Madzia dobra ściema to podstawa:tak:, a tak wogóle to dzięki za zaproszenie, było super:-), mam nadzieję, że częsciej będziemy się spotykać w takim towarzystwie:-D
Mój P. nawet dobrze poradził sobie z Małym, chociaż nie chciał Mu łobuz spać:confused2:, ale za to po kąpaniu padł jak kawka:-p
A ja też za chwilkę ide spac, coby chociaż raz w tyg. być wyspaną, oczywiście jeśli Aluś pozwoli:rofl2:
Dobranoc dziewczyny;-)

Do góry