reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Rubi nie wiem bo ja meningo i pneumo ( tylko prevenar polecaja bo jest najlepszy) daje w 1 dawce po 2 urodzinach Kubcia :tak:
I na basen chodzic przez to ze pneumo nie dawalismy chodzic nie mozemy, trudno w wakacje nadrobimy kąpiele i szczepienia;-)

reklama
Hejka dziewczyny! Mieszkam z mężem i moją malutką 30km od Opola. Jestem na wychowawczym i umieram z nudów w domciu. Rubi współczuje z tym bieganiem po specjalistach, mój brat miał słabe napięcie mięśniowe i co tydzień rechabilitacje, często musiałam zamiast mojej mamy z nim jeżdzić i wiem jak to jest, zresztą on to więcej lekarzy odwiedził niż ja przez całe życie. Moja malutka tez teraz chora, zapalenie górnych dróg oddechowych i leci od paru dni na antybiotykach, przewalone jesień przyszła a znią choróbska.

asiunia ;-) ja sie nie boje tych specjalistow :tak: nawet jestem zadowolona ze bedziemy pod opieka :tak:
moj Jasiek tez mial slebe napiecie miesniowe i cwiczylismy 2 razy w tyg. u terapeutki i co nieco w domku :-)

napisz cos o Malutkiej :-):tak:

Małutka to mały pulpecik każdy kto ją widzi mówi "ta to lubi zjeść":-D ma 7kg i około 70cm, jak poczytam instrukcje to dodam foteczke. Wchodzimy z Nicolką w ważny etap, czyli wprowadzanie nowych posiłków, do tej pory tolerowała tylko cycusia, ale nowe jedzonko jak do tej pory też jej pasuje. Może któraś z was doradziła by mi jak nauczyć ją spać w łóżeczku, za każdym razem kiedy ją przenosze to po chwili się budzi, dodam, że mąż jest zmuszony spać w innym pokoju:-D bo boimy się, że mógłby Nicolę przygnieść.

hej Babki

no ja też w końcu wykorzystałam moment, że Maciek zdrów i wczoraj znienacka pojechaliśmy na szczepienie:-):-) oczywiśćie urwis nie był zadowolony no ale cóż :-D:-D też właśnie kupiliśmy prevenar bo mały skończył 2 lata a lekarz nam powiedziała, że bardzo poleca szczepienie przeciw pneumokokom!! szkoda tylko, że nie zdążyliśmy zaszczepić przeciw rotawirusom :-:)-:)-( bo po tym tygodniu w szpitalu sama byłam zła na siebie że nie pytałam o to wcześniej:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:lekarzy!!

asiunia co do spania w łóżeczku to ja za bardzo nie pomogę bo takiego problemu nie miałam nasz Maciek od początku spał w łóżeczku :-):-) dopiero teraz hmm będzie problem bo musieliśmy wyrzucić łóżeczko i na razie mały śpi z nami i boję się czy aby się nie przyzwyczai.......:tak::tak:

miłego dnia Babki!!
aaaaaaaaa kiedy nasza świeżo upieczona mamusia wychodzi ze szpitala???

Rubi my właśnie też przedwczoraj prevenarem szczepiliśmy ostatnia dawka (a propos cen to niezłe zróżnicowanie,bo od 270 -370zł zależy gdzie się kupuje,nam najtaniej wyszło u lekarza:sorry:Dobrze,że wszystkie wczęsniejsze szczepienia mieliśmy w UK,a tam za free,więc trochę zaoszczędziliśmy:tak:).Na meningokoki tez szcepiłam,więc jak bedę w domu,bo narazie siedzimy u rodziców,to looknę do książeczki i ci nazwę napiszę.Co do tego kiedy się podaje,to myśmy szli kalendarzem szczepień angielskim i tam jest troche inaczej,najlepiej zapytaj lekarza.

Aniulka ja tez zbytnio nie pomogę,bo mój Maciuś od małego śpi w łóżeczku.Jedyne co to poleciłabym kładzenie małej za każdym razem kiedy idzie spać do łóżeczka,jak płacze to wziąść ,przytulić,ukołysać i spowrotem do łóżeczka.Może zakuma,że tam trzeba spac:sorry:

no nie Amelkowa !!!!! gratuluję ucałuj Aniulkę w stopeczkę i napisz nam oniecznie wszystko po kolei jak tam poród, jak Anusia jak powrót do domu i w ogóle wsyzstko napisz :-):-):-);-);-);-)

trochę mnie nie było ale to dlatego że miałam urwanie głowy w pracy a po pracy usypiałam na kanapie zaraz jak położyłam Karolkę spać i tak kimałam często do 4 w nocy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: coś przemęczona jestem ostatnio, musze chyba na jakiś zasłuzony odpoczynek się wybrać :cool::cool::cool:

Rubi - daj mi znać koniecznie jak będziesz po nauce motania córci - koniecznie sie musze nauczyć :rofl2:
ojjj mała popłakuje lecę pa

Marcik miałam sen
byłam u dr R na usg (ja nie chcę wiedzieć co będzie) ale patrzę na monitor i widzę jak na dłoni męskie genitalia :-) a R mi mówi: "ooo bedzie dziewczynka" :szok::szok::szok::sorry::sorry::sorry:
obudziłam się i zdurniałam :eek::eek::eek::eek:
hmmmm.....:rofl2::rofl2::rofl2: patrz jaka głupia jestem a niby nie chcę wiedzieć, a myślę o tym non stop i korci mnie żeby niby nie wiedzieć ale wiedzieć hihihihihihihi :laugh2::laugh2::laugh2:
nie wiem czy będziesz wiedzieć o co mi chodzi bo kurna czytam to co napisałam i sama nie wiem czy rozumiem :rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
hej kobitki
Rubi , Aga, moja Ola najstarsza a dalej ze 3 pobudki w nocy!!! Wiec wy to nie macie się co martwic! W dzien sypia 2 razy po 40 min.....i finito a wczoraj spała 2i pół h po południu i do 24 z nami filmy ogladala!:-D:-D
AAA....dostałam fotke Ani...cudna. Jak mi sie uda i dostane zgode od Amelkowej to wrzucę...:-)
Anik.....dwie corki to tez fajnie...lepiej jak 2 synów!

Do góry