reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Och jak ja kocham taką pogodę:tak:;-):-D:-D:-D Aż żyć sie chce;-):tak::-)

Marcik -faktycznie coś pecha ma ostatnio Twój synuś:baffled::sorry: Dużo zdrówka i szczęścia mu życzę;-):sorry::-D

Asqua -biedaczek, a bardzo płakał z powodu kolanka?:sorry: Buziaki na obtarte kolanko.:blink:

Moi chłopcy też należą do rannych ptaszków:baffled::sorry: Nie dadzą rodzicom pospać:no::-:)sorry: Syn mojej koleżanki, to potrafi spać i do 9-10:eek::sorry:

reklama
Nooooo. pogoda boska

Asiulinka co do kolanka to już obcałowane z wszystkich stron :-D ale Fifi wcale nie płakał - po prostu nie miał czasu. Musiał podbijać podwórko :-D Szalał wczoraj niesamowicie. Dzisiaj nie wiem, bo jestem w pracy :-(

aaa Rubi byłam dzisiaj w tej Scandii czy jak mu tam. Wszystko po 3 zł. Niestety kurtki dla małego nie kupiłam - bo właśnie kurtki takiej podwórkowej szukałam, ale za to dla siebie dwa fajne ciuszki. Dzięki za podpowiedź :-)

Hej!
Myślę, że jeżeli USG to Kowalczyk. Jest po prostu nejlepszy. Niekoniecznie jako człowiek (ale to już zupełnie inny temat i pojęcie względne) ale na pewno w badaniu USG.

Nie znam cen, adresu ani namiarów :-(
Może ktoś inny pomoże :-)

Cześć dziewczyny. Mam pytanie do was. Czy w Opolu jest jakiś duży sklep z wózkami a najlepiej z wózkami podwójnymi, bo szukam jakiegoś gdzie mogłabym pooglądać wózki. Ja jestem z woj. opolskiego z Kietrza koło Głubczyc.W Opolu studiowałam wiec w miarę miasto znam ale nie kojarzę żadnych sklepów wózkowych oprócz tego w Galerii Opolanin, tylko byłam w nim może z dwa razy i nie pamiętam czy sa tam wózki podwójne.

Hej!

Właściwie jest tylko ten jeden sklep. Poza tym jakieś wózki chyba były jeszcze w Rolniku (Obrońców Stalingradu, czyli droga na Strzelce Op.) i w Baby Blue (naprzeciw Opolanina, obok Jyska), aaa no i w szpitalu na Reymonta - tam tez sprzedają przecież wózeczki, ale ten wybór tam marniutki...

Co do podwójnych wózeczków, też sobie nie przypominam, żeby w Opolańcu jakieś stały. Przypuszczam, że mają katalogi i sprowadzają je na zamównienie... Sporo wózków ma Baby Maxx - ale to już nie Opole (Wrocław Bielany, Wrocław Psary i Sosnowiec). Ale byłam tam ostatnio zanim Fifi się urodził, czyli już prawie 2 lata temu i nie wiem jakie tam teraz są ceny i jaki wybór :-(

...A tak na marginesie. Rolnik. Niby taki niepozorny, a kupiłam tam połowę wyprawki dla Fifki - łóżeczka chyba najtańsze, przewijaki, pościele - generalnie wszystko o jakieś 10% taniej niż w centrum. No przynajmniej tak było, kiedy ja byłam w ciąży :happy:

Ostatnia edycja:
asqua! w Scandii dla dzieci nie ma zadnych rewelcyjnych ciuszkow ;-( mozna trafic cos fajnego ale jak jest nowa dostawa i wtedy ceny sa porownywalne z cenami nowych ubranek... pod koniec (kazda rzecz za 50% albo za 3 zl.) jest juz marnie - wyboru prawie wcale ;-(
ja tez bylam tam w srode i sie oblowilam ;-)
bieta! ten sklep w Opolaninie polecam ze wzgledu na panow tam sprzedajacych ;-) potrafia niezle dobrac wozek no i nie wpychaja na sile tych najdrozszych ;-)

a tak w ogole to pogoda fajna a synek nadal zasmarkany i co jakis czas kaszle ;-( zobaczymy czy skonczy sie na 2-tygodniowej przerwie w edukacji przedszkolnej czy posiedzi jeszcze w domu do "po swietach"

aha - wiecie co? kupilam na allegro to nosidelko cybex i go... za 200 zeta z drugiej reki ale nie uzywane ;-) a dzis zamowilam Jaskowi bluzeczki - 8,50 za krotki rekaw i 12,00 za dlugi rekaw ;-) chyba bede robila zakupy tylko w scandii i na allegro ;-)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny :-), az łatwiej piasc jak człowiek taki dotleniony ;-)

Mi się małolat jeden w wozku buntuje, nosic sie chce :wściekła/y:
I jest taki smieszny :-D, pozycji do raczkowania sam przyjac nie umie, jak go tak ustawimy, to chwilke pomysli i kombinuje az siada, dwa razy spróbował i juz mu super wychodzi z przekładaniem nózek do przodu :tak:, tylko chyba nalezało by zaczac od przyjmowania pozycji do raczków:sorry:, a nie leci na łatwizne i pełza :-p. Usiasc z lezenia nie umie, z półlezenia jeszcze ujdzie ;-) ... ogólnie leniwca mam :laugh2:

Nasz Rolnik działa na allegro :tak: Maja tam spory wybór akcesoriów (Fixoni tez ma duzo) i faktycznie posciel u nich tez kupowałam w dobrej cenie :tak: Panie tam sa miłe i mozna np przymierzyc fotelik do auta i klepnac na allegro :-p

juz wiem... tzn. moj doktor twierdzi ze bedzie dziewczynka ;-)
zdrowa jest, wazy ok. 500g i na fotce ssie kciuka ;-)
Jasiek byl na usg ale.... mimo ze chcial siostrzyczke to byl rozczarowany... doktor mu wszytsko pokazywal, ale jak wyszlismy z gabinetu to zaczal marudzic ze nie widzial dzidziusia... biedactwo wyobrazalo sobie dzidziusia juz takiego urodzonego - w spioszkach i czapeczce ;-)

na przystanku powiedzial ze bedzie siostr czesal a jak jej urosna wloski to jej nozyczkami obetnie... po porodzie chowam wszystko czym mozna bedzie ciac ;-)

Marcik? zadowolona z relacji z usg polowkowego?

Ostatnia edycja:
Rubi gratulacje :-) będzie parka :-)

Mnie moje dziecko dzis od 5 rano wykancza, juz 3 mu zębole wyszły, na kolejne trzy dziasło spuchnięte :baffled: ... mam juz dosc, ryczy dzisiaj non stop, wstał lewą stópką ;-)

Własnie siedzimy na ogródku, mały spi w wozku, a mam kompa sobie przyniosła aby sie nie nudzic :-D

reklama
Niedziela.... mozna pospac... teoria... Jasiek wstal o 6:20 wypoczety i szukajacy towarzystwa do zabawy ;-/
laptopik to dobra rzecz - na ogrodek sie wyniesie i luzik ;-) tez tak robilam ale teraz z 4. pietra targac go na dol nie bede!!!

Do góry