reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Asiulinka a gdzie dokładnie jest ten komis? Fajne rzeczy tam maja?

Mi narazie brakuje: fotelika do auta (ale to nowy kupujemy) i ubranek do chrztu w rozmiarze 86 :-p. Na lato bede szukac takiego malusienkiego rowerka ;-) A teraz szukam pianinka dla Małego jakiegos fajnego ... Asiulinka maz moze cos z tego?
Komis jest w tym długim bloku koło Kościoła na ZWM:tak: -Na rogu -tam jest ten komis i fryzjer:tak:. A co do rzeczy, to tak jak wszędzie trzeba trafić na okazje;-):tak: Nieraz można iść i nic nie znaleźć:sorry2: a mi w zeszłym roku trafił się fajny kombinezonik na Grzesia za 33 zł.:tak::-)
hmm... rowerek mam ale będziemy jeszcze z niego korzystać;-), ubranko białe mam po Maćku (z jego roczku), ale to chyba bardziej 80 jest:sorry2: (no i takie cieplejsze -podwatowane), zresztą ubrań 86 nie pozbywam się jeszcze, bo Grześ takie nosi.:sorry2: Co do pianinka, to mam jedynie taki przyrząd gimnastyczny-pianinko od 0mc (https://ssl.allegro.pl/item527655092_527655092.html):sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Jak dobrze, ze zapytałam gdzie jest ten komis, bo nie wiem czemu wbiło mi sie do głowy, ze jest w tym pasazu co kiedys miami było :szok:, dzięki Asiulinka :-)

Moj Kubus zaczyna miec spodnie na 86cm za małe, za krótkie :szok: a on ma dopiero 8,5 m-ca :szok: :-D

Fajne to pianinko macie :tak: Kubus ma takie cos w 'stojaku' NOWY PRZYRZAD MUZYCZNY FISHER PRICE GWARANCJA (577166397) - Aukcje internetowe Allegro i owszem pobawi się tym chwilke, a woli zabawki, Które da sie dokładnie obmacac :-p

mysle czy takie kupic ToysrUSA FISHER PRICE pianinko ORKIESTRA NOWOŚĆ (580038861) - Aukcje internetowe Allegro poszukam jeszcze ewentualnie czegos :)

Hej!
Też mam dylemat czy trzymać to wszystko po Filipku, czy odsprzedać. Jakoś tak szkoda mi tych rzeczy... Trzymam, ale miejsca zaczyna brakować :-p oj za dużo się kupowało, za dużo...

Jakoś ta na razie mi się do kolejnego potomstwa nie spieszy, ale z drugiej strony Filip nosił nawet rzeczy po ... mnie (wtedy zdaje się bardziej solidne ubranka były :confused: zagraniczne, na marginesie)

Co do chrztu, to niestety - Filip nosił wtedy jakieś 62

Ale na roczek miał białą koszulę (z Cubusa chyba) piękna :-), taki różowy krawat na gumce, i białą marynarkę (jeszcze po mnie... nie do wiary) - wszystko w rozmiarze 86 (mogę porzyczyć, nie ma sprawy)
no do tego ciemno granatowe Jeansy, żeby nie było tak sztywno i białą kurteczkę. ach słodziuchno wyglądał :-D:-D:-D

nie wiem jak to tu działa, ale spróbuję dokleić jakieś foto

Marcik -he he, to byś błądziła i szukała;-):-D:sorry2: to pianinko fajne, ja znalazłam inne też wydaje mi się ciekawe;-)-http://www.allegro.pl/item582199897_fisher_price_stolik_edukacyjny_pianino.html .
Jeśli miałabym polecać jakieś zabawki, to szczerze polecam serię Małych odkrywców z Fisher Price -moi synowie lubią te zabaweczki, Maciuś do tej pory lubi je:tak:, a jak mam cos odradzić, to nie polecam Gąsienicy Gawędziarki:no: prezent (na roczek, który sama rekomendowałam:sorry2:) zupełnie nie trafiony -zero zainteresowania (także inne znajome dzieci, które mają ową goąsieniczkę nie bawią się nią):no::sorry2:

Asqua- mi też ciężko pozbywać się rzeczy po moich chłopcach:sorry2: Szkoda mi ich, a poza tym cena po której mogłym sprzedać... tylko gdzie to wszystko pomieścić.;-):sorry2:
A Filipek ślicznie wyglądał na roczku:tak: Prawdziwy elegancik.;-) A ta marynarka nie widać, że po mamusi:no: -świetnie zachowana;-):tak:

Witam w sniezyce :szok: pada 5 min i juz jest biało :szok:

Asqua ja jakas ciemna jestem :zawstydzona/y: i nie wiem o jakim albumie mówisz :zawstydzona/y: Biała marynareczka i rózowy krawacik brzmi extra :-) poprosze o link bo muszę to zobaczyc :-).
Podziwiam Twoja mame ze tyle lat trzymała ciuszki po Tobie :tak:, ale jak było warto to czemu nie :tak:
Mi własnie szkoda ciuszków Kubusia bo wiekszosc mamy z Niemiec, Anglii, Canady (takie nie oklepane są :-)), oczywiscie mamy tez jak wszyscy nasze "Polskie" H&My, Reserved czy Fixoni;-)

Asiulinka ja chętna na wszystkie sugestie co sie sparawdza "w bawi bawi" :tak: Lece na allegro szukac tych odkrywców:-)
Pianinko kupione najprostsze :tak: stwierdzilismy, ze powinno sie sprawdzic :tak:jak nie to bedziemy myslec dalej. O takie Maly dostał: ! PIANINKO FARMA +ODGŁOSY+ŚWIATŁO+BAT. GRATIS!! (587325911) - Aukcje internetowe Allegro

Asiulinka masz racje z tymi cenami za uzywane rzeczy, my tez wszystko nowe kupujemy dziecku i co to teraz za bezcen oddac :confused: Jak ma np kombinezon za który płacilismy w promocji 50euro, za kurtke 48euro itd, wyglada wszystko jak nowe i co mam sprzedac za 10zł :confused:
Tak samo z zabawkami co zniszcza takie małe rączki, in starsze dziecko juz bywa juz róznie :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@ Asiulinka

klikasz na tą moją czarno-białą buźkę (krótko mówiąc avatar) i tam masz mój profil. po prawej powinno być takie okno "albumy" czy coś koło tego ;-) i tam się wklikujesz :-)

wczoraj to odkryłam :zawstydzona/y::eek:

@ Marcik&Kuncek

dzięki dzięki, miło mi :-)

Witajcie:-)
Dziewczyny, kiedy przyjdzie w końcu upragniona wiosna:confused::sorry2: Ta pogoda jest straszna, nawet przewietrzyć samemu się nie chce, a co dopiero ciągnąć jeszcze dziecko;-):sorry2:
Dziś Maciuś nie poszedł do przedszkola, bo rano miał taki krtaniowy kaszel i mówił, że trochę boli go gardełko.:sorry2: Byliśmy u lekarza -podobno to wirusowe, więc oprócz syropkow nic nie dostaliśmy. A że mamy inhalator (ostatnio kupiliśmy -po chorobie Grzesia, żeby więcej nie pożyczać) to inhalacje jak najbardziej wskazane, może szynciej mu przejdzie:sorry2:

Pianinko kupione najprostsze :tak: stwierdzilismy, ze powinno sie sprawdzic :tak:jak nie to bedziemy myslec dalej. O takie Maly dostał: ! PIANINKO FARMA +ODGŁOSY+ŚWIATŁO+BAT. GRATIS!! (587325911) - Aukcje internetowe Allegro
Pianinko fajne:tak: Myślę, że powinno spełnić swoją rolę:tak: Uważam, że czasem takie najprostsze zabawki o wiele lepiej się sprawdzają niż te droższe i bardziej wymyślne:tak::sorry2: Zresztą to pianinko (te postaci) przypomina mi gitarę jaką mają moi teściowie -chłopcy lubią się nią bawić:tak::-)
Jak mi coś przyjdzie do głowy godnego polecania, dam znać;-):tak::-D

bry ;-)

a my chorzy ;-( siedzimy w domu do konca przyszlego tygodnia ;-( Jasiek znow ma antybiotyk, wczoraj temperatura 39,3 ;-(

mialo byc "byle do wiosny" a astronomiczna juz chyba dzis ma sie zaczac... u mnie jej nie widac ;-(

nasze mamy to chomiki jednak - moja tez zostawila po moim bracie mase ciuchow, ale niestety nie pasowaly bo moj brat urodzil sie w styczniu a Jasiek w lipcu i rozmiarowki sie nie zgraly ;-(
a na brata wszystko mama miala nowe bo po mnie oddala i zaraz w ciaze zaszla wiec te przesady zeby trzymac wsio po pierworodnym sa uzasadnione ;-)

reklama
Dzien dobry :-)

U nas noc koszmarna, mały wiercił się, jęczał i o 3 godzinie pobodke sobie na 2h zrobił :baffled:, jestem wyspana bardzooooo :crazy:. Biedak ma katar i wczoraj przebił się (nie do konca jeszcze) trzeci ząbek, górna prawa jedynka i idzie tez lewa gorna jedynka. Śniadanie oprotestowane gromkim rykiem :-(

Rubi ty tu nie kracz :-p Ja tabletki biore :tak: wiec moge sprzedawac jak cos Małego klamoty ;-). Zdrówka dla Jasia :tak:

Asqua widziałam fotki, bez tłumaczenia jak blondynce by sie nie obeszło :-p. Twoj synek wyglądał przepięknie :-), a ten krawacik i marynareczka cudooo :tak:. Jak ustalimy termin chrzcin z przyszłym chrzestnym, własnie dzisiaj przyleciał na kilka dni do Polski, to się do ciebie bardzo szeroko usmiechne :-):-):-)

A powiedzcie mi dziewczyny czy dziecko do chrztu musi byc całe na biało? Bo jeansy to Kubus ma, nawet kilka par, ale chyba do chrztu nie wypada?

Asiulinka szukałam na allegro tych małych odkrywców i nie znalazłam :baffled: byli inni mali ludkowie einsteini i cos jeszcze. To o te serie ci chodzi?
Znalazłam tez fajne bębenki z fishera, ale nie wiem czy to by się sprawdziło :confused:
Pianinko przyjdzie w przyszłym tygodniu to zdam relacje jak Kubus zaaragował :-)
Inhalacje pomogą szybko kaszel minie :tak::-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry