reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Rubi a którz to taki drań że cię zbudził??? Monia czy może sąsiad któremu zachciało sie wiercić w ścianie?? :rofl2:
Dawaj no adres to się z nim rozprawimy :rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
Rubi jest szansa, ze komp zostanie bo TZ sie znowu podlizuje, a i tak wieczorem znowu wyjezdza :-):-p. Wysle zaraz pw z numerem ;-)

Anik a Was gdzie niesie? Juz nie bedziecie Malinkowi?

No wszyscy sie przeprowadzaja prócz mnie :sorry: ... spoko spoko myslimy nad tym z synem non stop ;-)

Chałupa ogarnieta, krokiety się podgrzewaja na moje sniadanko, pralka pierze (moze w koncu dzisiaj pranie w dzien wyschnie + kilkudniowe niedobitki taką mamy dzis fajna pogode :-)), Kubus śpi, mozna sie lenic :cool2:
A ja dzis popołudniu ide sie relaxowac do kosmetyczki, bo ilez mozna na budowie siedziec :-D

Amelkowej cos dzisiaj nie ma, moze rodzi ;-)

rubi chodze prywatnie do ginekologa i za wizyte co 4 tygodnie place te 70 zl i jakbym w jednym miesiacu iala zaplacic prawie 300 zl tylko za 20 minut to :no: z ubezpieczenia dostae kase ale juz mamy plany na co ja przeznaczymy i i ta trzeba bedzie jeszcze dokladac wiec chyba jednak zrezygnujemy w sumie to juz postanowilam ze nie pojdziemy... wozek , lozeczko ciuszki mam wanienke tez ale to i tak spor wydatkow tym bardziej ze chcemy sobie 3 w 1 kupic wozek a i tak nie wiem czy damy rade .... nie umre jak nie bede miala takiego filmiku jakos przezyje aczkolwiek pamiatka by byla super :tak: dziekuje dziwczyny za odpowiedz ;-)

macie nosa ;-) Amelkowa w szpitalu ale jeszcze w dwupaku i na weekend zamierza wyjsc ze szpitala i pozalatwiac pare spraw :-);-):tak:

anik ;-) obudzila mnie moja wlasna osobista corka terrorystka, ktora wyczula ze zaklinaczka teraz niedostepna wiec moze szalec :tak::-) chociaz wczoraj wieczorem pokazala zaklinaczom probke swoich mozliwosci :tak:

ja sie do chusty przymierzalam ale ostatecznie kupilam nosidelko w ktorym mozna nosic noworodka (na lezaco)
teraz wracam do chusty - w piatek przymiarka ;-):-) masz ochote?

co do 2 dzieci to.... roznie bywa choc mi chyba latwiej bo Jasiek sporo starszy od Karolci ale niedalej jak w czwartek ryczelismy w trojke - Monia nie wiadomo czemu, Jasiek ze glodny a ja ryczalam bo dzieci ryczaly... psa nie mam w domu wiec nie wiem czy ryczalby z nami...
Monia juz taka jest ze tylko mama i koniec - tata nadaje sie do przewijania ale jak cos boli albo jest zmeczona to tylko mama moze pomoc...
no i tez zastanawiam sie kiedy wyjdzie jakas wada postawy bo Monia nie znosi zadnej pozycji poza "workiem ziemniakow" czyli przewieszona jest przez moje ramie... no i musze ja nosic jak buczy bo inaczej sie nie uspokoi :-( wiec latam z nia po mieszkaniu i musze stwierdzic ze sporo rzeczy umiem juz robic jednoracz ;-)

jest zasada ze kazde nastepne dziecko jest inne niz po poprzednie - jesli Karolinka dala Ci popalic to teraz bedziesz miala wakacje ;-) ja akurat mam terapie szokowa bo Jasiek byl zlotym dzieckiem i zupelnie nie wiem co to problemy z niemowlakiem ;-) tzn. nie wiedzialam do tej pory ale Monia z zapalem wprawadza mnie w ten swiat :tak:;-):-):-D

powiedz mi jeszcze gdzie rehabilitujesz Karolke? u kogo? ja wlasnie gdzies czytalam ze chusta moze sie przyczynic do wad ale pisali am akurat o bioderkach....

miss ;-) ja tez chodzilam prywatnie - 80zl co 3 a potem co 2 tygodnie - czyli wychodzi na to ze kredytowalam becikowe ;-)

OK to chyba na razie wsio - zmykam na przeszpiegi ;-)

Trzymamy razem z Gangsterkiem kciuki za Amelkową i Anie :-):-):-)
Rubi Gangsterek przewaznie był noszony na 'worek do ziemniaków' bioderka ma A :tak:. Teraz jak chodzi robi mu sie przeprost kolanek, chce sie z nim umowic w listopadzie do ortopedy na kontrole :tak:

miss ja mam dwa filmy 3d za które u Kowalczyka płaciłam po 200zł i nie załuje :tak:. Ten czas juz nie wroci, a rzeczy materialne w sumie po czasie i tak nic nie sa warte ;-). Zrobisz jak uwazasz :tak:. Zdjec z 2d mamy z 10 chyba :-p

za amelkowa oczywiscie mocne kciuki :) makabra ale super ja tez juz bym chciala :-)

now iem ze rzeczy materialne po czasie nie sa nic warte ale ja potrzebuje z mezem bardzo samochod kupic i gdybysmy dali rade to nawet dolozyc troche o ile da sie nazbierac i kupic jakies nei za bardzo rozchodzone auto ... wiec w sumie oprocz dziecka to jest priorytet dla nas... przezyje to jakos moze na nastepny raz jak Bog da i bede w ciazy to wtedy pozwole sobie na taki luksus hehe :tak: a narazie duzo wydatkow w tym miesiacu bo to i wszystkich swietych przed wyplata i w koncu musze ciazowki kupic bo kurka ostatnie spodnie w jakie sie miescilam wlasnie dzisiaj patrze i mi sie przetarly na tylku i na dodatek mi sie zamek wyrwal chyba juz mam za duzy bandzioch i dlatego poszedl :)

kurcze ide do praku na spacer ale patrze przez okno i nie jestem pewna czy cieplo czy zimno... a na balkon nie wyjde bo tamm starsi panowie nabalkonie pracuja haha :-) milego dnia zycze wszytskim ;)

z tego co zrozumialam to Amelkowa rodzic jeszcze nie zamierza bo panele chce jechac oblookac ;-) szyjka jej sie rozwiera i ma skurcze ok. 80% :-)

a z "workiem ziemniakow" to bardziej mi o kregoslup niz o bioderka chodzilo... jak sie nosimy to jeszcze ujdzie ale ona tak zasypia i sa dni ze tylko w tak na mnie spi bo jak bylko wstane zeby ja do lozeczka polozyc to oczy jak 5 zlotych sie robia ;-)
jak to wyglada jak jest u mnie to nie wiem dokladnie ale jak u malza jest to... kregoslup w paragraf sie uklada :-(

no i miss... ja nie chcialam tego filmu 3d ale zaluje ze nie nagralam sobie filmiku 2d....

hej kochane jak dzis fajnie słońce swieci tylko szkoda ze między blokami tak straaasznie wieje :tak:
Rubi ja Cie podziwiam, i douję się jednocześnie że niebawem też będę ryczeć i do tego wszystkiego jeszcze pies będzie mi skomlał albo wył hihihihi :-):-):-)
na chustę się piszę jak najbardziej :tak::tak::tak:
a co do rehabilitacji Karolki to jeździmy do Medicusa na Piłsudskiego do dr Kani. Miła kobitka tylko nasza Karolka uparła się i uskutecznia darcie w niebogłosy już w chwili przekroczenia drzwi gabinetu. Więc nagrywamy ja na kamerze żeby dr mogła zobaczyć jej postępy i puszczamy filmin :-D a ona nam później na lalce pokazuje jak dziecko stymulować :rofl2::rofl2:

mississ - widze że u ciebie się wszystko jakoś poukładało - :-):-):-) cieszę się niezmiernie i oby tak było dalej - trzymam kciuki :rofl2:

Marcik - my zostajemy na Malince :cool2: tylko przeprowadzamy się z mieszkana do mieszkania :tak:

Amelkowa - kciukasy zaciśnięte

witajcie dziewczyny,wchodze tu z drzenie mserca czy Amelka juz urodzila ale doczytałam ze jest w szpitalu ale jeszcze w dwupaku,no to juz z niego nie wyjdzie w dwupaku,beda ja tam trzymać do porodu;-)

reklama
no właśnie mnie też się tak wydaje że nie wyjdzie chyba ze na własne życzenie :-):-):-) bo wybór paneli będzie ciekwaszym zajęciem aniżeli poród :-):-):-)
Ojj ta nasza Amelkowa :-):-) - trzymam kciukasy aby wyszly w dwójkę a panele niech obejrzy w necie i pokaze mężowi które ma zamówić :rofl2::rofl2::rofl2:

Do góry