reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

cześć Opolanki - dziewczyny mam pytanko - ile sie daje kasy księdzu za chrzest ?
jeju jeju kiedy ta wiosna do nas zawita ???? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
moja dzidzia od siedzenia w domku dostaje fioła a ja razem z nią :dry:
wczoraj byłyśmy na usg bioderek i niestety mała ma niedorozwój lewego :-( lekarz kazał mi ja pieluchować ale kurcze nie za bardzo wiem jak się wiąże tę pieluchę - może wy wiecie??
do tego mój pies znów dostał jakiegoś zapalenia skóry :-( i znów antybiotyk i zastrzyki - kurcze ja ise chyba wykończę. Męża nie ma wróci dopiero za tydzień a ja dostaję już cholerki sama :baffled:
acha i znalazłam fajową lampkę nocną :-):-):-) chyba ją kupię - mam nadzieje że się mojej córci spodoba - trochę jest droga ale trudno :sorry2:
LAMPKA NOCNA MAGICZNE KONSTELACJE - ŻÓŁW !!! (581327297) - Aukcje internetowe Allegro

dziewczyny czy daje się "coś" za przyjecie dzdiz do żłoba? :confused:;-)
mam straszny problem co zrobić z małą od czerwca :baffled::baffled::baffled:

reklama
Marcik - nie bede cie straszyc ale znam 2 dziewczyny ktore zaciazyly biorac regularnie tabsy...

co do chrztu to zalezy od ksiedza i parafii - u nas (tzn. tam gdzie byl Jasiek chrzony bo to nie nasza parafia oficjalnie) wrzucalo sie koperte do koszyczka w czasie mszy ;-) nie pamietam ile tam wlozylismy... z ubrankiem chyba podobnie... nie mialam tego problemu bo Jasiek mial 4 miechy i wpakowalam go w bialy polarowy kombinezonik "myszke" - no i mial na chrzcinach mysie uszka ;-)

anik! bioderka... my nie mielismy klopotow ale na samym poczatku lekarz nam powiedzial zeby nie dawac mlodemu tetrowek tylko pampersy - ponoc lepsze wlasnie na bioderka... napisz u kogo bylas - jak bedziesz potrzebowala to daj znac - znam dobrego ortopede ;-)

a zlobek... ja juz sie boje... tez nie bede miala z kim zostawic malucha...opiekunka "zabije" mnie finansowo a i tak nie wiem czy zostawilabym dziecko z obca osoba... ;-(
to bujdy ze mozna zapisac sie wczesniej do kolejki - nie mozna zapisac KOGOS kto sie jeszcze nie urodzil.
mysle ze "cos" tez nie za wiele da bo slyszalam ze do zloba dostac sie mozna jedynie po znajomosci albo przez wielkiego fuksa ;-/

Cześć:-)
Maciek czuje sie już lepiej.:tak: A poza tym po staremu;-) Ta pogoda mnie dobija:crazy::sorry2:

Rubi -dużo zdrówka dla Was.:tak: Oj ze żłobkami to jest tragedia:no::crazy: Miejsc brak na nowe dzieci, a podobno dzieci, które skończyły 3 lata są "wyrzucane" i to nie ważne, czy to środek czy koniec roku.:szok::wściekła/y::sorry2:

Marcik -my też chrzciliśmy chłopców jak byli malutcy, więc nie było problemu;-):sorry2:
A mali odkrywcy, to polska nazwa "little people" tutaj masz strone allegro:Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro i oficjalną:Little People - Fisher-Price ;-):-)

Anik- powiem szczerze, że nie pamiętam ile daliśmy za chrzest:sorry2: (pewnie koło 100)
Co do bioderek, to ja też na szczęście nie poznałam tego problemu:no::sorry2: Ale z tego co się orientuję, to chodzi o to, by nóżki były szeroko:tak: -więc ewentualnie na pampersa załóż małej tetrową (złożoną normalnie -prostokąt;-)). No i jak najczęściej kładź małą na brzuszku, żeby leżała jak rozjechana żaba;-):-D Powodzenia:tak:
Ta lampka jest boska:tak: Bardzo mi sie podoba, ale widzę mały minus:sorry2: -(jako, że jestem uczulona na roztocza:sorry2:) ten żółwik jest pluszowy i pewnie nie da się go wyprać, więc po jakimś czasie będzie siedliskiem kurzu.:baffled::sorry2:

Ostatnia edycja:
wiosna idzie :-):-):-) nareszcie :-):-):-)

u nas też bioderka "na szóstke" jak to pan dr okreslił, wiec nie pomoge ...

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ta pogoda mnie dobija :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mała strasznie marudzi bo to pora spacerku, ja jestem jakby mnie ktoś obuchem strzelił - 2 kawy od rana i nic, głowa boli, spać się chce, deprecha :no::no::wściekła/y::wściekła/y:

dziewczyny w co się bawić w 2,5 latką??
Kurcze za kilka dni jadę do teściów i biorę ze sobą swoją chesnicę - jestem załamana bo ona ciągle chce sie bawić a ja nie wiem w cooooo?????
:baffled::baffled::baffled::-p:-p:sorry2::sorry2::sorry2::-D:-D:-D
ratujcie mnie :-):-):-):-):-):-)

Marcik! zapeszylas - wiosna uciekla i sie gdzies schowala ;-(
nawet mi nie przypominaj :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, chciałam dzisiaj z dzieckiem jechac do miasta i w taka pogode jak ma jeszcze katarek nie było opcji i siedze jak kołek :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Anik moze jej rodzice cos ci podpowiedzą ;-) A Twoja dzidzia jak znosi zmiane otoczenia i 'nowych' ludzi w jej towarzystwie? Moje dziecko to domator 100%, wszystko fajne ale na krótko :-p

kurde kurde kurde :-:)-:)-(

martwie się :-(
Kubusia pierwsza w zyciu wysypka na brzuchu jest dalej, juz 2 tygodnie :szok:, raz mniejsza i znowu wieksza, smaruje mu alantanem i nie wiem czy dobrze :zawstydzona/y:. W czwartek dostał jakis bąbli na dupce :szok:, tez nigdy w zyciu nie miał, smaruje sudokremem, alantanem i penatenem i dalej są :-(. Wczoraj patrze a on ma jakies czerwone suche placki na dole plecków, tam gdzie sie pielucha konczy :-(, nie mam pojecia co to moze byc, jakas alergia?:confused: Co o tym myslicie, mieały Wasze Malce tez tak? My do tej pory skóre mielismy czysciuteńką.

Marcik - po pierwsze przypomnij sobie co nowego Mlody jadl w ciagu ostatnich dwoch tygodni - jesli wprowadzilas jakas nowosc w tym czasie to ja natychmiast wycofaj i czekaj - znow ok. 2 tygodni - jak przejdzie to byc moze znalazlas alergen... jak bedziesz potrzebowala dobrego alergologa to mam jeden swietny namiar ;-)

anik - zabawa dla 2,5 rocznej panny.... np. robienie grzechotek - puste male buteleczki i kasza, groch, fasola....
jakis wiekszy pojemniczek z materialami sypkimi (kasza, ryz, itp) i chowanie w nim roznych przedmiotow - mala bedzie ich szukac ;-)
farby - bedzie zachwycona - a jak jeszcze sie tak nie bawila to bedzie wniebowzieta ;-)
"czarodziejski woreczek" - wkladasz cos do woreczka - mloda musi namacac i zgadnac co tam jest ;-) - moze byc pudelko z otworkiem na mala raczke
ciastoplasto albo chociaz masa solna - przepisy znajdziesz w necie albo sama na "oko" zrobisz (sol, maka, woda)
makaronowy naszyjnik - potrzebna sznurowka i makaron do nawlekania ;-)
kregle - puste flaszki po wodzie mineralnej i jakas pilka ;-)
banki mydlane - zawsze fajniej na dworze ale w lazience tez mozna - nie trzeba potem do mycia uzywac juz detergentow ;-)
pieczenie ciastek - np. kokosanki (przyjemne i potem smaczne)

no i to co bawi dzieciaki najardziej - jak sa "madrzejsze" od nas - trzeba po prostu robic z siebie pajaca - "zapomniec" odkrecic nakreteke od butelki i wkurzac sie ze nic nie leci ;-) itp.

powodzenia ;-)

ja juz z moim nie wyrabiam w domu - energia go roznosi - jemu lepiej a mnie zarazil...nie mam sily na zadne zabawy no i dla niego to wszystko juz nie jest zadna rewelacja... poza tym widze ze to czego mu najbardziej brakuje to RUCH!!! a tu tylko troche ponad 60m2;-(

reklama
Rubi własnie o to chodzi, ze jadł wszystko to co juz wczesniej :-(
Jedyna nowosc to pampersy sensitive ale na zmiane z naszymi starymi baby dryami...

Do góry